Snooker Championship League (grupa 1) - Selby ataca primul loc

17:01:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Mark Selby, primul castigator de grupa
Ziua de ieri a fost o zi extrem de importanta pentru "The Jester from Leicester" intrucit acesta a reusit sa ajunga pana in Etapa finala, cu alte cuvinte este primul castigator de grupa (in cazul de fata, Grupa 1). Dupa cum va spuneam in descrierea competitiei Championship League, fiecare grupa va genera un castigator, avand sapte grupe in final vom avea sapte castigatori care se vor "razboi" inca o data intre ei pentru ca in "finalul finalului" invingatorul sa primeasca locul garantat in Premier League-ul din acest an. Cam complicate sunt caile snooker-ului, asa-i? :-))

Insa sa revenim la Selby. Baiatul nostru ne-a cam dat palpitatii ca nu s-ar incadra in grupuletul celor patru jucatori care isi vor disputa semifinalele din play-off, intrucit in ultimul meci, cel disputat impotriva lui Higgins era condus cu 2-0 si avea nevoie de doar un frame castigat pentru a-si rezerva un loc pe mai departe. Din fericire, Selby a reusit sa se concentreze si sa castige nu doar un frame ci chiar doua, astfel devasandu-l pe Shaun Murphy in materie de frame-uri castigate si mergand pana in faza semifinalelor.


Ali Carter a fost la un pas de victoria finala
Dar sa vedem cum s-a descurcat intreaga gasca de snookersti ieri, ok?
Din pacate pentru doi dintre cei sapte participanti cursa spre Premier League a luat sfarsit (cel putin pentru moment), pentru ca dupa cum stiti ocupantii locurilor sase si sapte sunt eliminati. Persoanele vizate? Stephen Maguire si Graeme Dott. Ambii au pierdut toate meciurile disputate pe parcursul zilei de ieri, iar cu rezultatele destul de slabute inregistrate in prima zi a competitiei, lucrurile nu pareau prea roz. :-(
Shaun Murphy a ocupat locul 5 in clasamentul final al Grupei 1, castigand meciul sustinut impotriva lui Maguire cu 3-0 insa pierzand in fata lui Carter cu 1-3. Dar pe "Magician" il vom mai vedea zilele urmatoare intrucit acesta va merge sa intregeasca gasca Grupei 2, care isi antreneaza tacurile chiar in aceste momente.


Pentru Higgins, Selby, Williams si Carter insa semifinalele erau deja un eveniment batut in cuie intrucit "The Wizard of Wishaw" a terminat pe prima pozitie cu 5 puncte (i-a invins cu 3-1 pe Stephen  Maguire si Ali Carter si cu 3-2 pe Mark Selby), fiind urmat indeaproape de "The Welsh Potting Machine" cu 4 puncte ( a trecut cu un decisiv 3-0 atat de Ali Carter cat si de Graeme Dott si cu 3-1 de Stephen Maguire) de "The Captain" tot cu 4 puncte la purtator (ce-i drept Ali nu a avut o zi prea buna pierzand doua dintre cele trei meciuri pe care le-a avut de disputat, insa rezultatele bune obtinute in prima zi au facut diferenta) si in final de "Mark the Shark" cu 3 puncte ( l-a invins pe Graeme Dott cu scorul de 3-1).

Higgins dupa o zi extenuanta de snooker
Dupa o zi destul de extenuanta multi ar fi tentati sa lasa garda mai jos, insa nu si baietii nostrii care au jucat la adevarata lor valoare atat in cadrul semifinalelor cat si in cadrul finalei. Selby si Higgins au avut o intalnire din care au cam sarit scantai, insa in final Mark a reusit sa se impuna cu 3-2, la polul opus aflandu-se meciul dintre Williams si Carter in care "Capitanul" a iesit invingator fara dubii cu scorul de 3-0.

Finala avea sa dureze aproape o eternitate :-)) fiecare dintre cei doi jucand extrem de atent fiecare lovitura. Adevarul este ca in cazul unei reguli ca cea de "cel mai bun joc din 5", cu alte cuvinte primul la 3 castiga, orice greseala te poate arunca afara din meci, asa ca baietii si-au disputat sansele lent si strategic. Desi Ali s-a detasat cu un 2-0 aproape simtind mirosul victoriei, Mark nu avea sa se lase invins atat de usor asa ca nu numai ca a egalat insa a si castigat intrevederea cu scorul de 3-2. O victorie cat se poate de meritata pentru un jucator care stie sa revina in meci la momentul potrivit (asa cum de aftfel chiar el o sustine ;-) ).


Astazi baietii din Grupa 2 isi vor incepe cursa spre Etapa finala, John Higgins, Shaun Murphy, Mark Williams si Ali Carter alaturandu-se celor 3 jucatori pre-stabiliti. Mai jos aveti lista completa a meciurilor de azi.


Masa 1
12:30 - Ali Carter vs. John Higgins
13:45 - Neil Robertson vs. Ronnie O'Sullivan
15:30 - John Higgins vs. Mark Williams
16:45 - Ronnie O'Sullivan vs. Jamie Cope
19:30 - John Higgins vs. Shaun Murphy
20:45 - Mark Williams vs. Jamie Cope


Masa 2
12:30 - Mark Williams vs. Shaun Murphy
13:45 - Jamie Cope vs. Ali Carter
15:30 - Shaun Murphy vs. Neil Robertson
16:45 - Ali Carter vs. Mark Williams
19:30 - Neil Robertson vs. Jamie Cope
20:45 - Ronnie O'Sullivan vs. Shaun Murphy
 *programul tine cont de ora Romaniei


Va reamintesc ca puteti vedea in totalitate ce se intampla la una dintre mese, dand click pe acest link si selectand competitia de snooker. Ne revedem maine ;-)

0 comments: