The Masters - Ziua 7

14:28:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Fu a ajuns in marea finala
Penultima zi a competitiei Masters a scos la iveala inca cateva surprize, avand in vedere ca unul dintre favoritii ramasi in cursa a parasit competitia. Ma refer fireste la nord-irlandezul Mark Allen. Si, as mai adauga ca si Jamie Cope ii tine compatie, avand in vedere ca acesta a iesit cam sifonat din intrevederea cu chinezul Dingushor. Lasand insa perdantii si invingatorii la o parte, cele doua semi-finale au mai spalat din "rusinica" meciurilor de pana acum :-P S-a jucat frumos, s-a jucat bine, s-au realizat break-uri frumoase, intr-un cuvant a fost o adevarata placere sa ii urmaresc pe baieti in actiune. :-)


Ziua a inceput cu meciul dintre Marco Fu si Mark Allen, meci arbitrat la olandezul Jan Verhaas. Daca initial baietii si-au impartit frame-urile, in traducere libera lui Allen i-a revenit primul (pe care si l-a adjudecat cu un break de 70), iar lui Fu cel secund (insusit cu un break de 82), situatia s-a schimbat dupa...si s-a schimbat dramatic, pentru ca pana la pauza dintre sesiuni, Marco se vedea condus cu scorul de 3-1. Mark a reusit sa treaca de frame-ul cu numarul 3 si sa inscrie un break de 66 de puncte in urmatorul, pentru a intra la cabine ceva mai relaxat stiindu-se in avantaj.

Sfarsit de cursa pentru Mark Allen
Dupa pauza era clar ca nord-irlandezul nostru dorea sa isi continue seria de victorii, revenindu-si dupa scorul de 45-0 (in favoarea lui Fu) si inscriind un 48 pentru as duce "dominatia" un pas mai departe la 4-1. Insa lui Marco ii cam ajusese situatia de fata asa ca s-a infuriat (a se citi a revenit in forta) realizand break-uri de 130, 97 si un fabulos 136 pentru a egala la 4-4! Razbunarea era dulce, dulce insa tinta rezindentului din Hong Kong nu era asta, ci victoria. Victoria a obtinut-o 2 frame-uri mai tarziu in urma ratarii la bila verde, executata de Allen. Scor final 6-4. Fu era primul jucator din marea finala! Si si-a castigat dreptul de a fi aici cu mult tact, determinare si talent ;-)


Ding este concentrat pe victorie
Semifinala cu numarul doi ii avea ca participanti si doritori de finala de Masters pe Ding Junhui si Jamie Cope, responsabila cu ordinea de joc, fiind Michaela Tabb.
S-a inceput lejer, Ding castigand primul frame cu o serie de break-uri in valoare de 42 si 68 de puncte, frame-ul secund fiind "luat" de Cope cu un frumos 101. De aici insa comentatorii s-au repetat pana spre 4-1! Ce anume au repetat? Ding, Ding Ding! Chinezutul nostru a inscris un 54 si a curatat masa cu un exemplar 102 pentru a intra la cabine cu avantajul de 3-1. Cope nu era prea multumit.


Dupa pauza, frame-ul cu numarul 5 a debutat cu o batalie de lovituri de siguranta (destul de normala, tinand seama de scorul existent). Cope a reusit sa inscrie un frumos 58, insa a ratat bila de frame (cum ar spune Steve Davis "Ultima bila, cand ai nevoie de ea...nu e asa ca e al naibii de greu?!"), ceea ce i-a permis lui Ding sa vina la masa si sa faca curat cat pentru un 65. 

Cateva greseli l-au costat pe Jamie locul din marea finala
Frame-ul urmator a fost castigat totusi de Jamie, cu un set de mini-break-uri in valoare de 27 si 26 de puncte, insa urmatorul  a fost "furat" de Ding pentru scorul de 5-2. Chinezul era pe jumatate in finala. Totusi Cope a mai prelungit suspanul, castigand frame-ul cu numarul 8 cu un break frumos de 78, pentru ca urmatorul sa fie totalmente al lui Dingushor. (break-uri de 69 si 58 au inschis "afacerea"). Scorul de 6-3 il propulsa pe Ding in finala alaturi de Marco, dupa o performanta magistrala.


Si iata-ne in fata marii finaleeeee!!! Este interesant de stiut ca ne confruntram cu o premiera mondiala, intrucit este prima finala astiatica si prima finala in care ambii concurenti sunt straini de UK (ca sa zic asa). Singurele cazuri in care un strain a castigat trofeul de Masters au fost atunci cand sud-africanul Perrie Mans l-a invins pe Alex Higgins cu scorul de 8-4 in `79 si cele trei evolutii de invidiat ale canadianului Cliff Thorburn din `83, `85 si `86. Asa ca va recomand sa nu ratati in a fi partasii unei premiere mondiale! ;-)


Ding Junhui vs. Marco Fu (FINALA)
16:00 (ora Romaniei) - prima sesiune
22:00 (ora Romaniei) - a doua sesiunie


Nota: finala se joaca in baza regulii "cel mai bun din 19", astfel ca primul jucator care isi va adjudeca 10 frame-uri va fi declarat campion :-)


Program TV
17:00-19:00 EuroSport
22:00-01:00 EurtoSport


Online: www.fromsport.com


Va doresc vizionare placuta! :-)

0 comments: