German Masters 2011 - Ziua 3 (partea I)

20:49:00 Ramona Dragomir 0 Comments

"The Welsh Potting Machine" is back
Desi cea de-a treia zi a inceput bine pentru jucatorii care au marcat capul de lista, nu totul a mers conform planului (in contextul in care ar exista unul :-P). John Higgins, actualul ocupant al locului fruntas in clasamentul mondial a fost nevoit sa se retraga din competitite, dupa ce a aflat ca starea sanatatii tatalui sau s-a agravat. Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, John Higgins senior se lupta de ceva vreme cu o boala neiertatoate, cancerul, in cele din urma aceasta invingandu-l. John a ajuns in Scotia-i natala exact la timp cat sa afle vestea teribila a mortii celui care l-a sustinut si insotit la majoritatea turneelor la care a participat.
Pe aceasta cale "Snooker, my love" isi indreapta cele mai sincere ganduri de regret si condoleante catre John si familia acestuia, care trec prin clipe grele.


Higgins a avut un start extrem de bun in German Masters, castigand primul meci al zilei, meci sustinut impotriva lui Robert Milkins. Scotianul a pornit la drum, incasand primele trei frame-uri cu break-uri de 93 si 143. Replica oponentul lui nu a intarziat insa sa apara, asa ca acesta a egalat la 3-3, insa nu a reusit sa si mearga mai departe, Higgins incasand ultimele doua frame-uri pentru scorul de 5-3. In aceasta seara ar fi trebui sa se confrunte cu Marco Fu, insa datorita retragerii din competitie, rezindentul din Hong Kong primeste libera trecere spre sferturile de finala.


Selby are locul asigurata in sferturiole de finala
Galezul Mark Williams a reusit sa treaca de scotianul Anthony McGill cu scorul de 5-1, in aceasta seara urmand sa il intalneasca pe Dominic Dale, Marco Fu l-a invins pe Mark King cu acelasi scor, iar Daniel Wells, singurul wildcard ramas in competitie, s-a vazut invins de scotianul Stephen Maguire.

Mark Selby si Stephen Hendry au "confuzat" audienta, englezul neperformand la adevaratul sau potential, pe cand scotianul jucand ceva mai bine decat in competitiile trecute.
Selby a fost cel care a spart gheata, acaparand primele doua frame-uri si totodata curatand masa de joc cu break-uri in valoare de 93 si 105, insa Hendry a raspuns in frame-ul urmator cu un 71 pentru a reduce din avantajul "baietului" din Leicester. Totusi, chiar inainte de pauza dintre sesiuni, Mark a reusit sa isi asigure suprematia in meci, inscriind un 83 pentru stabilirea scorului la 3-1.

Intors de la "cabine", Hendry a parut ceva mai determinat sa revina in joc, break-urile de 72, 60 si 26 egalizand situatiunea la 3-3. Frame-ul nu numarul 7 a debutat cu greseli din partea ambilor jucatori, Selby inscriind bila gresita, iar Hendry bila alba, in final totusi sansa parand sa fie de partea englezului care insa a ratat sa incrie o bila neagra (aflata pe pozitie). Ciudat sa vezi asemenea greseli la un asemenea nivel, insa sa nu uitam ca nu avem in fata roboti ci oameni simpli care sunt supusi greselilor din cand in cand. ;-) Hendry a reusit sa profite de sansa adusa de zeita Fortuna, insa break-ul de 40 de puncte nu a putut sa il depaseasca pe cel de 54 inscris de Selby putin dupa acesta, scorul ajungand in final la 75-52. Lesne de observat ca bilele ramase pe masa nu ii ofereau lui Hendry victoria si ca avea nevoie de un snooker pe care l-a tot "alergat" insa nu l-a si prins. "The Jester" inchidea astfel penultimul frame cu scorul de 4-3, pentru ca in urmatorul sa obtina si victoria finala, datorita unui break de 61 de puncte.
Hendry a avut multe sanse de a reveni in joc si a avut ocazii imense chiar in frame-ul de deschidere, insa din pacate nu mai joaca asa cum o facea in anii `90, Selby profitand din plin de aceasta sansa pentru a-si rezerva un loc in runda urmatoare. :-)


Un zambet de invingator - Joe Swail
Nord-irlandezul Joe Swail a obtinut o victorie insemnata in fata lui Shaun Murphy, pe care l-a invins cu scorul de 5-3 inscriind o bila roz extraodinara, Ding Junhui a trecut cu 5-2 de Peter Ebdon dupa un meci in care ne doream cu totii sa vedem mai multa rapiditate (insa deh, Peter era la masa :-P), iar scotianul Graeme Dott si-a asigurat locul in sferturile de finala dupa ce l-a invins cu acelasi scor de 5-2 pe Anthony Hamilton.


Seara continua insa cu urmatoarele meciuri:
21:00 - 00:00 (ora Romaniei) - EuroSport
Ricky Walden vs. Stephen Maguire
Mark Williams vs. Dominic Dale
Joe Perry vs. Ali Carter
Marco Fu vs. John Higgins (Fu este deja in sferturile de finala)


Vizionare placuta dragii mei si ne revedem maine pentru cateva comentarii :-)

0 comments: