The Masters - Ziua 1

21:00:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Rob Walker ii invita pe baieti in arena
Prima zi de Masters a adus si primele surprize, avand in vedere ca doi jucatori favoriti au si iesit din cursa pentru marele trofeu. Si nu ca ar fi fost invinsi de jucatori mai putin valorosi, intrucit cand vorbesti despre Masters-ul de Snooker nu poti vorbi decat despre cei mai buni din bransa, insa dupa cum bine stiti publicul sau casele de pariuri au intotdeauna jucatori de la care asteapta mai mult, mai mult...si mai mult :-P
Dar sa vedem cum s-a desfasurat prima zi de turneu, da?


Chiar inainte de meciul de deschidere, BBC 2 a prezentat un mini-documentar extrem de interesant despre istoria Masters-ului, incepand cu acel an norocos (1975) si incheiand cu zilele noastre cele intens "rontaite" de fanii de pretutindeni. A fost o ocazie buna pentru cei care au vrut sa afle mai multe despre acest turneu si sa se simta mandri de realizarile baietilor de-a lungul timpului. La aparate, Dennis Taylor si Ken Doherty erau gata de atac (in materie de comentarii), iar in arena cel mai cool arbitru isi facea datoria ca totul sa fie in regula pentru cand cei doi "Marks" isi vor face aparitia; fireste ca vorbesc despre Eirian Williams ;-)


King: "Hm...pare a fi o bila  norocoasa..."
Selby a fost cel care a spart gheata si a pornit la atac adjudecandu-si primele doua frame-uri, primul cu un break de 70 si cel de-al doilea cu un 32 (break ce a inclus si o "curatare" perfecta de masa). Parea ca "The Jester from Leicester" este in forma de zile mari, iar declaratiile ca vrea sa-si pastreze trofeul nu sunt doar vorbe in vant. Insa dupa cum stim, un meci nu se joaca de unul singur, iar King avea sa ii cam "deranjeze" planurile, castigand nu unul, nu doua, nu trei, ci patru frame-uri la rand pentru a prelua conducerea cu 4-2! Se pare ca minunatul break de 139, break care de altfel i-a deschis calea spre castig, i-a oferit foarte multa incredere in jocul sau si a cam zdruncinat din temelii increderea oponentului sau.


Freza neinspirata si o zi extrem de proasta pentru Selby :-(
Cu binecunoscuta-i atitudine de "Rechin" Selby a vrut sa demonstreze ca inca nu se lasa invins, castigand urmatoarele doua frame-uri pentru a egala situatiunea in cauza la 4-4, inscriind si un break de 106 asa ... ca pentru rautaciosii care il vedeau veriga slaba din meci. King insa a raspuns cu un 79 suficient pentru a duce scorul la 5-4 in favoarea sa, urmatorul frame avand sa fie si cel care va decide castigatorul. S-a inceput destul de bine, insa tensiunea a facut ca cei doi sa "imprastie" bilele intr-o forma nu prea avantajoasa, asa ca "Mark the King" a cerut refacerea frame-ului. Selby a acceptat si de aici lucrurile au fost decise de seriile de 50 si 77 realizate de King ce practic i-au adus locul garantat in sferturile de finala.

Selby era total debusolat de turnura pe care o luasera lucrurile, in timp ce King jubila de emotie si fericire. Tragand linie insa, jocul lui King a fost unul mult mai sigur, ceea ce in final face diferenta in snooker; in momentul in care iti pierzi increderea in sine si in joc, totul se poate duce de rapa.
Totusi pun infrangerea lui Selby pe seama frezei oribile pe care a adoptat-o ca nou look, in contextul in care King fara nici un fir de par a castigat meciul!!! :-)) Glumesc! Ambii sunt jucatori buni, insa ieri nu a fost tocmai ziua lui Selby.


Ebbo isi coieste drum spre victorie
Pe inserat Ali Carter si Peter Ebdon aveau sa se "joace" cu tacurile si bilele de snooker in prezenta frumoasei Michaela Tabb. De aceasta data comutam pe EuroSport-ul britanic, unde legenda Joe Johnson are cuvantul. ;-) Si ca sa stabilim de la bun inceput, in linii mari, cum s-a desfasurat meciul...ei bine a durat aproape 5 ore! Fireste, nu ar trebui sa fie un soc, avand in vedere ca Ebbo a jucat, iar stilul sau molcom de joc afecteaza pana si adversarul :-P
Ali Carter a inceput cu stangul meciul, cu ceva ghinion la bord (kick-uri in special), iar Ebdon a profitat foarte bine de el, pornind cu un avantaj de 2-0 (fiind ajutat, ce-i drept, de un break de 76). Ali a replicat cu un frumos 83, cat sa isi adjudece primul frame din aceea seara si sa demonsteze ca poate sa revina oricand in meci, break ce a primit "la schimb" un 88 marca Ebbo in frame-ul urmator. Peter parea deteminat sa pastreze diferenta de 2 puncte intre el si "The Captain", strategie ce nu prea i-a reusit deoarece Ali a egalat prin intermediul break-urilor de 78 si 56. Din acest moment cei doi a fost la doar un frame departare, ceea ce a insemnat ca meciul avea sa aiba un frame decisiv.


O zi ciudata pentru "Capitanul" Carter
41 de minute mai tarziu si dupa doua break-uri de 15 si unul de 13, Peter Ebdon lua in "primire" locul din sferturile de finala, incheiand meciul cu 6-5. Dupa 6 (recente) intalniri intre cei doi, in final, Ebbo reuseste sa il invinga pe Ali in cadrul unuia dintre cele mai prestigioase turnee de snooker.
Asadar, desi campionul en-titre a parasit competitia si desi "The Captain" a decolat spre alte zari, Masters-ul continua si azi cu inca doua meciuri interesante.

15:30 (ora Romaniei) - Mark Williams vs. Ding Junhui
21:00 (ora Romaniei) - John Higgins vs. Graeme Dott


Program TV
21:00 - 00:00 EuroSport


Nu uitati insa ca puteti urmarii meciurile si online la www.fromsport.com, selectand din lista competitia de snooker. See yaaaaa! :-)

0 comments: