Snooker Championship League (grupa 4) - Capitanul Carter zboara spre victorie

04:52:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Marea confruntare: "The Pistol"Allen si "The Captain"Carter
Glorie! Ali Carter a reusit sa se califice pentru Etapa Finala a grupelor! Da, da stiu ... unde este impartialitatea si obiectivismul, dar aveti mila, omul se tot chinuie sa se califice pe mai departe inca din prima grupa!!! :-) A ajuns in finala Grupei 1 alaturi de Mark Selby, cand datorita unui kick major a pierdut meciul la mustata (3-2), a ratat intrarea in semifinale in Grupa 2, cand a fost invins cu 3-1 de Shaun Murphy si a pierdut semifinala din Grupa 3, in fata lui Mark King cu acelasi scor "ingrat" de 3-2. A jucat magistral aceasta saptamana si a fost mereu in primii 3 clasati, ceea ce face ca victoria pe care tocmai a obtinut-o sa fie meritata cu varf si indesat. ;-)


Alaturi de castigatori ii avem insa si pe cei care nu au fost la fel de norocosi si si-au pierdut locul, fiind eliminati din competitie - aceasta este cazul lui Stephen Hendry si a lui Peter Ebdon. 
Desi evolutia lui Ebbo din grupa anterioara a fost demna de invidiat, aceasta atingand faza semifinalelor, se pare ca in Grupa 4 si-a cam pierdut din elan si entuziasm, acumuland doar 2 puncte, insuficiente pentru a continua cursa.
In ceea ce il priveste pe Hendry, acesta nu a reusit decat sa castige intrevederea cu Mark King (3-1), cu ajutorul unei serii de break-uri in valoare de 45, 70, 57 si 66. Totusi nu pot sa nu remarc ambitia scotianului, Stephen reusind sa incheie 2 dintre meciurile disputate ieri la scorul de 3-2 (fireste nu in favoarea sa ci a lui Carter si Ebdon) dar sa si "impuste" un minunat 129. Asa ca pentru carcotasii care deja ii canta prohodul in snooker. :-P


Matthew Steven aproape si ... nu prea de victorie
Marco Fu, Mark Allen si Mark King si-au adunat constinciosi cate 3 puncte la finele zilei de ieri, "scor" ce insa nu ii putea integra pe toti in semifinale. Asa ca s-a apelat la calcularea frame-urilor adjudecate de fiecare in parte, rezultand ca Fu avea 13, Allen 12, iar King 10. Asadar Mark King ocupa locul 5, loc de ii garanta un loc in grupa urmatoare, pentru ceilalti doi "cavaleri" ai snooker-ului lupta nefiind insa finalizata.
Nu mai are sens sa va spun ca atat Ali Carter cat si Matthew Stevens au primit "libera trecere" pentru semifinale, Stevens acumuland 5 puncte, iar Carter 4.


Duelaj de tacuri intens intre Ali Carter si Marco Fu, ambii jucatori dorindu-si un loc in finala. Desi cei doi si-au impartit frame-urile pe durata intregului meci, ultimul a fost acaparat de "The Captain" cu un break de 63. La masa alaturata insa, lucrurile au fost mult mai simple. Allen l-a invins pe Stevens cu un decisiv si curat 3-0, scor sustinut de ploaia de break-uri de 71, 93 si 131! 
Finala a inceput cu incasarea primelor doua frame-uri de catre Ali (break-uri de 32, 43 si 73), insa un 78 sigur l-a facut pe Allen sa mai reduca putin din handicap. La 2-1, reprezentantul Irlandei de Nord a avut destule sanse sa egaleze, insa din pacate nu a profitat din plin de ele, acest lucru dandu-i lui Carter sansa de a prelua conducerea in frame-ul cu numarul 4. Lasat in postura de a executa 2 snookere, Allen a decis insa sa cedeze meciul, astfel Capitanul Carter luandu-si zborul victorios spre Blackpool, unde evenimentul Shoot-Out isi deschide portile pentru curiosii si amatorii de snooker "tra la la" la viteza maxima. :-))


A fost o saptamana frumoasa pentru snooker, plina de rasturnari de situatii si de surprize, exact cum ii sade bine snooker-ului :-)
Championship League revine la sfarsitul lunii Februarie, cand jucatorii din Grupa 5 isi vor incerca norocul pentru a prinde unul dintre cele 3 locuri ramase pentru Etapa Finala a grupelor. Aici Mark Selby, Mark Williams, Shaun Murphy si Ali Carter ii astepta sa intregeasca gasca de snookersiti dornici de un loc asigurat in Premier League-ul din toamna. ;-)

0 comments: