Snooker Championship League (grupa 3) - Autoritate si Magie

04:12:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ca de obicei, Capitanul acapareaza primul loc
Cei 7 jucatori ce formeaza Grupa 3 de Championship League si-au incheiat ziua de munca, dupa un drum destul de anevoios (pentru marea majoritate). De ce spun asta? Pentru ca 4 dintre ei nu au reusit sa obtina decat un singur si trist punct, ceea ce este destul de ciudat. In editiile anterioare (ma refer aici la Grupele 1 si 2), sentimentul de competitie era mult mai acerb si inca din prima zi vedeai adevarate lupte pentru puncte. Acum insa situatia a devenit putin cam ... molcoma. Cu toate acestea departe de mine gandul ca jucatorii nu si-au dat interesul pentru meci, doar ca s-a jucat ceva mai lejer si ceea ce nu prea se potriveste in poza este faptul ca patru dintre jucatori au activat si in grupele anterioare. Dar sa punem prestatia baietilor pe seama faptului ca poate inca nu au intrat in "the snooker mood", asa ca le tin pumnii bine stransi pentru ziua de azi. ;-)


In fruntea topului de dupa finele primei zile de munca, se afla "Capitanul" Ali Carter si "Magicianul" Shaun Murphy. O pereche pe cinste! :-)
Ali a facut show inca din prima grupa, cand a intrat in finala alaturi de Mark Selby, in fata caruia a pierdut cu scorul de 3-2, insa nu s-a lasat batut si in Grupa 2 aproape ca a ajuns in semi-finale. Asadar si prin urmare, nu a fost o mare surpriza sa il vad pe Carter preluand conducerea in clasament. Cu exceptia ultimului meci al zilei, pe care l-a pierdut in fata lui Peter Ebdon cu 1-3, micutul Ali a trecut de Shaun Murphy cu 3-1 (break-uri de 82 si 70), l-a invins cu un decisiv 3-0 pe Mark King (break-uri de 65 si 81) si l-a "mustruluit" tare de tot pe actualul ocupant al locului 1 in lume, John Higgins cu scorul de 3-1 (break-uri de 91 si 54).


Colegul cu care isi imparte locul de frunte Carter, cel care la fel ca si el a castigat 3 meciuri din 4 disputate, Shaun Murphy a fost in elementul sau pe parcursul zilei de ieri. Desi a pornit putin "sifonat", dupa ce chiar Ali l-a invins in meciul de deschidere cu 3-1, Shaun s-a regrupat pentru a castiga in fata lui John Higgins cu 3-0 (break-uri de 45, 47 si 70), a incheiat la un scor foarte strans (3-2) meciul cu Stuart Bingham (break-uri de 71 si 100), pentru ca in final sa treaca de finalistul din acest an al Masters-ului, Marco Fu cu 3-1 (break-uri de 57 si 87).


Tacul magic a lui Murphy i-a adus acestuia prima pozitie
Imediat dupa cei doi crai de la rasarit se afla in moe surprinzator Peter Ebdon, care a castigat 2 meciuri din cele 3 disputate si care a fost in mare forma. :-) Ceea ce este insa interesant de observat este ca Ebbo si-a castigat primul si ultimul meci disputat, ambele cu acelasi scor de 3-1: a trecut in prima faza de Marco Fu realizand un set frumos de break-uri in valoare de 72, 41 si 55 puncte pentru ca mai pe seara sa il invinga chiar pe Ali Carter dupa ce a lovit in break-uri de 74, 87 si 88. Daca Ebbo se mentine la fel de ferm pe pozitii ca si pana acum, nu este exclus sa il vedem jucand in semifinale si de ce nu chiar in finala. ;-)


Din pacate pentru John Higgins, Stuart Bingham, Marco Fu si Mark King ziua de ieri nu a fost tocmai una imbucuratoare pentru ca toti cei 4 nu au castigat decat un singur meci, primind astfel doar un singur punct. Intr-o situatie ceva mai dificila se afla Marco, pentru ca rezidentul de Hong Kong a castigat doar un meci din 4 disputate (spre deosebire de ceilalti care au avut de disputat doar 3). Insa asta nu inseamna ca restul colegiilor de suferinta a lui Marco nu au o misiune la fel de dificila pentru ziua de azi. In definitiv toti sunt cam saracuti in puncte si au nevoie urgenta sa-si imbunatateasca stilul de joc.
Ca un rezumat la rezumat, va pot spune ca Higgins si-a inceput ziua foarte frumos trecand cu un magistral 3-0 de Stuart Bingham impuscand break-uri de 54 si 106, Stuart la randul sau a castigat meciul disputat in fata lui Marco Fu cu scorul de 3-1, Mark King l-a invins pe acelasi Marco Fu cu scorul de 3-2 (lupta a fost extrem de dificila, avand in vedere ca Mark a trebui sa faca fata revenirii spectaculoase a lui Marco de la 0-2), pentru ca in final micutul Marco sa castige in fata lui Peter Ebdon cu 3-1.


Programul de astazi arata cam asa:


Masa 1
12:30 - Stuart Bingham vs. Peter Ebdon
13:45 - Ali Carter vs. Marco Fu
15:30 - John Higgins vs. Marco Fu
16:45 - Shaun Murphy vs. Mark King
19:30 - Play-off: primul clasat vs. al patrulea clasat
20:45 - Finala


Masa 2
12:30 - John Higgins vs. Mark King
13:45 - Shaun Murphy vs. Peter Ebdon
15:30 - Stuart Bingham vs. Mark King
16:45 - John Higgins vs. Peter Ebdon
18:00 - Stuart Bingham vs. Ali Carter
19:30 - Play-off: al doilea clasat vs. al treilea clasat
*programul tine cont de ora Romaniei

Lasandu-va in compania aceluiasi link de vizionare a snooker-ului (care uneori binevoieste a functiona, uneori nu), va doresc o zi frumoasa, sa va bucurati de snooker, sa zambiti mai des si sa ne vedem maine pentru barfele si comentariile aferente. :-))
 

0 comments: