Welsh Open 2011 (etapa de calificare) - avanpremiera

05:38:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Chiar daca avem liber de la "stapanire" si saptamana ce tocmai a inceput nu aveam snooker televizat, asta nu inseamna ca minunatul sport este in pauza, pentru ca snooker-ul nu e niciodata in pauza, mai ales de cand Barry Hearn e "rege" in tinutul World Snooker. Putina publicitate pentru domnul Hearn? Pai si ce, nu merita? Omu` a adus snooker-ul din nou in fata fanilor si eu personal il apreciez pentru asta :-)

Intr-o nota mai seriosa totusi (de parca seriozitatea mi-ar fi litera de lege :-P), vreau sa anunt startul pentru etapa de calificare a competitiei Welsh Open, competitie ce va avea loc in perioada 14-20 februarie in orasul Newport din Tara Galilor (ca doar e Welsh Open si era dubios daca se tina la Motzatzei halta :-))).


Asadar si prin urmare, avem 80 de jucatori nerabdatori sa isi inceapa slalomul printre meciuri si frame-uri prelungite pentru a putea sa isi "rezerve" un loc in turneul propriu-zis. Chiar daca toti isi doresc sa joace alaturi de cei mai buni 16 jucatori intr-un turneu de mare, mare renume mondial in materie de "ale snooker-ului", acest lucru nu va fi posibil decat pentru 16 dintre ei, intrucit doar atatea locuri avem de dat :-P


Etapa de calificare incepe astazi, de la ora 12:00 (ora Romaniei) si ia sfarsit pe data de 11 februarie, regula de baza fiind "cel mai bun joc din 7", asa ca primul jucator care incaseaza patru frame-uri isi poate vedea linistit de drum in runda urmatoare (de calificare). Desi pe perioada etapei de calificare nu se accepta public "iscoditor" in arena World Snooker Academy din Sheffield si nici nu avem parte de vreo transmisiune de la locul "faptelor", beneficiem de sistemul de scoruri la minut, pus la dispozitie de World Snooker pe site-ul oficial.
Mai vreau sa adaug inca un fapt, si anume ca doua dintre meciurile de calificare se vor desfasura chiar inainte de inceperea Welsh Open-ului, in aceiasi locatie ca si acesta. Este vorba despre meciul jucat de Ryan Day impotriva castigatorului meciului 35 si de cel disputat intre Matthew Stevens si castigatorul meciului cu numarul 36 (ca sa aflati ce e dom`le cu meciurile 35 si 36 click aici :-P).


Asa ca dam startul etapei de calificare, urandu-le baietilor si fetei (avem si o fata, asa cum obisnuim de fiecare data) multa bafta :-)


12:00 (ora Romaniei)
1. Liam Highfield vs. Joe Delaney
2. Andrew Pagett vs. Kuldesh Johal
3. James McBain vs. Justin Astley
4. David Morris vs. Thanawat Thirapongpaiboon
5. Igor Figueiredo vs. Paul Davies
6. Liu Chuang vs. Zhang Anda


16:00 (ora Romaniei)
7. David Gilbert vs. Jak Jones
8. Michael Judge vs. Reanne Evans
9. Michael Whte vs. Adam Wicheard
10. Jimmy Michie vs. Kurt Maflin
11. Kyren Wilson vs. Jamie O'Neill


20:00 (ora Romaniei)
12. Ben Woollaston vs. Liu Song
13. Paul Davison vs. Dermot McGlinchey
14. Xiao Guodong vs. Issara Kachaiwong
15. James Wattana vs. Simon Bedford
16. Matthew Couch vs. Noppon Saengkham

Ne revedem maine pentru comentarii! :-)

0 comments: