German Masters 2011 - finala

21:16:00 Ramona Dragomir 1 Comments

Mark Williams - campion German Masters 2011
Ce finala am avut! Ce finala! Tensiune, drama, rasete, momente indelungi de aplauze, "chinuirea" arbitrului din dotare, momente fascinante :-)))) A trebuit sa-mi tin medicamentele de inima aproape, ca sa supravietuiesc marii batalii :-)) Glumesc, insa am avut parte de o finala ca la carte, nu puteti sa spuneti ca nu :-P
Dupa cum bine stiti deja, "The Welsh Potting Machine" a trecut cu scorul final de 9-7 de "The Jester from Leicester" intr-un meci de zile mari. Cu patru refaceri de masa, finala disputata de cei doi posesori ai aceluiasi prenume, a fost una cum mai rar iti este dat sa vezi, publicul din arena berlineza jucand un rol extrem de important in acest caz. S-a jucat cu "casa plina"! ;-)


Totul a inceput in jurul orei 15:00 (ora Romaniei) cand Mark Williams si Mark Selby isi "declarau" razboi, atent supravegheati de arbitrul Jan Verhaas.
Startul a fost dat de Selby care prelua primul frame gratie unui superb break de 92 de puncte, insa raspunsul lui Williams nu a intarziat sa apara, acesta folosindu-se de un 56 si un 24 pentru a egala scorul si de un minunat 108 pentru a prelua conducerea in frame-ul urmator. Insa nici Selby nu s-a lasat mai prejos, baiatul din Leicester inscriind in serii de 50 si 49 pentru 2-2. 
Intram in pauza primei sesiuni iar EuroSport-ul ne servea o portie de "Slalom feminin", asta in contextul in care a "acoperit" si primul frame de dupa pauza. Superb! Sa-mi fac un blog si despre slalomul feminin, zic! :-))


Noroc cu baietii de la World Snooker pentru ca ne-au oferit scoruri la minut, asa ca a fost lesne de observat ca Williams avea sa preia din nou conducerea cu ajutorul unor break-uri de 43 si 26, insa respectand "tiparul" Selby revenea in joc, de aceasta data cu un break de 63 de puncte.
Era clar ca lucrurile nu puteau continua asa, cineva trebuia sa se detaseze, iar Williams parea sa fie favorit...iar daca cumva nu era, atunci break-urile de 53 si 105 sigur l-au facut! :-)) Si uite asa intram in pauza dintre sesiuni avandu-l pe galez la carma, cu scorul de 5-3.


Mark Selby - finalist German Masters 2011
Pe inserat s-a dat startul sesiunii secunde, sesiune ce a debutat cum nu se poate mai ciudat si totusi de-o maniera amuzanta - baietii au refacut masa de joc de doua ori! Asa ceva, mai rar conasule! Parol! :-)) Nu a fost un frame minune insa, nu va "aruncati" in prejudecati, pentru ca s-a jucat cum nu se poate mai tacticos si strategic, ceea ce s-a intamplat si in frame-ul imediat urmator. Williams a reusit sa isi mai adauge un punct la colectie, prin acapararea primului frame, iar Selby ramanea in joc prin castigarea celui de-al doilea. Cu siguranta ca aceasta victorie a insemnat mult pentru englez, intrucit un moral la pamant te poate scoate afara din joc. ;-)


Insa Williams nu se simtea comfortabil avandu-l pe Selby la doar un frame distanta, asa ca si-a adjudecat frame-ul cu numarul 11 (break-uri de 20 si 96).
La polul opus si lui Selby ii ajusese cutitul la os, vazand ca de fiecare data cand castiga un frame, Williams il ia pe urmatorul, asa ca si-a luat avant cat sa egaleze situatia la 7-7, break-urile de 25, 25, 60 si 37 fiindu-i de folos englezului nostru. Aveam in fata un start perfect pentru batalia finala!


Williams a avut grija sa castige inca un frame, inscriind un 44 si un mini-break de 18 puncte iar dupa ce baietii au cazut de comun acord sa refaca masa pentru frame-ul urmator, un break de 82 de puncte ii lansa pe Williams pe primul loc. Galezul castiga finala de German Masters cu scorul de 9-7! Ce victorie frumoasa si mai ales meritata! ;-)

Williams, dand primul interviu post-victorie
La scurt timp dupa incheierea meciului, baietilor li s-a luat interviul, Selby recunoscand ca i-a fost greu sa tina pasul cu Williams, de fiecare data cand Selby parea sa se apropie, acesta marind din nou distanta. Williams era in transa, atat de emotionat si de "gatuit" nu a reusit decat sa spuna cateva vorbe prin care incerca sa-si exprima extazul simtit. Nu cred ca mai aveam mult si zaream o lacrima pe fata sa :-), iar pubicul i-a simtit emotia si sinceritatea din mini-discurs si l-a aplaudat indelung.


Ce as putea sa va mai spun? A fost un turneu extraodinar si chiar daca in final numai un jucator devine campion, nu putem sa-i negam calitatile de performer ale lui Selby, asa ca felicitarile mele merg catre ambii finalisti - Williams a demonstrat ca se poate sa iti revii chiar si dupa ce ai pierdut la mustata finala de UK Championship, iar Selby a demonstrat ca respecta acest sport si ca este un adevarat profesionist. :-)


Incheiem cu melodia pe care Williams intra de obicei in arena. Sper sa va placa :-)

1 comments:

cred că e "să îţi revii" (cu doi i).

Şi... sunt în total acord cu această opinie. A fost o finală pe care merită să o păstrezi undeva pe o casetă VHS sau un CD/DVD/Blue-Ray sau ce suport s-o mai inventa... şi să o araţi la nepoţi şi la cei care vor urma.

Am avut aceeaşi opinie ca d-nul Marius Ancuţa care comenta: "Să avem joc decisiv, dar să câştige Mark Williams" :)))))) Deşi cu siguranţă şi Mark Selby ar putut şi ar fi meritat să câştige. Adică mi-ar fi părut rău pentru Williams, dar finala a fost prea specială ca să mă plâng de ceva. Câştigă cel mai bun: de data asta a fost mai bun Williams.

După o victorie la limită... zic că ar fi normal să-ţi dea lacrimile. Şi e bine să avem momente din acestea. Pentru că vedem că sunt şi ei oameni ca şi noi şi ceea ce ne oferă ei - ca spectacol - e făcut cu suflet. De asta e frumos snookerul.

Abia aştept Openul Galez...