Snooker Championship League (grupa 4) - Cue Man-Fu si Welsh Dragon preiau conducerea

06:13:00 Ramona Dragomir 2 Comments

Fu isi ia revansa dupa ce aproape ca a fost eliminat
Inca o data am pornit la drum, de aceasta data cu jucatorii din Grupa 4 (desi cu mai mult de jumatate dintre ei v-ati obisnuit deja din grupele anterioare). Spre deosebire de meciurile precedente, cele de ieri au fost mult mai edificatoare (daca pot spune asa), rezultatele obtinute facand stabilirea clasamentului provizoriu mult mai usoara. Practic jocul baietilor a fost mai sigur, iar rezultatele mult mai constante, la sfarsitul zilei ocupantii locului 1, fiind Marco Fu si Matthew Stevens (fiecare cu 3 puncte), urmati de Ali Carter si Mark Allen (cu cate 2 puncte de caiula), Peter Ebdon si Mark King cu doar un punctuletz si Stephen Hendry cu sau mai bine zis fara nici un punct, din pacate.


Marco Fu si-a inceput ziua in forta, castigand 3 meciuri din totalul de 4 disputate si demonstrand ca sansa acordata acum 2 zile cand aproape ca a fost eliminat din competitie, a fost primita pe buna dreptate. Rezidentul din Hong Kong a trecut cu 3-1 de Peter Ebdon (break-uri de 133 - care pana in momentul de fata este cel mai mare realizat per Grupa 4 - 46, 59 si 93), si-a continuat cursa invingandu-l pe legendarul Stephen Hendry cu acelasi scor (break-uri de 82, 99 si 50), dar si pe "Capitanul" Carter (break-uri de 52, 92 si 41), pentru ca ultimul meci sa il "cedeze" la acelasi scor "utilizat" intreaga zi, insa putin intors pe dos, lui Mark Allen (1-3).
Pe acelasi principiu al victoriei continue, galezul Matthew Stevens si-a adjudecat meci dupa meci, incepand cu cel disputat in fata lui Mark King si incheiat la 3-0 (break-uri de 62 si 53), continuand cu cel impotriva lui Mark Allen 3-1 (break-uri de 64, 126 si 116) si incheind cu cel sustinut in fata scotianului Hendry, meci strans cu scorul final de 3-2. Singurul meci pierdut a fost cel in care a jucat alaturi de Peter Ebdon, fiind invins cu 3-1.


Stevens in asteptarea victoriei de meci
Cu micutul Ali Carter ne tot intanim inca din Grupa 1, snookeristul de Essex reusind sa isi adjudece 2 dintre cele 3 meciuri disputate, dupa acum urmeaza: Mark King 3-0, prin intermediul unor serii frumoase de 61, 38 si 52 si Peter Ebdon 3-0, prin "practicarea" unor break-uri de 73, 78 si 60.
Colegul sau de loc 2, Mark Allen a reusit sa il invinga pe Stephen Hendry cu scorul de 3-1 (break-uri de 72, 64 si 35), dar si pe Marco Fu cu acelasi scor (break-uri de 67, 121 si 66), demonstrand astfel ca este un oponent demn de luat in vizor.
Urmatorii pe lista, Peter Ebdon si Mark King, par sa-si mai fi pierdut din elanul ce i-a adus pe amandoi in semifinalele Grupei 3, ieri incasand doar un meci fiecare. Mai precis, Ebbo a reusit sa obtina o victorie de 3-1  in fata lui Stevens, inscriind break-uri de 97 si 69, iar King castingand meciul jucat impotriva lui (ironic!) Ebdon cu 3-2, break-urile de 41, 83 si 54 fiind incluse in oferta. :-P


Insa nimeni nu este intr-o situatie mai proasta decat "batranul" Hendry! Acesta nu a reusit sa castige nici macar un meci, singurul in care a fost aproape de victorie, fiind cel jucat impotriva lui Matt Stevens, cand scotianul si-a adjudecat primul frame cu un break de 76, insa a pierdut avantajul de a conduce imediat cand galezul a castigat frame-ul cu numarul 2 la diferenta de doar un punct (66-67). Cred ca acest lucru l-a descurajat enorm pe Hendry, care desi a contionuat sa imparta frame-uri cu Stevens, nu a reusit sa il castige pe cel din urma. Din pacate, fara puncte si cu doar 3 meciuri de disputat, Hendry nu pare sa aiba prea multe sanse pentru a ramane in competitie.


Programul de astazi:


Masa 1
12:30 - Mark King vs. Mark Allen
13:45 - Marco Fu vs. Matthew Stevens
15:30 - Ali Carter vs. Matthew Stevens
16:45 - Peter Ebdon vs. Stephen Hendry
19:30 - Play-off - ocupantul locului 1 vs. ocupantul locului 4
20:45 - Finala


Masa 2
12:30 - Ali Carter vs. Stephen Hendry
13:45 - Peter Ebdon vs. Mark Allen
15:30 - Mark King vs. Stephen Hendry
16:45 - Ali Carter vs. Mark Allen
18:00 - Mark King vs. Marco Fu
19:30 - Play-off - ocupantul locul 2 vs. ocupantul locului 3
*programul tine cont de ora Romaniei


Puteti sa ii urmariti pe baieti si online accesand acest link, iar noi ne revedem maine cand vom afla castigatorul Grupei 4. ;-)

2 comments:

"Marco Fu si-a inceput ziua din forta" - nu e mai corect... "în forţă"?

Îmi pare rău pentru Stephen Hendry :(...

Felicitări lui Marco Fu... care după finala de la Masters... iată că face o faţă frumoasă în continuare. Felicitări. :)

Multam fain pentru comentariu. Cu siguranta este mult mai corect "in forta". In scoala mancam litere, acum le adaug :-))

Marco este un jucator exceptional, iar dupa semifinala jucata impotriva lui Mark Allen (de la Masters), iti poti da seama ca nu ocupa de pomana un loc in Top 16.
Din pacate Hendry o sa iasa din Championship League, insa nu pot sa ii contest statutul de legenda a snooker-ului. :-)