German Masters 2011 - semifinalele

06:26:00 Ramona Dragomir 0 Comments

"FUsei la un pas de finala!"
Ieri a fost o zi extrem de importanta pentru jucatorii ramasi in cursa pentru trofeul German Masters (care apropro, habar n-am cum arata insa tare ma roade "curiositatea" :-P), in special daca ne gandim la sesiunea de seara cand patru voinici initiati in ale snooker-ului profesionist isi dadeau coate pentru locurile pretioase din finala. Pentru doi dintre ei minunea s-a si produs, insa lupta a fost crancena, lunga si extrem de epuizanta.
Dar mai bine sa vedem ce facura ai nostri favoriti ieri pe inserat la Berlin, :-)


Semifinala care s-a hotarit a fi televizata a fost cea dintre Mark Williams si Marcu Fu, semifinala ce a fost atent surpervizata (ca tot e un cuvant la moda) de arbitrul maltez Terry Camilleri.
Cel care a deschis jocul a fost micutul asiatic, care s-a folosit de un break de 60 de puncte pentru a incasa primul frame al serii, rapunsul lui Mark neintarziind sa apara in frame-ul imediat urmator. Si Mark nu s-a multumit doar cu egalarea situatiei la 1-1, ci s-a si avatat in a acapara si urmatoatele 2 frame-uri. Cum? Simpluuu :-P Galezul a incercat sa inscrie o bila rosie de la distanata, la inceputul frame-ului cu numarul 3, insa a ratat, lasandu-i lui Marco o pozitie extrem de buna pentru atac. Din pacate micutul rezident din Hong Kong nu a inscris decat un break de 20 de puncte, Williams revenind la masa pentru un 28 intreupt de ratarea total ghinionista a bilei negre. Inca o ocazie pentru Fu care si de aceasta data nu reuseste sa inscrie mai mult de 15 puncte, totusi aducand scorul in favoarea sa 35-28. Insa seria de lovituri de siguranta ce a urmat a fost castigata de Mark, care a realizat un break de 46 de puncte pentru a castiuga fraeme-ul respectiv si inca un 49 pentru cel urmator; pleca in pauza dintre sesiuni cu avantajul de 3-1.

"Oare ce lovitura sa mai execut?"
Ma asteptam ca Marco sa isi ia revansa dupa pauza de cateva minute, si chiar asa s-a si intamplat, micutul nostru jucator inscriind break-rui de 66 si 43 pentru a egala situatia de fata. Nu va inchipuiti sa i-a fost usor, pentru ca Mark nu avea sa-l lase ca isi recastige locul in joc atat de usor, insa ambii jucatori au ratat lovituri incredibile, in final insa Marco fiind cel care a stiut cam sa gestioneze mai bine situatia creata.
Dar la cam atat s-a redus "razbunarea hong kong-iana", pentru ca "The Welsh Potting Machine" s-a pus in functiune cu break-uri de 88, 71, 32 si 30 pentru a inchide meciul la scorul de 6-3. Chiar ma intrebam, tinand seama de evolutia lui Williams in aceasta comeptitie, cand se va "trezi" si va matura masa de joc. Ei bine, nu a durat chiar atat de mult ;-)


La masa alaturata Mark Selby si Graeme Dott tot jucau de ceva timp si meciul a tot tinut si toooot tinut si etc. etc.. etc, ca deja ma lasase rabdarea! :-P (nota: sunt o persoana extrem de rabdatoare, mai ales cand vine vorba de snooker).

Un Mark, doi Mark-si - finala este gata de start
Scotianul Dott a deschis meciul cu un break de 83 de puncte, insa Selby a egalat in frame-ul imediat urmator, totusi evolutia lui Dott fiind ceva mai ferma si ajungand sa intre in pauza dintre sesiuni, conducandu-l pe Selby cu 3-1. Mark  The Shark" trebuia sa actioneze repede daca vroia locul din finala, sa ca in sesiunea secunda a inceput lupta loviturilor de siguranta si a frame-urilor. Un break de 71 de puncte l-a adus din nou la conducere pe Dott (4-3), insa pana aici mergea rabdarea lui Selby care a fost atat de determinat, incit a incasat urmatoarele 3 frame-uri pentru un scor final de 6-4.


Si iata cum "ne-am pricopsit" cu o finala plina de "Mark-si", finala ce insa se anunta a fi extrem de interesanta si de captivanta, asa ca rogu-va nu o pierdeti din vedere :-D


15:00 - 17:45 (ora Romaniei) - EuroSport va transmite finala decalat, de la ora 17:45
Mark Williams vs. Mark Selby (prima sesiune)
21:00 - 00:00 (ora Romaniei) - EuroSport
Mark Williams vs. Mark Selby (a doua sesiune)


Regula de joc pentru marea finala este "cel mai bun joc din 17", asa ca le urez baietilor multa, multa bafta! Fie ca cel mai bun sa castige! :-)

0 comments: