Avanpremiera: German Masters 2011

06:39:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Nici bine nu am pasit intr-o noua luna ca ne si indreptam cu pasi repezi catre frumoasa capitala a Germaniei, punct de referinta a "vantului schimbarii", misteriosul Berlin. Aici, pentru urmatoarele 5 zile, va avea loc o competitie de snooker (German Masters) readusa la viata de mintile luminate de prin comitetul de conducere al World Snooker (aka. Barry Hearn) care stiu cum sa isi multumeasca fanii de pretutindeni :-)
Turneul a vazut lumina zilei pentru prima ora, undeva prin anul 1995, sub numele de German Open, cand John Higgins il invingea pe irlandezul Ken Doherty cu scorul de 9-3, a continuat cu victoria lui Ronnie asupra canadianului Alan Robidoux 9-7 din urmatorul an, si s-a incheiat in 1997 cu o noua victorie a scotianului Higgins, de aceasta data in fata lui John Parrott 9-4.


E existat o tentativa de a readuce competitia in Germania anul urmator, insa de aceasta data formatul a fost unul diferit, nu mai era o competitie de puncte, iar numele ii fusese schimbat in German Masters. Atunci, John Parrott a castigat finala disputata in fata lui Mark Williams, cu scorul final de 6-4. Si iata cum, Germania era practic stearsa de pe harta turneelor de snooker.
Planul revolutionar a lui Barry Hearn de a populariza la maximum snooker-ul si de a-l face un sport international, s-a dovedit extrem de benefic pentru tarile amatoare de snooker. Practic in acest an vom avea turnee de snooker "rasfirate" cam peste tot in lume si cum Brazilia are deja "Brazil Masters-ul" programat pentru luna lui septembrie, Germania nu putea sa ramana mai prejos nu? Si asa s-a reluat traditia German Masters. :-)


Higgins are deja 2 titluri, dar ore se va multumi doar cu atat?
Competitia se desfasoara in perioada 2-6 februarie, avand inscrisi pe lista nume grele din snooker-ul mondial, precum si cateva wildcard-uri. Dupa cum bine stiti, intrucit a fost un subiect tratat de mine pe bloguletz, etapa de calificare pentru German Masters a avut loc in luna decembrie a anului trecut la World Snooker Academy din Sheffield, 16 jucatori primid libera trecere spre Berlin, si anume: Anthony Hamilton, Thanawat Thirapongpaiboon, Jack Lisowski, Liu Song, Nigel Bond, Judd Trump, Andrew Higginson, Matthew Stevens, Anthony McGill, Dominic Dale, Joe Perry, Stephen Lee, Ryan Day, Joe Swail, Marco Fu si Robert Milkins. De asemenea 8 jucatori au primit wildcard pentru a intregii "fortele echipei", acestia fiind: Luca Brecel, Lasse Munstermann, Mario Wehrmann, Maurice Le Duc, Hans Blanckaert, Tomasz Skalski, Stefan Kasper si Daniel Wells.


Formatul de joc este unul extrem de simplu: pentru primele runde inclusiv sferturile de finala se aplica regula "cel mai bun joc din 9", pentru semifinale "cel mai bun joc din 11", iar pentru marea finala "cel mai bun joc din 17".
Acestea fiind spune, le tin pumnii bine stransi jucatorilor si va invit sa aruncati  o privire pe programul primei zile de atac:


De la ora 21:00 (ora Romaniei) - desi intregul eveniment trebuia televizat de EuroSport, din pacate s-a renuntat la "acoperirea" primei zile datorita unor "motive tehnice", asa ca din pacate nu vom putea sa ii vedem pe baieti performand :-(


Jack Lisowski vs. Luca Brecel
Anthony Hamilton vs. Pavel Leyk
Thanawat Thirapongpaiboon vs. Tomasz Skalski
Nigel Bond vs. Stefan Kasper
Joe Swail v. Hans Blanckaert


Rontzaire placuta la snooker, dragilor! :-))

0 comments: