The Masters - Ziua 6

03:45:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Nord-irlandezul Allen are un loc in semifinala
Ne apropiem cu pasi repezi de stadiul final al acestei competitii, iar cu ultimele doua meciuri din sferturile de finala disputate, avem si setul de semifinale completat. Va spuneam ieri ca prima semifinala se va da intre Jamie Cope si Ding Junui, iar astazi sunt in masura pentru a va "dezvalui" (e mare secret, parol! :-)) ) cine sunt cei doi jucatori ce se vor razboi in semifinala cu numarul doi - Marco Fu si Mark Allen. Cumva suneti surprinsi ca nu regasiti in mica lista numele actualului campion mondial, Neil Robertson? Ei bine, turneul din acest an este o continua agenda miscatoare plina de surprize si tare am impresia ca mai are cateva pregatite pentru noi ;-)


Michaela Tabb a fost cea care a arbitrat meciul de deschidere, dintre Neil Robertson si Mark Allen, nord-irlandezul incepand sa isi construiasca primul un break frumos si stabil, in valoare de 63 de puncte insa a ratand bila de frame, atfel dandu-le ceva emotii faniilor sai. Totusi, norocul a fost de parte sa, pentru ca in final Allen a reusit sa castige frame-ul de deschidere si chiar si pe urmatorul, adjudecat cu un break de 69. Robbo s-a "infoiat" tot vazand ca este condus cu 2-0, asa ca a revenit in forta castigand urmatoarele doua frame-uri cu break-uri de 69, 66 si 24. Baietii intrau in pauza dintre sesiuni la egalitate 2-2.


Robbo a ratat trofeul Masters din acest an
Sesiunea cu numarul doi a debutat cu o serie frumoasa de break-uri realizate de australian (47 si 50), serie ce i-a adus si victoria de frame, Robertson aflandu-se acum la conducere pentru prima oara de la inceputul meciului. Insa fericirea nu a durat mult pentru ca Mark a egalat in frame-ul urmator, desi show-ul de inscriere a fost unul extrem de lent. Meciul avea sa isi mai piarda din fluenta in aceasta sesiune, insa cei doi mai aveau cale lunga pana la incheierea lui.
Neil isi mai ia inca o data avant, curatand masa cu un break foarte frumos de 71 de puncte, insa Allen isi ia revansa in frame-ul imediat urmator. Din egal in egal, frame-ul cu numarul 9 avea sa il aibe in frunte, de aceasta data, pe Mark, care isi "arunca" victorios un picior in semi-finala cu ajutorul unui break de 75. Scorul era acum de 5-4 in favoarea sa.

Marco Fu a avut o seara de exceptie
Urmator frame, care avea sa fie si ultimul, a fost destul de ciudatel. Allen a inceput cu un 69 intrerupt brusc de ratarea bilei de frame, a urmat o "ploaie" de lovituri de siguranta, pe care insa Robbo a cam rata-o, lasandu-l pe Mark cu o pozitie extrem de buna la bila rosie. In mod ciudat nord-irlandezul isi indreapta interesul spre alta bila rosie, ceva mai "delicata" pe care de altfel o si rateaza. Neil revine la masa, insa pierde controlul bilei able, de aceasta data Mark profitand din plin de pozitia lasata si castigand batalia cu scorul final de 6-4.


Meciul cu numarul doi a fost cel dintre Peter Ebdon si Marco Fu, meci arbitrat de olandezul Jan Verhaas. Si ce meci a fost! Sincer, credeam ca iar ne vom intinde spre spre miezul noptii, poate chiar dincolo de el, insa ca sa vezi!? Nu! Si asta pentru ca Marco a incheiat socotelile extrem de repede cu scorul final de 6-0! Va dati seama? 6-0 intr-un meci din sferturi? In cadrul Masters-ului? E ceva! :-))

Ebbo intre lupta cu raceala si un oponent de temut
Peter a avut sanse bune de a castiga in timpul primelor doua frame-uri, insa din pacate, le-a ratat, break-urile de 91, 23 si 33 aducandu-l pe Fu la conducere cu 2-0. Urmatorul pas a fost floare la ureche, Fu castigand prima sesiune de joc cu break-uri de 80 si 107. Peter intra in pauza cu dezavantajul de a fi condus cu scorul de 4-0. Avea deja multe semne de intrebare.


Frame-ul cu numarul 5 a inceput cu break-ul de 39 de puncte a lui Marco, break intrerupt brusc de ratarea unei bile rosii, ceea ce i-a oferit lui Ebbo sansa de a incerca o revenire. Din pacate acesta a ratat tot o bila rosie, scorul fiind stabilit la 37-62 in favoarea rezidentului din Hong Kong. Ebdon avea nevoie de 2 snookere pentru care s-a tot chinuit, insa in final Marco si-a adjudecat frame-ul.
Deja la scorul de 5-0 Ebbo nu mai putea sa spere prea multe, tocmai de aceea atunci cand Fu a impuscat un 57, a cedat meciul celui care l-a castigat inca din prima sesiune. O zi extrem de nefasta pentru Peter, care a avut de luptat atat cu o raceala cam obraznica cat si cu un oponent mult prea rapid pentru el.


Astazi este o zi extrem de importanta pentru ca semifinalale vor avea loc, deci vom afla cine va ajunge in finala. Sper ca ati dedicat putin timp si snooker-ului in acest weekend, pentru ca vor fi meciuri bune...sper! :-))


15:00 (ora Romaniei) - Marco Fu vs. Mark Allen
21:30 (ora Romaniei) - Jamie Cope vs. Ding Junhui


Program TV
21:45-00:30 EuroSport

Online: www.fromsport.com

0 comments: