The Masters - Ziua 2

05:17:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ding in drumul spre sferturile de finala
Umbla vorba prin targ ca e bine sa fi constant...si se pare ca daca prima zi de Masters a fost una plina de surprize, ce-a de-a doua s-a simtit obligata sa fie si ea la fel...sau poate chiar ca a depasit-o pe predecesoarea sa :-P Inca doua nume grele au parasit competitia, de aceasta data fiind vorba despre finalistul de UK Championship 2010, Mark Williams si despre castigatorul aceleiasi competitii John Higgins. Atat galezul ,cat si scotianul au experimentat o iesire fulger din turneu, pentru John fiind deja cea cu numarul 10. Ei, poate ca trage linie dupa ea, iar colegul sau Williams revine la sentimente mai bune, nu? :-)) Pana sa aflam raspunsul la aceasta intrebare, mai este mult, asa ca sa-i dam drumul cu povestioara de astazi.


Ora 1 si 30 de minute trecute, iar in scena isi fac aparitia "The Chinese Sensation" Ding Junhui si "The Welsh Potting Machine", Mark Williams acompaniati in munca lor asidua de arbitrul olandez Jan Verhaas si de vocile lui John Parrott si John Virgo pe fundal comentand de zor ce se petrece la masa de joc.
Desi la doar cateva secunde dupa startul primului frame Ding comite un fault (inscrie bila alba), isi revine spectaculos cat sa si castige frame-ul, victoria inregistrata de chinezutz primind in schimb o serie de break-uri fromata din 38 si 36, semnata Mark Williams. La momentul respectiv m-am gandit ca vom avea parte de un meci strans cap-coada, ca tensiunea va plana asupra capetelor luminate ale jucatorilor si  ca "mama, mama" cum ar spune unul dintre bunii mei prieteni...dar nu, nu a fost asa. In special pentru ca Dingushor al nostru a acaparat urmatoarele trei frame-uri, ce-i drept cu ajutorul break-urilor de 35, 20, 41, 52, 37 si 61.


Williams: "La naiba, nu e ziua mea norocoasa!"
Aflat in dezavantaj de 3 puncte, galezul castiga frame-ul cu numarul 6 in timp ce multimea de fani se intreaba obsesiv daca cumva acesta este inceputul revenirii sale. Ei bine, nu! Ding mai inscrie un 56 si un 69 pentru a duce scorul la 5-2 in favoarea sa; deja era cu un picior in sferturile de finala. 
Totusi Williams reuseste sa isi adjudece urmatoarele 2 frame-uri, multime fiind deja in extaz de intorsatura pe care o luasera lucrurile. Cel de-al 10-le frame avea insa sa fie capturat de Ding cu un break de 75, break ce "ingheta" tabela de marcaj la 6-4.

Cei doi jucatori s-au tot intalnit de-a lungul ultimelor luni: Ding il invingea pe Williams in semifinala de World Open, apoi avea sa vina randul lui Ding sa fie invins in cadrul unui eveniment PTC, dupa aceasta a urmat meciul din Premier League, unde baietii au iesit la egalitate...deci se cam cunosc cei doi. Ziua de ieri insa, nu a fost una prea buna nici pentru Ding (chiar daca a castigat) si cu atat mai putin pentru Williams, in principal pentru ca baietii nu au jucat la adevaratul lor potential; totusi jocul lui Ding a fost ceva mai constant, ceea ce in final i-a adus si locul din sferturi.


Graeme Dott se concentreaza pe victorie
Meciul cu numarul doi avea sa reuneasca doi buni amici si parteneri de antrenament, scotienii John Higgins si Graeme Dott. Sub atenta observatie a lui Eirian Williams, in calitate de arbitru, si a celor doi monstrii sacrii ai snooker-ului, Dennis Taylor si Willie Thorne, in calitate de "tocatori"/comentatori, meciul a inceput in mare stil.
Graeme Dott a impuscat un fabulos 118 in primul frame si o serie de 65 si 36 pentru 2-0. Incredibil! Actualul numar 1 mondial, statea in scaunul sau fara sa fi inscris vreo bila, insa mult nu mai avea sa fie, pentru ca John a reusit un 68 frumusel in frame-ul cu numarul trei. Dott insa nu s-a lasat pana nu a mai inscris un 79 cat sa plece la cabine cu avantajul de 3-1, avantaj ce are un impact colosal asupra psihicului unui jucator mai ales cand vorbim de sesiuni de joc.


Dupa pauza am vazut un John Higgins decis sa-si ia revansa, dupa sirul de 73 si 29, necesar castigarii frame-ului cu numarul sapte. Urmatorul insa avea sa fie decisiv pentru evolutia lui Higgins in meci, si tocmai de aceea a fost cel mai lung frame pe care meciul l-a avut: multe ratari, multe snookere, multe lovituri de siguranta, pentru ca un final John sa reuseasca sa stabileasca egalitatea la 3-3.

Higgins: "Eh, am avut si zile mai bune!"
Din acest moment, cei doi au fost la doar un frame distanta, pana cand lucrurile au devenit serioase. La 5-4, in favoarea lui Graeme, frame-ul urmator insemna fie ca vom avea un castigator, fie ca meciul ajungea in frame decisiv. Nu a fost cazul de prea mult suspans
insa, Dott fiind responsabil de victorie datorita break-urilor de 48 si 24. Scor final 6-4.


Dupa forma slaba in care s-a prezentat in cadrul Championship League-ului de saptamana trecuta, a fost o adevarata placere sa il vad pe Dott jucand atat de bine; sa nu uitam totusi ca vorbim de finalistul Campionatului Mondial de Snooker, editia 2010! Este un jucator valoros, care a trecut prin foarte multe perioade nefaste, luptandu-se adesea cu depresia, insa un jucator ce nu si-a neglijat jocul.
In ceea ce il priveste pe John, a parut destul de coplesit de intreaga situatie. Asa cum a si declarat zilele trecute, nu prea se impaca cu atmosfera de Wembley (arena mare, lume luminata) si asta s-a vazut. Nu stiu daca din acest motiv, sau poate pentru ca nu se simtea bine fizic, insa obrajii rosii i-au tradat starea de spirit nu prea pozitiva. In final, cred ca acest lucru a facut diferenta.


Astazi, inca doua meciuri isi vor face aparitia pe ordinea de zi dupa cum urmeaza:

15:30 (ora Romaniei) - Ronnie O`Sullivan vs. Mark Allen
21:00 (ora Romaniei) - Stephen Maguire vs. Marco Fu

Program TV 
20:00 - 00:00 EuroSport

Pentru aceia dintre voi care vreti sa vizionati si primul meci al zilei (nedifuzat de postul EuroSport din Romania), va rog sa accesati site-ul www.fromsport.com si sa selectati din lista competitia de snooker. :-) 

0 comments: