German Masters 2011 - Ziua 2 (partea I)

20:48:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ding continua sa-si joaca cartea de invingator
Desi vremea din Berlin nu este tocmai una pe placul celor amatori de promenade, ploaia facandu-si de cap cat incape, atmosfera din interiorul Arenei Tempodram a fost cat de poate de "fierbinte". Ziua a debutat cum nu se poate mai bine pentru 9 dintre jucatorii programati, acestia castigandu-si dreptul de a juca in etapa urmatoare cu scoruri decisive, daca pot spune asa ;-)


Meci dintre Ding Junhui si Matthew Stevens a fost cel care a deschis ziua de astazi, iar daca cumva ati crezut ca veti fi martorii unei batalii stranse, nici ca va puteati insela mai mult. Ding a pornit determinat la atac castigand primele 3 frame-uri, cand galezul Matt a parut ca se pregateste de o revenire spectaculoasa. Totusi acest lucru nu s-a intamplat, acesta nereusind sa isi adjudece decat un singur frame, urmatoarele 4 fiind incasate tot de "The Chinese Sensation", care incheia astfel meciul cu scorul de 5-1. Din pacate cursa se termina aici pentru Stevens, Ding incepandu-si noul an chinezesc cum nu se poate mai bine ;-)


Insa una dintre cele mai mari surprize ale zilei a fost victoria pe care Stephen Hendry a obtinut-o in fata mult mai tanarului Judd Trump. Scotianul a castigat primele 2 frame-uri, insa Judd a raspuns cu un frame ce a redus handicapul creat la 2-1. Hendry insa avea ganduri serioase, asa ca si-a mai adaugat la colectie inca 2 frame-uri, campionul EPTC 1 editia 2010, reusind doar sa mai prelungeasca cu un frame suspansul pana ce in final scotianul a inchis intalnirea la scorul de 5-2. O victorie bine-venita in contul lui Hendry care acum poate pleca linistit in cursa, cu ceva incredere la purtator. :-)


Start extrem de bun pentru Stephen Hendry
Daniel Wells a intors "favorul" de a fi primit un wildcard, invingandu-l pe chinezul Liu Song cu scorul de 5-2, iar Robert Milkins a demonstrat ca infrangerea suferita duminica nu i-a furat din dorinta de a incerca din nou sa castige o competitie, acesta trecand cu 5-1 de germanul Lasse Munstermann. Totusi, cel mai norocos jucator al zilei este Anthony McGill, intrucit oponentul acestuia, olandezul Mario Wehrmann nu si-a facut aparitia pe "platorul de filmare"; asa ca Anthony, la fel ca si Dominic Dale (oponentul lui O`Sullivan) primesc libera trecerea catre runda urmatoare.


Cea de-a doua sesiune a zilei a debutat cu intalnirea dintre Mark Selby si proaspatul campion Nigel Bond. "The Jester from Leicester" a fost cel care a preluat conducerea, castigand primele 2 frame-uri prin intermediul unor break-uri de 46, 22, 31 si 70. Nigel a avut foarte mult sanse de a-l opri pe Mark sa preia "fraiele" inca de la inceput, insa le-a ratat pe toate avand o reala problema cu bila neagra pe care nu reusea neam sa o inscrie. Personal cred ca micutzei nu i-a placut abordarea "enervozata" practicata de Nigel :-P Totusi Bond a reusit sa castige cel de-al treilea frame, un frame destul de slab de altfel, insa cam la atat s-a limitat seria castigurilor sale. Desi meciul nu a continuat de-o maniera prea imbucuratoare pentru un ochi amator de break-uri mari Selby a reusit sa il castige cu scorul final de 5-1.


Un jucator adevarat are intodeauna grija de tacul din dotare
Nu pot sa nu mentionez performanta realizata de Joe Swail in fata lui "colegului" nord-irlandez Mark Allen, performanta cristalizata intr-un scor final de 5-3. Meciul a debutat ca o lupta extrem de stransa, pe cei doi despartindu-i doar un frame pana la scorul de 3-3, moment in care Joe a preluat conducerea.
Unul dintre baietii de aur ai Scotiei, Graeme Dott a pus punct cursei thailandeze, invingandu-l cu 5-1 pe Thanawat Thirapongpaiboon, iar Peter Ebdon a reusit sa treaca cu 5-3 de Andrew Higginson, dupa un meci extrem de lung si de obositor.


Vesti bune de peste mari si tari - se pare ca Neil Robertson si-a rezolvat problemele cu pasaportul ratacit asa ca il vom vedea performand in aceasta seara in Berlin.
Ziua de snooker continua incepand cu ora 21:00 (ora Romaniei), asa ca va invit sa comutati pe EuroSport pentru o portie de snooker "Made in Germany"! ;-)

0 comments: