China Open 2011 (etapa de calificare) - Ziua 1

07:06:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Cei doi David-zi lupta pentru victorie
Asa cum ne-am obisnuit deja, primele zile ale unei etape de calificare pentru un turneu de puncte sunt "napadite" de nume straineze, cu tente asiatice, asa ca suflarea amatoare de snooker din China, dar si cea din Thailanda, au sperat sa isi vada nationalii faimosi castigandu-si prima intrevedere. Da, asa cum era de asteptat multe nume chinezesti si thailandeze si-au disputat primul meci, in final echipa Chinei trecand cu patru jucatori in runda secunda, in timp de Thailanda are doar doua.
Ziua de ieri a fost marcata de o batalie tipica pentru ciocnirea Irlandei cu Anglia, David Morris si David Gilbert tinandu-ne lipiti de ecranul calculatorului ce "exprima" scorul dintre cei doi. ;-)


Dupa cum va bine spuneam la inceput, echipele asiatice din concurs si-au cam facut de cap. :-P China va fi reprezentata mai departe de catre Anda Zhang, micutul chinezut trecand cu scorul de 5-2 de Patrick Wallace, scor inregistrat si de Xiao Guodong impotriva lui Dermot McGlinchey, in timp ce Liu Song il stergea din ecuatie pe thailandezul Noppon Saengkham cu 5-1, iar celalalt Liu din competitie, Liu Chuang, il elimina pe Jak Jones cu 5-3.


In tabara thailandezilor s-a inregistrat o singura infrangere insa si un teribil "conflict de interese" intrucit doi thailandezi au trebuit sa de razboiasca intre ei! :-)) Glumeeesc! Insa, recunosc ca a fost ciudat sa il vad pe "Double T" (aka.Thanawat Thirapongpaiboon) infrant de Iassara Kachaiwong cu scorul de 5-1. Blogul o sa-si simta lipsa :-( Poate ca ar trebui sa ii iau un interviu domnului cu nume interminabil...va dati seama numai cum ar suna titlul : "Interviu cu Thanawat Thirapongpaiboon". Titlu de disertatie si nimic mai mult! :-)) Insa, lasand gluma la o parte, thailandezul este un jucator destul de bun, chiar daca ieri a fost infrant.

Ben Woollaston deschide ziua cu un break de 130
Salvarea venita pe final de zi, a fost cea oferita de James Wattana care a trecut cu 5-2 de Justin Astley, pentru ca astazi sa il intalneasca pe Stuart Pettman. Thailanda mai are sanse de calificare.


Start foarte bun pentru Kurt Maflin, jucator ce nu a prea avut o perioada favorabila in cariera, in ultimul timp, reprezentantul Norvegiei castigand cu 5-2 disputa cu Simon Bedfred. Din pacate insa, nu pot spune acelasi lucru si despre singura fata din circuitul profesionist, Reanne Evans pierzand inca o data calificarea, dupa ce a fost pusa la zid cu 5-1 de Ben Woollaston. Ben este de altfel si cel care a inscris primul (si singurul pana in momentul de fata) break de peste 100 de puncte, si anume un frumos 130. ;-)


Batalie apriga intre David Morris si David Gilbert, ambii dorindu-si un loc in runda cu numarul doi. Desi Morris a fost cel care a deschis scorul, Gilbert a egalat imediat. Irlandezul David s-a lansat cu scorul de 3-1, pentru ca englezul .... David :-P sa egaleze, castigand doua frame-uri la rand, cel de-al doilea la diferenta de doar 4 puncte (66-62). Morris a mai facut un efort pentru a se detasa, de aceasta data fiind randul sau sa castige la diferenta de doar 2 puncte, (de aceasta data 68-66), insa Gilbert a avut grija sa il prinda din urma si sa duca meciul in frame decisiv, pe care de altfel, l-a si castigat cu scorul de 61-53. Foarte strans!


Dar iata si rezultatele complete ale primei zile:
Patrick Wallace 2 - 5 Zhang Anda
Liu Song 5 - 1 Noppon Saengkham
Xiao Guodong 5 - 2 Dermot McGlinchey
Simon Bedford 2 - 5 Kurt Maflin
Andrew Pagett 2 - 5 Joe Delaney
Liam Highfield 5 - 2 Jamie O'Neill
David Morris 4 - 5 David Gilbert
Liu Chuang 5 - 3 Jak Jones
Igor Figueiredo 2 - 5 Kuldesh Johal
Thanawat Thirapongpaiboon 1 - 5 Issara Kachaiwong
James Wattana 5 - 2 Justin Astley
Ben Woollaston 5 - 1 Reanne Evans
Paul Davison 5 - 3 Adam Wicheard
Michael White 5 - 3 Michael Judge


Programul pentru astazi:

12:00
17. Alfie Burden vs. Zhang Anda
18. Adrian Gunnell vs. Liu Song
19. Joe Jogia vs. Xiao Guodong
20. Jack Lisowski vs. Kurt Maflin
21. Jimmy Robertson vs. Joe Delaney
22. Barry Pinches vs. Liam Highfield


16:30
23. Ian McCulloch vs. David Gilbert
24. Jimmy White vs. Liu Chuang
25. Bjorn Haneveer vs. Kuldesh Johal
26. Jamie Jones vs. James McBain
27. Andy Hicks vs. Issara Kachaiwong


21:00
28. Rod Lawler vs. Kyren Wilson
29. Stuart Pettman vs. James Wattana
30. Anthony McGill vs. Ben Woollaston
31. Matthew Couch vs. Paul Davison
32. Joe Swail vs. Michael White
*program actualizat pentru Romania


Multa bafta tuturor jucatorilor, iar noi ne revedem maine pemtru comentarii ;-)

0 comments: