German Masters 2011 - Ziua 1

06:16:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Start bun pentru Nigel Bond
Departe de a exagera situatiunea in cauza, insa cu siguranta ca nu a fost cel mai bun start al German Masters-ului, dupa toate incidentele de ieri. Pe langa faptul ca Ronnie O`Sullivan s-a retras din competitie (se pare ca exista un certificat medical care atesta o stare de sanatate indoielnica), australianul Neil Robertson si-a ratacit pasaportul, astfel incat participarea sa la German Masters este pusa sub semnul intrebarii, mai ales ca meciul de deschidere il are in aceasta seara.
Presedintele World Snooker, Barry Hearn s-a aratat extrem de dezamagit de atitudinea lui Ronnie, mai ales ca nu este un caz singular, si a cam strambat din nas vis-a-vis de situatia in care se afla Robertson. Va amintesc ca pe vremea cand caravana Premier League ajungea in orasul Llandudno, Neil a luat, din greseala, un alt tren ajungand in ultimele 5 minute de dinaintea meciului, iar daca nu ar fi avut norocul sa fie programat in meciul secund si ca primul meci sa dureze ceva mai mult decat era de asteptat, australianul ar fi ratat meciul cu siguranta.


Clive Everton l-a intervievat pe Barry Hearn, acesta din urma acceptand sa ofere cateva cuvinte ziarului The Guardian despre situatia - Ronnie O`Sullivan: "Cand am venit in iunie la World Snooker, el a fost "solul" (n.tr.) meu, insa acum a decazut. Nu ma intereseaza daca Ronnie nu vrea sa joace, insa cand te retragi in ultimul minut trebuie sa ai un motiv bine intemeiat. Fata lui este pe toate posterele din Germania iar turneul in cauza este unul foarte important intrucit incercam sa aducem snooker-ul in Europa; multi fani vor fi extrem de dezamagiti sa nu il vada acolo. Nu mai putem continua asa! Ronnie este o persoana incantatoare cand vrea sa fie, insa daca este interesat de viitorul sau in acest sport ar fi bine sa ia in considerare si responsabilitatiile aferente."


Insa dincolo de aceste incidente mai putin placute, snooker-ul si-a vazut de treaba, prima zi a competitiei urmandu-si cursul pre-stabilit.
Joe Swail a pornit la drum determinat sa castige
Nigel Bond se pare ca isi mentine forma buna, pe care si-a etalat-o fara menajamente in competitia de Shoot-Out ce a luat sfarsit duminica si pe care a castigat-o, totodata castigand si primul meci de German Masters, meci jucat impotriva lui Stefan Kasper. Desi a pornit in dezavantaj, pierzand primul frame acest Bond al snooker-ului si-a revenit destul de repede cat sa incaseze urmatoarele 4 frame-uri si sa ajunga la un pas de victorie. Stefan a incercat sa revina in joc, insa nu a reusit sa castige decat un frame, urmatorul fiind adjudecat de Nigel care a incheiat intalnirea la scorul de 5-2. Desi a recunoscut sa nu s-a mai antrenat de la castigarea trofeului Shoot-Out si ca trebuie sa se re-obsinuiasca cu formatul unui turneu de puncte, Nigel a jucat foarte bine, iar cu o incredere in sine mult mai "intarita", s-ar putea sa il  vedem ajungand destul de departe in competitiile viitoare.


Thailandezul Thanawat Thirapongpaiboon, sau asa cum imi place sa-i spun "Double T", a castigat intrevederea cu Tomasz Skalski cu scorul de 5-3, in timp ce Anthony Hamilton l-a "scuturat" pe Pavel Leyc cu scorul de 5-1. In ceea ce priveste insa "batalia tinerilor" Jack Lisowski a reusit sa treaca cu 5-2 de starul belgian Luca Brecel si sa castiga un loc in runda urmatoare. Meciul a inceput destul de strans, cei doi impartindu-si frame-uri pana la scorul de 2-2, insa Jack a pornit la atac castigand urmatoarele 3 frame-uri cat sa inchida victorios meciul.
Joe Swail a fost singurul care si-a incheiat ziua cu o victorie "curata" de 5-0 in fata lui Hans Blanckaert, de mentionat fiind faptul ca nord-irlandezul era aproape de atingerea break-ului maxim, insa ultima bila rosie nu a dorit sa coopereze si sa intre in buzunar, asa ca break-ul s-a oprit la 112.


Cea de-a doua zi de German Masters incepe in forta, dupa cum urmaza:


11:00 - 14:00 (ora Romaniei) - EuroSport
Ding Junhui vs. Matthew Stevens
Stephen Hendry vs. Judd Trump
Liu Song vs. Daniel Wells
Anthony McGill vs. Mario Wehrmann
Robert Milkins vs. Lasse Munstermann

16:00 - 19:00 (ora Romaniei) - EuroSport
Ronnie O'Sullivan vs. Dominic Dale (Dominic a primit "bilet de trecere" catre runda urmatoare)
Mark Selby vs. Nigel Bond
Graeme Dott vs. Thanawat Thirapongpaiboon
Mark Allen vs. Joe Swail
Peter Ebdon vs. Andrew Higginson


21:00 - 00:00 (ora Romaniei) - EuroSport
Neil Robertson vs. Anthony Hamilton
Shaun Murphy vs. Ryan Day
Ricky Walden vs. Jack Lisowski
Ali Carter vs. Stephen Lee
Jamie Cope vs. Joe Perry

In speranta ca Neil va reusi sa isi rezolve problema cu pasaportul ratacit, va doresc vizionare placuta la snooker dragii mei! :-)

0 comments: