Welsh Open 2011 (etapa de calificare) - ultima zi

21:48:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Jack Lisowski - zambet de invingator
Cu scuzele de rigoare pentru intarzierea cu care postez "que paso" in ultima zi a etapei de calificare pentru Welsh Open - iata si micul meu articol dedicat in principal celor care si-au "pietruit" drumul spre Newport, insa si celor mai putin norocosi.
Asa cum deja banuiti ultima zi a fost una destul de tensionata, avand in vedere ca in joc nu se afla doar un loc in competitia galeza, ci si un loc in Campionatul Mondial din aprilie. Pentru unii jucatori calificarea a insemnat si un loc cat de cat asigurat in campionat, pentru ca la finele Open-ului Galez se va trage linie si se vor mai scade cateva din punctuletzele acumulate anul trecut. Dupa cum bine va amintiti, aceasta practica face parte din noua modalitatea de calificare in Top 16 si nu numai, impusa de Barry Hearn, o modalitatea cat se poate de transparenta si de corecta, ce ii favorizeaza in special pe cei care joaca mereu si joaca bine. ;-)
Insa haideti mai intai sa vedem cine ia avionul catre Tara Galilor cel tarziu maine seara, ok?


Va vine sa credeti sau nu dar Dave Harold a oferit o lectie de clasa si profesionalism pe toata durata acestei etape de calificare, incheind "afacerile" cu un exemplar 4-0 in fata lui Liang Wenbo. Asta inseamna ca o sa il vedem pe Harold jucand in Newport si multi vor fi probabil "exasperati" de stilul sau de "intepare" a bilelor de joc dar si de cat poate obtine cu aceasta tactica.  ;-)Pe "batranul si stratrgul" Dave nu l-am mai vazut intr-o competitie televizata de puncte de la Shanghai Masters, asa ca sper ca prezenta lui o sa va bucure.
La polul opus, Martin Gould si Jack Lisowski si-au duelat ca la carte pentru fiecare bila inscrisa si asa cum era de asteptat s-a ajuns in frame decisiv, frame adjudecat de Jack cu ajutorul unui break de 62 de puncte.


Concentrat pe Open-ul Galez - Dave Harold
Nigel Bond si-a castigat dreptul de a participa la inca un turneu televizat, trecand de aceasta data cu scorul de 4-2 de irlandezul Ken Doherty, Dominic Dale l-a urmat dupa ce a inchis un meci extrem de lung si obositor cu Mark Davis cu acelasi scor, Michael Holt l-a invins cu 4-1 pe Andrew Higginson, in timp ce "el pericoloso" Joe Perry castiga batalia cu "Tornada" Tony Drago la 4-2.

Ziua de ieri nu a fost insa buna pentru toti jucatorii, Andy Hicks fiind nevoit sa paraseasca competitia dupa ce a fost "ras" cu 4-0 de Barry Hawkins, lucru perfect valabil si pentru Paul Davison care a fost invins de Stuart Bingham (ambii pierzatori avand pana in acel moment o evolutie de invidiat) dar si pentru cel care a facut furori in cadrul German Masters, Joe Swail vazandu-se eliminat din cursa cu 4-1 de catre Marco Fu.


Deci tracand linie, iata-i pe cei 14 jucatori ce primesc un loc in Welsh Open-ul ce debuteaza luni:


Martin Gould 3 - 4 Jack Lisowski
Liang Wenbo 0 - 4 Dave Harold
Barry Hawkins 4 - 0 Andy Hicks
Mark Davis 2 - 4 Dominic Dale
Judd Trump 1 - 4 Rod Lawler
Marcus Campbell 4 - 0 Joe Jogia
Marco Fu 4 - 1 Joe Swail
Stephen Lee 1 - 4 Rory McLeod
Joe Perry 4 - 2 Tony Drago
Gerard Greene 4 - 0 Ian McCulloch
Stuart Bingham 4 - 0 Paul Daviso
Andrew Higginson 1 - 4 Michael Holt
Tom Ford 0 - 4 Jamie Burnett
Ken Doherty 2 - 4 Nigel Bond 

Cu felicitarile de rigoare acordate si celor care si-au castigat dreptul de a merge mai departe, dar si celor mai putin norocosi, va reamintesc ca mai avem 2 meciuri de calificare ce se vor desfasura chiar in Newport la inceputul turneului, si anume cele dintre Ryan Day si Jimmy White si Matthew Stevens si  Anthony Hamilton.
Asa ca de luni, va invit la snooker de calitate marca "Welsh Open" ! ;-)

0 comments: