World Snooker Shoot-Out - Ziua 1

14:19:00 Ramona Dragomir 0 Comments

"I shot the sheriff, but I didn’t shoot the deputy...Oh nooo!" :-))) Trebuia sa incep cu ceva nu? Si cam asa s-a desfasurat si prima zi a competitiei de snooker Shoot-Out. :-P S-au cam "impuscat" baietii si nu oricum ci contra cronometru. Ca si idee generala, formatul este insa extrem de atragator si de distractiv, mult mai atragator si mult mai distractiv (ca sa nu zic mult mai potrivit) decat Power Snooker! Cu siguranta ca este mai linistit (desi se mai gasesc cate unii spectatori sa urle, insa o sa pun "ragetele" pe seama entuziasmului intens), mai captivant, mai asemanantor cu snooker-ul clasic, iar cu vocea grava ce anunta "Let the Shoot-Out begin", deja este format adjudecat pentru cei care vor putin snooker condimentat :-))
Insa haideti sa vedem cum a fost prima zi, "okeiu"?


Tom Ford a facut furori
Dupa cum bine va spuneam chiar ieri, chinezutul Liang Wenbo s-a retras din competitie, invocand o serie de motive personale, oponentul sau maltezul Tony Drago primind trecere libera catre runda urmatoare. Cum cei doi sus numiti deschideau prima zi de turneu, am trecut repede la meciul numarul doi (actual numarul 1), adica cel dintre Mark Allen si Ryan Day. Un meci numai bun pentru a testa ce insemna snooker la viteza maxima. ;-) Allen a pornit destul de determinat la drum, reusind sa-si contruiasca un break de 16 puncte (intrerupt de ratarea unei bile rosii in buzunarul stang de mijloc), asa ca Ryan i-a luat locul la masa repetand insa aceaisi greseala (break de 16, ratare bile rosie, acelasi buzunar). Si iata cum nord-irlandezul primea inca o sansa pentru a merge in urmatoarea runda, sansa pe care insa nu prea a fructificat-o inscriind numai un break de 15, Ryan revenind la masa pentru un 38 ce avea sa ii consolideze pozitia de lider. Scor final: 72-31.


John Higgins - a rescris istoria
Robert Milkins si Martin Gould au oferit multimii adunate in arena Circus din orasul Blackpool un show pe cinste ... sau mai bine zis numai Robert a oferit? Hm...va las pe voi sa decideti. Doar va spun ca Milkins a pornit cu un 29, i-a lasat insa "mana libera" lui Martin care nu a protiftat si a comis un fault, aceasta dandu-o ocazia lui Robert sa pozitioneze bila alba oriunde pe masa de joc astefel incat sa atace mai vartos ... ceea ce a si factut, incriind un 49. Condus cu 82-0, Martin a cedat meciul "returnanduse" acasel totusi nu fara banuti in buzunar.

O mare si frumoasa surpriza a oferit Tom Ford, cel care l-a invins pe scotianul Stephen Maguire cu scorul de 84-0! Nebunie curata! Tom a resusit sa intre in "the zone" asa cum bine spune Jimmy White, si-a "imprastiat" bilele strategic cat sa obtina avantaj, a continuat sa se concetreze in ciuda timpului limitat acordat per lovitura si a reusit sa inscrie un break de 84. Clasa!


Ronnie a inscris singurul break de peste 100 de puncte
Si ca tot vorbiram de Jimmy mai devreme, legenda proaspat detinatoare a titulului de campion mondial la seniori, avea sa il intalneaca pe Ali Carter intr-un meci care a produs "delir" in numarul celor prezenti. "The Whirlwind" a pornit la drum destul de sigur pe sine cu un break de 27, insa seria de 16 si 46 inscrise de Carter nu prea i-au dat sanse de revenire. Ce-i drept White nu s-a dat batut insa cu toate aceastea scorul final de 62-28 nu a fost in favoarea sa, din pacate :-(
Din ciclul "Micile ironi ale vietii" (dar nu de Thomas Hardy :-P ), cei doi finalisti de UK Championship 2010, Mark Williams si John Higgins s-au intalnit, din nou, intr-un meci cu un format ciudat de aceasta data. :-) Istoria insa s-a repetat, scotianul iesind invingator si de aceasta data, datorita unui break fabulos de 93 de puncte. Scor final 93-0!


"The Nugget" in actiune
Urmatorul meci pe lista a fost cel dat intre acest "Speedy-Gonzales" al snooker-ului (aka. Ronnie O`Sullivan) si Cue Man-Fu din Hong Kong. Dar ce poate face un om cand Ronnie este intr-o pasa buna, are un inceput stralucit, se mentine in joc si are o pozitie de atat formidabila? Nu poate decat sa stea si sa il admire pe "The Rocket", ceea ce a facut si Marco. Ronnie a reusit performanta de a inscrie primul si singurul break de peste 100 de puncte al serii, mai precis un frumos 113 si trebuie mentionat ca a avut sansa se a lovi un maxim, insa a pierdut pozitia de atac si a fost nevoit sa inscrie o bila albastra in locul celei negre. Dupa meci a declarat ca i-ar fi placut sa inscrie un maxim si cu ocazia asta si-a mai spalat din "pacatele" de la World Open (prietenii stiu de ce :-P)


Momente unice in istoria snooker-ului: "The Nugget" Steve Davis s-a razboit cu Peter Ebdon intr-un meci de a dat emotii publicului amator de snooker (ambii sunt strategi ai snooker-ului si nu tocmai unii dintre cei mai rapizi jucatori). Steve a inceput cu un 35, a urmat un 24 inscris de Peter care spera sa mai reduca din diferenta, insa break-ul de 19 realizat de Steve i-a propulsat pe aceasta din nou la conducere, unde a si ramas pana la sfarsitul meciului. Scor final: 69-24.
Ultimul meci al serii s-a dat intre Mark King si Jimmy Robertson, o prezenta prea putin intalnita pe sticla televizorului din camerele fiecaruia dintre noi. Din pacate insa nici nu prea am avut ocazia sa il vedem la masa, King inscriind bila dupa bila pentru un break de 79, Jimmy nereusind sa inscrie niciuna. Scor final 79-0.

Iata insa si restul rezultatelor pentru meciurile de ieri:
Stephen Lee 62-30 Michael Holt
Nigel Bond 46-24 Joe Jogia
Stephen Hendry 29-55 Fergal O'Brien
Andrew Higginson 27-16 Jamie Burnett
Ding Junhui 11-71 Dominic Dale
Michael Judge 26-68 Alan McManus
Jimmy Michie 21-32 Marcus Campbell


Meciurile de astazi:
Prima sesiune incepe la ora 14:00 (ora Romaniei)
Barry Pinches vs. Neil Robertson
Peter Lines vs. Barry Hawkins
Shaun Murphy vs. Rory McLeod
Alfie Burden vs. Matt Selt
Ricky Walden vs. Joe Perry
Judd Trump vs. Dave Harold
Graeme Dott vs. Matthew Couch
Jamie Cope vs. Ken Doherty
Adrian Gunnell vs. David Morris
Gerard Greene vs. Rod Lawler
Matthew Stevens vs. Mike Dunn
Stuart Pettman vs. Bjorn Haneveer
Joe Swail vs. Mark Davis
Andy Hicks vs. Mark Selby
Anthony Hamilton vs. Anthony McGill
Stuart Bingham vs. Ian McCulloch


A doua sesiune incepe de la ora 20:00 cu lista celor 32 de jucatori
*ordinea de joc este stabilita prin tragere la sorti dupa finale primei sesiuni (reveniti mai tarziu pentru lista)

Asa ca nu uitati sa comutati televizoarele pe SkySports 2 sau sa dati click pe acest link pentru portia de snooker de weekend :-)

0 comments: