German Masters 2011 - Ziua 3 (partea II)

05:29:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Mark Williams isi continua cursa spre victorie
Cum sesiunea de seara a insemnat si incheierea optimilor de finala pentru German Masters-ul din acest an, iata ca acum suntem in posesia listei complete a jucatorilor ce ne vor incanta privirile in sferturile de finala. Stiam deja ca Mark Selby, Graeme Dott, Marco Fu, Ding Junhui si Joe Swail aveau un locusor asigurat pe mai departe, insa mai aveam nevoie de inca 3 nume pentru a putea declara inchisa ziua cu numarul trei a competitiei berlineze :-)


Asa cum va asteptati, am sa incep cu meciul care a fost si televizat, cel dintre Mark Williams si Dominic Dale, o echipa cat se poate de "galeza", iar daca il mai pun la socoteala si pe arbitrul de top Eirian Williams, atunci avem clar "Echipa de soc galeza!" :-)) Este intersant de observat ca Mark incepe parca sa-si mai revina din perioada extrem de nefasta care a inceput odata cu infrangerea suferita in finala de UK Championship si a culminat cu cea din prima runda de Masters, galezul incepandu-si ziua extrem de bine, si anume cu o victorie frumoasa asupra scotianului Anthony McGill (5-1). La polul opus il aveam pe Dale, un jucator extrem de talentat (in ciuda gurilor rautacioase) ce a avut norocul sau ghinionul (depinde de cum vezi situatia) de a primi libera trecere spre optimi datorita retragerii lui O`Sullivan din turneu, deci un jucator ceva mai odihnit.

Dominic Dale se indreapta spre casa ... Vienna is calling!
Meciul a debutat cu ploaia de break-uri marca Mark Williams, si anume un 42, un 31 si un 72 ce i-au asigurat lui "The Welsh Potting Machine" primele doua frame-uri. Totusi, raspunsul lui Dominic nu a intarziat sa apara acesta inscriind un frumos 90 pentru a reduce cu un punct din diferenta existenta intre cei doi. Cel de-al patrulea frame a debutat cu break-ul de 39 de puncte a lui Williams, break ce foarte bine ar fi putut sa continue, daca acesta nu rata o bila rosie "indreptata" spre buzunarul stang din mijloc, insa revenirea lui Dale la masa nu i-a adus acestuia decat un mic 17, intrerupt de ratarea bilei negre (buzunarele nu-s chiar atat de incapatoare pe cat par la TV!). Totusi, Mark a reusit sa isi adjudece frame-ul respectiv si sa intre in pauza dintre sesiuni cu avantajul de a-l conduce pe Dale cu 3-1.


Surprinzator este faptul ca Mark parea ca inca mai "functioneaza" in baza "shot-clock-ului" din competitia de Shoot-Out de saptamana trecuta (desi in mod ironic atunci nu a inscris nicio bila, fiind tinut la distanta de Higgins), intrucit galezul nostru avea o rapiditate in miscare ceva de speriat! Chiar in frame-ul de deschidere a sesiunii secunde a inscris un 104 superb, insa extrem de rapid. Merita aplauze nu numai pentru acest fapt ci si pentru ca acest break este cel de-al 250-lea break de peste 100 de puncte al carierei sale :-)

Stephen Maguire, pur si simplu de neoprit
Frame-ul cu numarul 6 a inceput cu o ratare grava a lui Dominic, care mai, mai ca infigea tacul in postavul de pe masa, Eirian venind imediat la "locul faptei" pentru a vedea daca totul este in regula si jocul poate continua in conditii optime. In timp ce Eirian "mangaia" postavul pentru a reduce impactul suferit cu cateva secunde mai devreme, s-a intors spre Dominic si l-a lovit usor pe cap, spunandu-i: "Uite ce ai facut!" :-))))) Nu va impacientati, cei doi se cunosc de multa vreme si isi permit astfel de glumite, plus ca Eirian este un om mult prea calm pentru a "violenta" vreun jucator chiar si daca acesta rupea masa de snooker in doua :-))


Dominic a ras cu gura pana la urechi, cum numai el o poate face in astfel de situatii, iar momentul de respiro se pare ca i-a prins bine, intrucit acesta a reusit sa inscrie un 98 frumos. Din pacate insa, revenirea in meci s-a produce destul de tarziu, in urmatoarea runda break-ul de 85 inregistrat de Williams pozitionandu-l pe acesta ca si castigator cu scorul final de 5-2. A fost fara indoiala un meci frumos, rapid si distractiv pe alocuri :-)


Stephen Maguire si-a "facut de cap" in arena, la o masa alaturata, invingandu-l cu 5-0 pe Ricky Walden si castigandu-si astfel locul in sferturile de finala, in timp de ambitiosul Joe Perry trecea de Ali Carter cu 5-2. Superb meci! Adunand toate datele de mai sus, va pot spune ca in acest moment Williams este singurul jucator ramas in cursa ce ocupa cel mai bun loc in clasamentul general, responsabilitate destul de mare, insa pe care galezul o poate onora ;-)


Iata si meciurile de azi:


Sferturile de finala 13:30 -16:30 (ora Romaniei) - EuroSport
Graeme Dott v. Stephen Maguire
Mark Selby v. Ding Junhui
Mark Williams v. Joe Perry
Joe Swail v. Marco Fu

Semifinalele 20:00 - 23:00 (ora Romaniei) - EuroSport
1/4  1  v.  1/4  2
1/4  3  v.  1/4  4

Multa bafta tuturor jucatorilor iar voua ... vizionare placuta la snooker! :-)

0 comments: