German Masters 2011 - sferturile de finala

18:42:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Mark "The Shark" in actiune
Gata, finito, the end, el fin, s-a terminat, nu mai e, s-a mutat in alta parte! :-)) Adica am terminat si cu sferturile de finala :-))) Ne pregatim sa intram in seria semifinalelor, iar in timp ce jucatorii se antreneaza pentru meciuri importante, fanii snooker-ului isi rod obsesiv unghiile. Nu? Adica vreti sa spuneti ca numai eu fac asta? Hm... ciudat :-)) Lasand insa gluma la o parte, hadeti sa aruncam o privire asupra a ceea ce s-a intamplat in sferturi, "okeiu"? :-)


"The Jester from Leicester" si "China`s Sensation" si-au dat rendez-vous televizat, alaturi de arbitrul olandez Jan Verhaas pentru a se razboi in tacuri ascutite si strategii bine gandite. Ha, am facut o rima! :-)) 
Dingushor a inceput bine meciul deschizand cu un break de 118 puncte care i-a adus practic si primul frame in buzunar, insa rapunsul lui Selby nu a intarziat sa apara, acesta castigand frame-ul urmator. Parea sa fie un meci in care cei doi "gladiatori" sa-si imparta frame-uri, mai ales cand am vazut ca 43-ul inscris de Mark nu-l putea depasi pe 62-ul lui Ding, insa acesta din urma a comis o serie de greseli ce l-au costat scump...l-au costat frame-ul, acum Selby fiind la conducere. Si pentru ca e bine sa pleci in pauza de ceiutz englezesc cu avantaj cat mai are, baiatul din Leicester a lovit in break-uri de 40 si 69 pentru scorul de 3-1.


Din pacate pentru Ding, German Masters-ul se incheie aici
Multi dintre voi stiu deja teoria mea, si anume ca dupa pauza jucatorul care se afla in dezavantaj se intoarce mai motivat si mai determinat sa revina in joc si multe sunt cazurile care imi stau drept dovada, insa pentru Ding acest lucru nu prea a intrat in "vigoare". Chinezutul nostru a jucat bine, insa parca nu era acolo...parca ceva lispsea. A incercat totusi sa castige frame-ul cu numarul 5, profitand de o eroare a oponentului sau, insa break-ul de 50 de puncte nu i-a folosit la prea mult, avand in vedere ca avea nevoie de bila galbena, de cea verde si de cea maro pentru a-si asigura suprematia. Pozitia de atac asupra bilei galbene nu a fost tocmai una ideala, Ding ratand sa o inscrie, fapt ce a culminat cu revenirea lui Mark la masa care a "asediat" toate bilele colorate pentru a-si intregii colectia de puncte. Mark "The Shark" era cu un picior in semifinala, iar confirmarea totala a venit chiar in frame-ul urmator cand break-urile de 60 si 39 i-au inchis cursa lui Ding. Selby il invingea astfel pe campionul de Masters 2011, cu scorul de 5-1.


Trei mese mai erau un arena din Berlin, mese care si-au trimit jucatorii in semifinale cu mult inaintea finalizarii meciului dintre Selby si Ding. Primul care a pasit a fost Mark Williams, care pare a fi in forma de zile mari, inscriid bilele cu o repeziciune ce nu ii este tocmai caracteristica galezului. Oricum ar fi insa, daca omu` castiga lasa-l ca stie mai bine, nu? :-)) Asa se face ca l-a invins cu ferocele Joe Perry cu scorul de 5-1, scor practicat de atlfel si de Marco Fu asupra lui Joe Swail. Lupta scotiana dintre Graeme Dott si Stephen Maguire s-a terminat la 5-2 in favoarea primului numit, care acum il va intalni pe Mark Selby.


Semifinalele incep in aceasta seara si va reamintesc ca regula de joc este "cel mai bun joc din 11", asa ca le doresc mult succces baietilor iar pe voi va invit la snooker-ul de seara! ;-)


20:00 - 00:00 (ora Romaniei) - EuroSport
Mark Williams vs. Marco Fu
Graeme Dott vs. Mark Selby

0 comments: