Snooker Championship League (grupa 1) - Capitanul preia conducerea

06:30:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Da, sunt in fruntea clasamentului!
Zi extrem de interesanta pentru competitia "Snooker Championship League" intrucit foarte multi jucatori care au pornit la drum plin de aplomb au castigat insa au si pierdut in aceiasi masura...daca nu, poate chiar intrecand-o ;-) Oricum ar fi a fost un adevarat deliciu sa ii urmaresc pe baietii ceva mai "casual" (ca tot se foloseste intens exprimarea) imbracati si parca uitand ca exista camere de luat vederi ce transmit pe sute si mii de calculatoare miscarilor lor agile de indemanatici in ale snooker-ului :-)


Insa sa nu mai lungesc vorba si sa trecem la fapte, nu? :-)) Sa vedem cum s-a desfasurat prima zi a competitiei si cine a inscris cele mai multe puncte pana la finele zilei de ieri.
Fara indoiala ca marele castigator a fost Ali Carter, baiatul "made in Essex" care e clar ca se simte ca acasa (doar joaca pe teren propriu!), castigand trei meciuri din tot atatea disputate. Seria de victorii a debutat cu cea inregistrata in meciul sustinut impotriva scotianului Stephen Maguire, pe care l-a invins intr-o batalie destul de incrancenata 3-2 (break-uri in valoare de 85 si 81 au facut parte din pachet), a continuat cu scorul de 3-1 in fata lui Mark Selby (folosidu-se de un 101 pentru a definitiva afacerea) si a incheiat cu un decisiv 3-0 in fata lui Graeme Dott (break-urile de 63, 72 si 62 avand un cuvant greu de spus in acest sens :-P). O zi extraordinara pentru "Capitanul" Carter care se situeaza pe prima pozitie in clasamentul provizoriu ce vizeaza grupa 1.


Nu prea merge bine...nu prea merge bine deloc...
"The Jester from Leicester" si-a inceput ziua cu o victorie frumoasa in fata lui Shaun Murphy pe care l-a invins cu scorul de 3-0, realizand si un minunat break de 124 in frame-ul de deschidere si a incheiat-o in plina glorie trecand cu un strans 3-2 de Stephen Maguire. Din pacate intre cele doua victorii a pierdut doua meciuri importante, primul sustinut impotriva lui Ali Carter (1-3), iar cel de-al doilea impotriva lui Mark Williams (1-3). Concluzionand, inseamna ca Mark al nostru a incasat doar doua victorii din patru meciuri disputate.
In aceiasi situatiune se afla si Shaun Murphy, care i-a invins pe Mark Williams cu 3-2 (desi galezul a avut meciul in mana, avand in vedere ca a dominat mai mult si a inregistrat break-uri bunicele) si pe John Higgins cu 3-1; totusi si-a vazut pus la colt de catre Selby cu 3-0 si de catre Dott cu 3-2.


In ceea ce il priveste pe proaspatul castigator al UK Championship 2010 "The Wizard of Wishaw", acesta si-a adjudecat doua dintre cele trei batalii disputate. In mod ironic primul sau oponent a fost chiar galezul Mark Williams ("inamicul" pe care l-a invins ca prin magie in finala de UK Championship de acum o luna), lucrurile parand ca se repeta, intrucit Higgins l-a raspus cu un hotarit 3-0, inscriind un 104 in primul frame. Scotianul a continuat sa-si joace cartea norocoasa trecand si de compatriotul sau Graeme Dott cu 3-2 insa a pierdut in cele din urma batalia cu numarul 3, fiind invins cu 3-1 de Shaun Murphy.

Visand la o zi mai buna in snooker...
Grupul celor mai putin norocosi (cu alte cuvinte cei care au cam mancat bataita) este format din Mark Williams, Stephen Maguire si Graeme Dott, fiecare dintre ei obtinand doar un punct deoarece...au castigat doar un meci. Ceea ce este si mai grav insa, este faptul ca Williams si Maguire si-au disputat trei meciuri, iar Dott patru :-(
Maguire a castigat in fata lui Graeme 3-1, Williams si-a incheiat ziua cu o victorie semnata 3-1 in fata lui Mark Selby, iar Dott i-a urmat exemplul, castigand ultimul meci disputat ieri cu scorul de 3-2 in fata lui Shaun Murphy.


Asadar si prin urmare, Ali Carter se afla in fruntea clasamentului cu 3 puncte, fiind urmat de Mark Selby, Shaun Murphy si John Higgins, fiecare cu cate 2 puncte la purtator si de Mark Williams, Stephen Maguire si Graeme Dott cu cate un punct. Mai exista insa sanse de redresare pentru ca baietii isi vor continua disputele si in cursul zilei de astazi, dupa cum urmaeaza:


Masa 1
12:30 - John Higgins vs. Stephen Maguire
13:45 - Mark Selby vs. Graeme Dott
15:30 - Mark Williams vs. Graeme Dott
16:45 - Shaun Murphy vs. Ali Carter
19:30 - Play-off - locul 1 vs. locul 4
20:45 - Finala


Masa 2
12:30- Mark Williams vs. Ali Carter
13:45 - Shaun Murphy vs. Stephen Maguire
15:30 - John Higgins vs. Ali Carter
16:45 - Mark Williams vs. Stephen Maguire
18:00 - John Higgins vs. Mark Selby
19:30 - Play-off - locul 2 vs. locul 3
*programul tine cont de ora Romaniei


Asa ca tineti pumnii bine stransi pentru cei pe care ii iubiti si admirati si sa vedem cine va ocupa la sfarsitul zilei de azi locul de onoare in clasamentulul primei grupe ;-)


P.S. Pentru cei care nu ati reusit sa va faceti conturi pe site-urile de pariuri care transmit LIVE meciurile din seria Championship League, am gasit un link, asa ca va rog click aici pentru snooker! ;-) (nota: doar o singura masa poate fi vizualizata!).

0 comments: