World Snooker Shoot-Out - Ziua 2 (partea I)

19:39:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Robbo are un loc asigurat in runda 2
Runda intai fiind incheiata numaram "bobocii" care au reusit sa ii faca "rezervare" pentru urmatoarea confruntare (iata si o rima din partea casei :-P). Cea de-o doua ceata de voinici s-a luptat cu la fel de multa indarjire ca si ceata anterioara, insa la fel ca si in prima zi si acum am avut parte de multe surprize si multe rasturnari de situatii - pana la urma se joaca un fel de "the fast and the furious" in materie de snooker, asa ca orice este posibil. Insa inainte a consulta lista celor ce vor juca in sesiunea de seara, sa vedem in mare ce s-a petrecut in prima parte a zilei.


Alfie Burden in elementul sau
Primul meci al zilei s-a dat intre Barry Pinches (il stiti pe baiat, intrucit este castigatorul de anul trecut al PTC 3) si fostul numar 1 in lume, insa actualul campion mondial Neil Robertson. Desi Barry a pornit la drum cu destul de multa incredere in sine, s-a oprit brusc in fata unui break de 15 puncte, comitand un fault - fault ce in Shoot-Out poate insemna "ura si la gara" (ca sa ma exprim asa :-P). Robbo a venit la masa pentru a inscrie un 21 si un 81 si a incheia meciul cu scorul final de 102-15.
Ceea ce s-a intamplat intre Shaun Murphy si Rory McLeod a fost o adevarata surpriza, multi dintre noi mizand pe faptul ca Rory este un jucator extrem, extrem de lent (subliniez inca o data - extrem!), iar Shaun fiind deja obisnuit cu limita de timp acordata per lovitura datorita faptului ca a jucat in seria de Premier League. A fost un meci destul de slabut, insa miraculos Rory a reusit sa castige la diferenta de doar 2 puncte. Scor final 30-28.


Joe Perry a realizat un break demn de invidiat (130)
Alfie Burden a facut show de zile mari, inscriind un frumos break de 106 si trecand astfel fara probleme de oponentul sau Matt Selt, la doar cateva minute dupa finalizarea acestui meci Joe Perry realizand cel mai mare break al competitiei (pana in acest moment), un 130 fabulos ce l-a propulsat in fata lui Ricky Walden, nevoit sa-si indrepte pasii catre casa.

Finalistul World Championship 2010, scotianul Graeme Dott a lovit in break-uri de 37, 34 si 24, mult prea puternice pentru micutul 16 a lui Matthew Couch, incheind sesiunea cu scorul final de 99-16 si astfel primind un loc in runda secunda.
Ken Doherty in actiune contra-cronometru

Campionul mondial din 1997, irlandezul Ken Doherty a dovedit ca este intr-o forma foarte buna trecand cu o serie de 28 si 63 de mult mai tanarul Jamie Cope si uimind audienta prezenta la eveniment. Este placut sa il vezi pe Ken jucand bine, asa cum a facut-o de multe ori in trecut. Sa speram insa ca va resusi sa se si mentina ferm pe pozitii in aceasta seara.


Cu totii stim ca exista jucatori ce se simt mai in largul lor jucand in intunericul unui club de snooker, sau in camera lor proprie si personala de antrenament, ori in evenimentele ce nu beneficiaza de public sau nu sunt vazute de milioane de oameni, iar unul dintre acesti jucatori este Mike Dunn. Surprinzator insa, in meciul disputat in fata galezului Matthew Stevens a dovedit contrariul. A inceput cu un break de 47, urmat de ratarea fantastica a lui Stevens (bila rosie - buzunarul stang superior) cand tocmai atingea un 36, Mike continund cu un micuzt 14 cat sa inchida meciul triumfator la scorul de 67-36.


Iata insa si restul rezultatelor:
Peter Lines 65-24 Barry Hawkins
Adrian Gunnell 85-30 David Morris
Gerard Greene 38-55 Rod Lawler
Stuart Pettman 41-35 Bjorn Haneveer
Joe Swail 6-49 Mark Davis
Andy Hicks 34-44 Mark Selby
Anthony Hamilton 70-31 Anthony McGill
Stuart Bingham 51-31 Ian McCulloch


Lista meciurilor ce vor incepe de la ora 20:00 (ora Romaniei):
Nigel Bond vs. Stephen Lee
Alan McManus v. Neil Robertson
Mark Davis vs. Judd Trump
Peter Lines vs. John Higgins
Ali Carter vs. Fergal O`Brien
Marcus Campbell vs. Andrew Higginson
Mark Selby vs. Stuart Pettman
Mike Dunn vs. Alfie Burden
Robert Milkins vs. Tom Ford
Stuart Bingham vs. Andrian Gunnell
Rory McLeod vs. Tony Drago
Ryan Day vs. Graeme Dott
Rod Lawler vs. Ronnie O`Sullivan
Joe Perry vs. Ken Doherty
Mark King vs. Steve Davis
Dominic Dale vs. Anthony Hamilton

Le urez baietilor multa bafta, iar noi ne revedem maine pentru comentarii. Nu uitati, meciurile se transmit pe SkySports 2. Vizionare placuta! :-)

0 comments: