China Open 2011 (etapa de calificare) - ultima zi

21:46:00 Ramona Dragomir 0 Comments

The Power of Wales: Matt Stevens si Ryan Day
Orice competitie trebuie sa ajunga la final, iar ziua de duminica a marcat finalul etapei de calificare pentru China Open. Au fost zile de snooker la foc deschis, mai ales pentru cei care au trebui sa treaca prin toate cele patru zile, am avut parte de rezultate stranse si de meciuri pe care ne-am fi dorit sa le vedem online, chiar daca imaginea s-ar mai fi oprit din cand in cand :-P


Tara Galilor se poate simtii mandra, si nu spun asta doar pentru ca Mark Williams este campionul en-titre de China Open, ci si pentru ca Matthew Stevens si Ryan Day si-au castigat dreptul de a merge la Beijing. Ryan a trecut cu 5-1 de Tom Ford, in timp ce Matthew l-a invins pe Anthony Hamilton cu acelasi scor.
Locul nasterii: Londra, Marea Britanie; Adresa actuala: Norvegia; Turneul pentru care s-a calificat: China Open. Daaaa, ati ghicit! Kurt Maflin a reusit sa-si castige toate cele 4 batalii de snooker, trecand cu 5-1 de Mark King pentru a merge mai departe. E drept, s-ar putea sa mai joace impotriva unui wildcard in China, insa asta nu schimba cu nimic evolutia sa. Bravo, Kurt!


Ken Doherty
Jimmy White si-a pus renumele la treaba si l-a invins pe Dominic Dale cu 5-2, iar Nigel Bond l-a eliminat pe ultimul chinez din etapa de calificare, Liang Wenbo cu 5-3. Insa marile surprize (placute) aveau sa vina din partea lui Ken Doherty, irlandezul dandu-si ocazia sa se vada pe sticla (dar mai ales sa FIE vazut ;-)), castigand fara doar si poate intrevederea cu thailandezul Issara Kachaiwong 5-0, in timp ce Martin "Gouldie"Gould il invingea pe Mike Dunn cu 5-2. Era si timpul sa-i vedem pe cei doi intr-o competitie de puncte, nu? ;-)
Stephen Lee si Alfie Burden aveau sa ne ofere singura batalie de tacuri disputata cu toate cele 9 frame-uri permise. S-a jucat bine si s-a jucat la doar un frame distanta, cel care insa l-a acaparat pe ultimul fiind Lee. Scor final 5-4.


Break-urile de peste 100 de puncte inscrise ieri sunt: Ken Doherty (105), Robert Milkins (107), Judd Trump (109), Kurt Maflin (117), Martin Gould (120), Dominic Dale (120) si Mark King (134).


Iar lista rezultatelor este urmatoarea:
Stephen Lee 5-4 Alfie Burden
Ryan Day 5-1 Tom Ford
Matthew Stevens 5-1 Anthony Hamilton
Kurt Maflin 5 - 1 Mark King
Stuart Bingham 5-2 Mark Joyce
Marcus Campbell 5-3 Rory McLeod
Andrew Higginson 2-5 Robert Milkins
Dominic Dale 2-5 Jimmy White
Liang Wenbo 3-5 Nigel Bond
Martin Gould 5-2 Mike Dunn
Ken Doherty 5-0 Issara Kachaiwong
Joe Perry 5-2 Rod Lawler
Mark Davis 5-3 James Wattana
Judd Trump 5-1 Ben Woollaston
Gerard Greene 5-2 Fergal O’Brien
Barry Hawkins 5-2 Joe Swail


Asadar cei 16 jucatori ce isi vad drumul spre Beijing pietruit sunt:


Stephen Lee
Ryan Day
Matthew Stevens
Kurt Maflin
Stuart Bingham
Marcus Campbell
Robert Milkins
Jimmy White
Nigel Bond
Martin Gould
Ken Doherty
Joe Perry
Mark Davis
Judd Trump
Gerard Greene
Barry Hawkins


Felicitari tuturor jucatorilor, dar mai ales celor castigatori, si drum bun catre China! ;-)

0 comments: