China Open 2011 (etapa de calificare) - Ziua 2

07:00:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Kurt Maflin isi continua cursa
O zi destul de interesanta aici in Sheffield avand in vedere ca gasca chinezutilor a ramas doar cu un sigur reprezentant din cei patru (insa il mai aveam pe Liang Wenbo gata sa concureze duminica), in timp ce echipa thailandeza si i-a pastrat pe toti (mai precis doi).
Scorurile inregistrate nu au fost prea diferite de cele din prima zi, insa am avut parte de cateva surprize din partea unor jucatori ;-)


Andra Zhang avea sa deschida ziua secunda a etapei de calificare, acesta razboindu-se la masa 1 cu Alfie Burden si...pierzand in cele din urma cu scorul de 5-1, in timp ce la masa 3, Xiao Guodoung era infrant de Joe Jorgia cu scorul de 5-2. Singurul chinezut ce a reusit sa isi invinga adversarul a fost Liu Song, acesta eliminandu-l fara prea mari dubii pe Adrian Gunnell cu 5-0, in timp ce tizul acestuia, Liu Chuang urma sa piarda meciul sustinut in fata lui "The Whirlwind" Jimmy White cu 5-3.
Thailandezii au un loc asigurat in runda cu numarul trei, Issara Kachaiwong trecand cu 5-1 de Andy Hicks, in timp de James Wattana castiga meciul jucat impotriva lui Stuart Pettman cu 5-2.


Jack Lisowski
Dupa ce in prima zi de competitie, Kurt Maflin il elimina din "afarerea China Open" pe Simon Bedford, iata ca in ziua cu numarul doi avea sa il intalneasca pe Jack Lisowski, un adversar cat se poate de periculos. Insa ce meci frumos a fost! S-au jucat toate cele 9 frame-uri permise si s-au inscris patru break-uri de peste 100 de puncte (doua de caciula). Si cum deja stim de la Jimmy White ca atmosfera a fost cam incinsa (la propriu), va dati seama cat de incinsa a fost pentru cei doi adaugand si "figuratul" :-P

Kurt a fost cel care a spart gheata castigand primul frame, insa Jack a rezolvat deficitul inscriind un frumos 116. Ambitios din fire, rezprezentantul Norvegiei (nascut insa pe plaiuri cat se poate de britanice) a preluat din nou controlul meciului, dar Jack a raspuns cu un 106 pentru a egala la 2-2. Acum era randul lui Kurt sa isi inscrie primul break-minune, asa ca a lovit un 115 ce il ducea din nou la conducere, de aceasta data insa raspunsul lui Lisowski fiind mult mai complex, jucatorul urcand doua trepte. cat sa stabileasca scorul la 4-3 (era pentru prima oara la conducere). Maflin insa nu s-a impacientat, inscriind un 140 (cel mai mare break de pana acum in calificari) si ducand meciul in frame decisiv, pe care l-a si castigat de altfel. Superb jucat! :-)


Belgia poate fi mandra de "trimisul" special, Bjorn Haneveer castigandu-si primul meci cu 5-3 in fata lui Kuldesh Johal (e ceva timp de cand nu l-am mai vazut pe belgian castigand ceva, chiar si un meci de calificare), in timp ce Ben Woollaston, cel care a dat startul break-urilor de peste 100 de puncte in prima zi, si-a continuat cursa trecand cu 5-0 de scotianul Anthony McGill.


Couch si Davison au fost ultimii jucatori ramasi in academie
Si pentru ca tot suntem la capitolul scotieni, Paul Davison a avut de dat o lupta grea in fata lui Matthew Couch, cei doi fiind ultimii jucatori ce au parasit academia din Sheffield. Un meci greu care a ajuns inevitabil in frame decisiv.
Desi Davison a preluat conducerea cu 2-0, lui Couch nu i-a trebuit prea mult timp sa egaleze, castigand cu rabdare cate un frame pe rand si chiar inca doua in plus pentru a stabilii scorul la 4-2 (penultimul frame castigat la diferenta de doar 3 puncte! 69-66). Paul a reusit sa egaleze, un efort ce insa nu a fost pe deplin rasplatit, Matt castigand frame-ul decisiv, si implicit meciul cu 5-4.


Break-urile de peste 100 de puncte inregistrate astazi: David Gilbert (101), Jack Lisowski (106,116), Kurt Maflin (115, 140), Stuart Pettman (136) si Jimmy Robertson (138).


Rezultatele complete pentru cea de-a doua zi:
Alfie Burden 5 - 1 Zhang Anda
Adrian Gunnell 0 - 5 Liu Song
Joe Jogia 5 - 2 Xiao Guodong
Jack Lisowski 4 - 5 Kurt Maflin
Jimmy Robertson 3 - 5 Joe Delaney
Barry Pinches 5 - 3 Liam Highfield
Ian McCulloch 0 - 5 David Gilbert
Jimmy White 5 - 3 Liu Chuang
Bjorn Haneveer 5 - 3 Kuldesh Johal
Jamie Jones 2 - 5 James McBain
Andy Hicks 1 - 5 Issara Kachaiwong
Rod Lawler 5 - 1 Kyren Wilson
Stuart Pettman 2 - 5 James Wattana
Anthony McGill 0 - 5 Ben Woollaston
Matthew Couch 5 - 4 Paul Davison
Joe Swail 5 - 3 Michael White


Programul de astazi:


12:00
33. Matthew Selt vs. Alfie Burden
34. Tom Ford vs. Liu Song
35. Anthony Hamilton vs. Joe Jogia
36. Dave Harold vs. Kurt Maflin
37. Mark Joyce vs. Joe Delaney
38. Rory McLeod vs. Barry Pinches


16:30
39. Robert Milkins vs. David Gilbert
40. Peter Lines vs. Jimmy White
41. Nigel Bond vs. Bjorn Haneveer
42. Mike Dunn vs. James McBain
43. Tony Drago vs. Issara Kachaiwong


21:00
44. Michael Holt vs. Rod Lawler
45. Steve Davis vs. James Wattana
46. Jamie Burnett vs. Ben Woollaston
47. Fergal O'Brien vs. Matthew Couch
48. Alan McManus vs. Joe Swail
*program actualizat pentru Romania


Va reamintesc ca fiind vorba despre o etapa de calificare, NU avem transmisiuni directe, insa avem scoruri la minut (click aici) si prezentul blog pentru stiri din snooker ;-)

0 comments: