The Masters - Ziua 4

13:30:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Robbo in actiune
Ziua precursoare a sferturilor de finala a adus cu sine si ultimul set de surprize (sau poate nu chiar ultimul :-P) si desi faptul ca Robertson a trecut fara mari probleme de Hendry nu este chiar un soc, faptul ca Murphy a fost trimis acasa de debuntantul Cope (in materie de Masters, ma refer) a cam susprins publicul amator de snooker. Si uite asa ramanem in cursa cu doar unul dintre cei mai bine titrati 8 jucatori la Masters. O sa fie o competitie interesanta si nu ca as vrea sa il vad si pe "ultimul mohican" (Robertson) trimis "colet" via Australia, insa daca cumva si el va pierde meciul urmator, clar ramanem fara favoritii de grupa. Totusi cred ca surprizele de anul acesta vor da o nota mai speciala competitiei, astfel incat sper ca nu v-a pierdut snooker-ul de "mushterii" si ca o sa continuati sa urmariti turneul. :-)


Ziua a fost deschisa cu meciul dintre Neil Robertson si Stephen Hendry. Cu sa sa incep? Sa prezint cele doua tabere? Ok, pai de o parte il avem pe "vanatorul" numarul 1 in materie de puncte si trofee, australinaul Neil, iar de cealalata parte pe cel care a castigat tot ce se putea castiga, legendarul din vechea Scotie, Hendry. Si ca echipa sa fie completa, arbitrul la masa a fost galezul Eirian Williams.

Hendry, total nemultumit de meci
S-a inceput legjer, Hendry castigand primul frame, apoi Neil a egalat, a urmat break-ul de 64 de puncte ce l-a adus la conducere din nou pe scotian, pentru ca frame-ul urmator sa fie adjudecat de australian cu un break de 85. Si uite asa intrau la cabine baietii nostrii, publicul fiind extrem de incantat de cum au decurs primele runde de joc. Poate ca pana la urma vor avea o lupta stransa? Nu chiar...


Dupa pauza de un sfert de ora Robbo a "intrat in paine" acaparand urmatoarele 3 frame-uri cu break-uri de 86, 37, 81 si inca un 37. Hendry a fost tinut mai tot timpul la locul sau, insa si cand a avut ocazia sa vina la masa, a ratat-o pe de-a intregul. A fost un moment, in timpul rundei a 6-a, cand Hendry a inceput sa isi construiasca un break destul de bunicel si sigur insa ratarea bilei negre l-a oprit la doar 35 de puncte. Daca ati fi vazut mocutza lui Hendry cand a ratat bila!!! Era atat de dezamagit! Un copil ce s-a pierdut jucaria preferata si nu ar fi fost la fel de trist ca el in acele momente. Cred ca smuls ceva suspine de prin randul fanilor infocati.
La scorul de 5-2, scotianul a reusit sa mai incaseze o victorie de frame, prelungind putin suspansul, insa break-urile de 48 si 34 ale lui Robertson au incheiat meciul la scorul de 6-3.


Cope priveste spre sferturile de finala
Meciul de seara ii reunea pe Shaun "The Magician" Murphy si Jamie "The Shotgun" Cope sub atenta supraveghere feminina a Michaelei Tabb. Pentru aceia dintre voi care cititi blogul un mod regulat, stiti ca de obicei spun ca Peter Ebdon joaca extrem de lent. Cred ca o sa incetez sa mai spun asta, dupa meciul de aseara :-)) A fost ingrozitor! Atat Shaun cat si Jamie nu au jucat la adevaratul lor potential, iar ritmul a fost atat de molcom ca mai aveai putin si adormeai in fata televizorului. :-P
Cope a reusit sa plece cu un avantaj de doua puncte, castigand primele doua frame-uri (break de 77 inclus in oferta), in timp ce Murphy de abia a putut sa atinga un 37 cat sa mai echilibreze putin situatia in cauza. Oponentul sau avea insa sa mai incaseze un frame cat pentru scor "confortabil" de 3-1 chiar inainte de pauza dintre sesiuni.


Shau nu a avut o zi prea stralucita
Frame-ul cu numarul 5 i-a revenit lui Shaun, care a reusit sa isi depaseasca propriul "record" de break si sa inscrie un 47 (desi in prealabil mai lovise un 37), dar si sa si inceapa frame-ul urmator cu ceva mai multa incredere in jocul sau. A pornit la drum cu un 22, intrerupt brusc de ratarea unei bile rosii (buzunarul stang din mijloc fiind "vinovat") ceea ce i-a permis lui Cope sa revina printre bile. Totusi norocul nu a fost de partea sa, acesta aratand la randu-i o bila rosie (de aceasta data buzunarul drept din mijloc fiind responsabil) asa ca Shaun mai avea o sansa sa aduca egalitatea pe tabela de marcaj. Ceea ce a urmat a fost crima, pentru ca "Magicianul" a ratat bila de frame - la un break 41 de puncte mai avea nevoie doar de o bila rosie pe care insa nu a reusit sa o inscrie. Cope s-a reintors la masa pentru a prelua frame-ul.


Break-urile de 20, 26, 49 si 40 l-au ajutat pe Cope sa aduca scorul in favoarea sa la 5-2, Murphy reusind sa isi adauge la colectie doar un frame pentru a mai reduce din handicap (5-3). Ultimul frame a fost preluat de Jamie cu break-uri de 45 si 12 puncte pentru a incheia meciul cu scorul final de 6-3. "Magicianul" era scos din turneu. A fost un meci jucat la nivel de "snooker de club" cu foarte multe ratari si greseli colosale - cel mai slab meci de pana acum.


Astazi incepe insa etapa sferturilor de finala, asa ca iata si programul:


15:30 (ora Romaniei) - Ding Junhui vs. Graeme Dott
21:00 (ora Romaniei) - Mark King vs. Jamie Cope


Program TV
17:00-19:00 (EuroSport - reluare)
21:00-21:45 (EuroSport 2 - LIVE)


Online: www.fromsport.com

0 comments: