Snooker Championship League (grupa 3) - Putina magie in aer

06:32:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Murphy se gandeste la o potiune magica pentru victorie
Va spun ceva versurile "One dream, one soul, one prize, one goal, one golden glance of what should be"....? Sper ca ati recunoscut melodia celor de la Queen "A kind of Magic" dar si apropoul meu deloc subtil ca Shaun "The Magician" Murphy a castigat finala Grupei 3 de Championghip League. Ei, asta da surpriza! Mai ales pentru ca finala s-a dat intre el si Mark King, iar King parea preferat atat pentru faptul ca a pornit ca o sageata in aceasta competitie, cat si pentru faptul ca ar fi intregit echipa de "Mark-i" (Selby si Williams) :-))


Daca prima zi a fost una destul de lenta, mai mult de jumatate dintre jucatorii Grupei 3 obtinand doar un singur punct, cea de-a doua a fost cum nu se poate mai diferita. Speriati de eliminare jucatorii au inceput sa joace mult mai bine, pentru doi dintre ei "revizuirea atitudinii" generand si un loc sigur pe mai departe. Si totusi, desi s-a jucat snooker competitiv, clasamentul final nu a suferit schimbari drastice.
John Higgins s-a vazut nevoit sa paraseasca competitia, acesta obtinand un punct la finalul primei zile de CL si inca unul la finalul competitiei. Totusi scotianul a iesit din ecuatie in plina glorie, ultimul meci jucand-l impotriva lui Peter Ebdon, pe care l-a invins cu scorul de 3-0. Desi Ebbo incepuse cu un break de 64 de puncte, a ratat bila de frame, acest fapt pemitandu-i lui John sa vina la masa pentru a castiga cu doar un punct diferenta (break de 65); pe urmatoarele doua si le-a adjudecat cu break-uri de 56 si 138 (break ce la momentul respectiv era cel mai mare din Grupa 3). Higgins si-a revenit destul de tarziu pentru a mai prinde un loc, macar in Grupa 4, dar si-a incheiat evolutia de CL in mare stil :-)


Mark a jucat cu siguranta ca un Rege (King)
La fel de nenorocos a fost si Stuart Bingham, prietenul si fostul partener de antrenament a lui Ronnie, jucator ce de altfel l-a si inlocuit pe "The Rocket" in competitia de fata. Atat Stuart cat si Marco aveau doar 2 puncte la activ si doar 11 frame-uri castigate, insa datorita faptului ca Marco a castigat primul meci disputat (spre deosebire de Stuart), Bingham s-a vazut nevoit sa paraseasca competitia.
Insa eliminarea lui Stuart a fost "dezvaluita" in ultimul moment pentru ca in ultimul meci al acestuia, sustinut  impotriva lui Ali Carter, a avut extrem de multe sanse de a se califica. Stuart a pornit cu 2 frame-uri avans, insa Ali a revenit pe ultima suta de metri pentru a duce meciul din frame decisiv. Un meci fabulos si un ultimul frame incredibil de strans, avand in vedere ca cei doi s-au aflat la egalitate 54-54. Ca de obicei, in aceste cazuri bila neagra a fost repozitionata, arbitrul a dat cu banul pentru a afla cine loveste primul, Ali si-a incercat norocul si a reusit din prima, Stuart vazandu-se nevoit sa plece acaselu`.


Faptul ca atat Ali Carter cat si Shaun Murphy au avut locurile asigurate in faza de play-off (semifinale), nu a fost o mare surpriza avand in vedere ca cei doi s-au pozitonat extrem de bine in Top 5 inca din prima zi, cea de-a doua nefacand exceptie (Ali a avut 5 puncte iar Murphy 4). Cei care au venit sa intregeasca grupa de semifinalisti au fost Peter Ebdon si Mark King, ambii cu 3 puncte la purtator. Asadar totul fiind pregatit... sa jucam snooker, baieti! :-)

Ebbo un jucator de temut
Prima semifinala s-a disputat intre Ali Carter si Mark King, semifinala extrem de tensionata cei doi fiind in permanenta la un frame distanta. In final insa King a reusit sa se impuna cu scorul de 3-2, "furandu-i" astfel lui Carter sansa de a merge in finala.
In plan secund, Shaun Murphy si Peter Ebdon s-au duelat intr-un meci la fel de incitant si de strans, Murphy fiind cel care a reusit sa inchida intrevederea la 3-2.


Mare finala incepuse si King era deja cu un picior in Grupa Finala, pornind la drum cu 2 frame-uri castigate cu ajutorul "seturilor" de 39 si 63. Insa ploaia de break-uri a lui Murphy a facut ravagii! Un 139, un 138 si un 80 ce striga razbunare si victorie absoluta pentru "Magicianul" snooker-ului modern, ce se vede acum alaturi de cei doi Mark-i in Grupa Finala. O victorie cum nu se poate mai meritata! :-)
Astfel ca Mark King, Peter Ebdon, Ali Carter si Marco Fu fac front comun cu jucatorii Grupei 4, si anume Mark Allen, Stephen Hendry si Matthew Stevens, in incercarea de a pleca acasa cu laurii victoriei.


Meciurile de astazi:


Masa 1
12:30 - Mark King vs. Ali Carter
13:45 - Stephen Hendry vs. Mark Allen
15:30 - Ali Carter vs. Peter Ebdon
16:45 - Mark Allen vs. Matthew Stevens
19:30 - Ali Carter vs. Marco Fu
20:45 - Peter Ebdon vs. Matthew Stevens


Masa2
12:30 - Peter Ebdon vs. Marco Fu
13:45 - Matthew Stevens vs. Mark King
15:30 - Marco Fu vs. Stephen Hendry
16:45 - Mark King vs. Peter Ebdon
19:30 - Stephen Hendry vs. Matthew Stevens
20:45 - Mark Allen vs. Marco Fu
*programul tine cont de ora Romaniei


Nu uitati de link-ul minune pentru a urmari snooker online! Ne revedem maine pentru comentariiiiiiiiiiii :-))

0 comments: