Snooker Championship League (grupa 2) - Williams obtine victoria

04:27:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Mark Williams obtine victoria mult asteptata
Se spune ca "dupa ploaie rasare si soarele", zicala ce se potriveste perfect in cazul lui Mark Williams. Galezul a avut un start bun in cadrul Premier League, a jucat bine si de invidiat ceva meciuri, insa nu a reusit sa ajunga in semifinale, iar dupa asta a venit infrangerea zdrobitoare din finala de UK Championship, desi se afla la conducere cu 9-5 in fata lui John Higgins. Cateodata ma intreb de unde gasesc jucatorii de snooker puterea si determinarea de a merge mai departe, mai ales cand ai avut o perioada nu tocmai prielnica..dar uite ca o fac si pentru asta au sincera mea admiratie.
Mark Williams este, dupa cum si el o spune, un jucator care chiar si atunci cand joaca mai prost continua sa joace, nu se lasa invins de nici o culoare! In cazul de fata insa nu se pune problema, intrucit Mark a  jucat exemplar meciurile din Grupa 2, tocmai de aceea victoria impotriva "Rachetei" este una pe deplin meritata. 


"Surprize, surprize" (dar nu cu Andreea Marin-Banica reloaded) sa il vedem pe actualul campion mondial eliminat din competitie! Cu doar un meci castigat si o evolutie destul de slabutza, Neil Robertson intregeste randul format de Jamie Cope, care din nefericire si el se vede "trimis acasa". Jamie a reusit totusi sa castige un meci, chiar in ultima zi a competitiei cu scorul de 3-2 in fata lui Shaun Murphy, insa punctul acumulat nu prea i-a servit decat financiar. Speram sa ii vedem pe cei doi mai "remontati", iar Robbo nu are nici o scuza sa nu faca show in cadrul Masters-ului ce ne bate in geam :-P
Dupa un start bun, o calificare in finala de Grupa 1 si multe meciuri jucate ca la carte, se pare ca pe Ali Carter norocul l-a cam parasit in Grupa 2, acesta de abia calificandu-se pe locul 5 cu doar doua puncte. Ce-i drept, exista si o veste buna, si anume ca mai are o sansa sa demonstreze ca poate mai mult in Grupul 3 ce isi va incepe meciurile pe la sfarsitul lunii in curs.


Higgins si Murphy la un pas de finala
Cei care au facut insa istorie, au fost fara doar si poate Mark Williams, John  Higgins si Ronnie O`Sullivan. Au terminat cu 5 puncte fiecare si alturi de Shaun Murphy, ce a strans doar 2 puncte, au pornit la drum spre semifinale. Si ce semifinale aveau sa fie!
"The Rocket" si " The Wizard of Wishaw" si-au disputat semifinala la scurt timp dupa ce se mai intalnisera o data, intrevedere ce s-a dovedit total neproductiva pentru Higgins care a fost invins cu 3-0. Hm...lucrurile nu aveau sa se schimbe prea mult, deoorece Ronnie a jucat la fel de magistral in semifinala, incheind cu acelasi scor. Intre timp Mark Williams il invingea pe Shaun Muprhy cu acelasi rezultat hotarit de 3-0.
Asa se face ca doi jucatori de atac aveau sa-si dispute finala pentru un loc in runda urmatoare. Ma intreb cum as putea sa descriu mai bine intalnirea dintre cei doi? A fost o lupta stransa? Cu siguranta! S-au vazut lovituri demne de "wow"? Mai incape vorba?! Am avut break-uri mari? Daaaa! Desi Ronnie parea destul de increzator in propriile forte adunand un 115 si un 132, Mark a realizat un frumos 138 (ironia sortii) egaland asftel break-ul lui Ronnie atins cu o zi in urma (break ce ocupa locul 1) si incheind meciul cu scorul de 3-2 in favoarea sa. Fara comentarii...doar aplauze! :-)


Astfel ca avem 2 "Marks" campioni ( Selby si Williams) si inca 5 locuri goale ce isi asteapta posesorii. Insa cum nu e bine sa ne grabim, competitia Championship League va lua o scurta pauza, pana pe 24 ianuarie mai precis, cand jucatorii din cadrul Grupei 3 isi vor "ascutii" tacurile in incercarea de a obtine un loc in Faza finala. Pana atunci insa avem un eveniment snookeristic de anvergura cu incepere chiar din acest weekend - Masters-ul ;-)

0 comments: