The Masters - Ziua 5

20:05:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ding a facut spectacol cu trei break-uri de top
Iata ca am trecut de prima jumatate a competitiei si primele meciuri din etapa sferturilor de finala s-au si desfasurat. Am avut parte de snooker de calitate? Hm...sa zicem 50%, pentru ca meciul de dupa-amiaza a fost unul dintre cele mai bune meciuri pe care competitia din acest an le-a vazut, insa cel de seara...nu chiar. Fireste, nu a fost mai rau decat cel dintre Murphy si Cope, de acum 2 zile, insa nici ca ne-a tinut total lipiti de ecranul "teveului" :-P Am primit mesaje de capitulare spre perne pufoase, de la multi dintre voi :-))


Jan Verhaas, probabil unul dintre cei mai inalti arbitrii de snooker dintre cati exista, a fost cel care a dat startul meciului dintre chinezutul minune, Ding Junhui si una dintre perlele scotiene ale snooker-ului, Graeme Dott.

Graeme, intr-o zi mai putin fericita
Ding si-a inceput "pelerinajul" printre bile cu doua break-uri uimitoare de peste 100 de puncte (124 si 108), acest lucru insemnand ca a castigat primele 2 frame-uri. Dott a avut sanse uriase in ambele frame-uri, sanse pe care insa le-a ratat (a se citi "a  ratat bile importante"), insa si-a luat revansa in frame-ul cu numarul 3. Nu va lasati insa usor pacaliti, nu a fost floare la ureche, frame-ul adjudecat de scotian fiind plin ochi de lovituri de siguranta si de multe situatii limita. In final insa, Ding a ratat sa inscrie bila galbena, scotianul nostru venind la atac pentru a-si "lua" primul frame al meciului.


Norocul nu a durat insa prea mult, pentru ca frame-ul urmator a fost castigat de Ding cu inca un break-minune de 124, acesta intrand in pauza dintre sesiuni cu avantajul de 3-1. Dupa pauza insa, Dott a reusit sa mai echilibreze putin situatia castigand frame-ul de deschidere, insa cam atat a mai putut sa "miste" in tot meciul, din pacate. "The Chinese Sensation" a lovit in break-uri 74, 72 si 52 pentru a incheia meciul cu scorul final de 6-2. Avem primul semifinalist!

Cope si-a castigat locul in semifinala
Ceva mai pe seara Mark King avea sa il intalneasca pe Jamie Cope intr-un meci arbitrat de Eirian Williams. 
Scorul a fost deschis de Jamie care si-a adjudecat primul frame, greselile executate de King dandu-i lui Jamie avantul de care orice jucator are nevoie la inceput de meci. In primul frame Mark a inschis un 48 foarte sigur, insa a pierdut pozitia lasansu-l pe Jamie sa isi contruiasca un break de 52. Tanatul Cope a ratat insa bila de frame, insa a obtinut un snooker-ul frumusel, snooker ce i-a adus victoria cateva minute mai tarziu.
Si dupa cum va spuneam, avantul cedat involuntar de King lui Cope l-a ajutat pe acesta din urma sa castige si urmatoarele 3 frame-uri cu break-uri de 33, 66, 36 si 53. Jamie intra la cabine cu avantajul de a conduce cu scorul de 4-0! Fantastic inceput!


Mark King a ratat trofeul de anul acesta
Dupa pauza insa, ritmul jocului a cam scazut si inafara de break-ul de 102 inscris de King in primul frame (pe care l-a si castigat) si de cel de 52, inscris de Jamie in frame-ul final, a fost cam greu sa te concentrezi la ce faceau cei doi la masa. Multe greseli, multe bile "singulare" inscrise, multe lovituri ratate etc. Meciul incepea sa-si piarda din farmec si chiar daca Cope a castigat frame-urile cu numerele 6 si 7, victoria sa nu a fost tocmai una demna de a fi laudata. Nu a jucat la fel de slab ca in meciul cu Shaun Murphy, insa nici cu mult peste. In ceea ce il priveste pe Mark, greselile de la inceputul meciului l-au costat grozav de mult. In plus, pur si simplu nu a mai jucat la fel de bine ca in meciul de deschidere pe care l-a avut in fata lui Mark Selby. Si asta s-a cunoscut!


Avand prima semifinala gata pregatita (Ding vs. Cope) ne indreptam spre celalalte meciuri din sferturi, dupa cum urmeaza:


15:30 (ora Romaniei) - Mark Allen vs. Neil Robertson
21:00 (ora Romaniei) - Peter Ebdon vs. Marco Fu


Program TV
21:45-00:00 EuroSport


Online: www.fromsport.com

0 comments: