Welsh Open 2011 - finala (partea I)

18:57:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Stephen Maguire inchide prima sesiune in favoarea sa
Este clar ca buna ziua ca Maguire s-a trezit azi dimineata cu gandul de castiga acest turneu, avand in vedere cat de repede a putut sa preia conducerea in finala ce a inceput in cursul zilei de astazi. Practic, scotianul si-a continuat evolutia de aseara, evolutie ce l-a eliminat pe Mark Selby din competitie, la polul opus fiind oponentul sau, John Higgins care pare sa aibe reale probleme cu loviturile de distanta si sa nu reuseasca sub nici un chip sa il ajunga pe Maguire din urma.


Stephen a acaparat fara mari probleme primele doua frame-uri din prima sesiune de joc, realizand o serie formata din break-uri de 59, 24, 53 si 20, insa John a reusit sa isi adjudece primul frame imediat, cu ajutorul unei "curatari" de masa de 120 de puncte. Un break de 89 a fost suficient pentru ca Maguire sa stabileasca scorul la 3-1 chiar inainte de intervalul de 15 minute acordat jucatorilor, insa dupa pauza Higgins a profitat de ratarea suferita de acesta la bila rosie pe cand isi construia un break de 58, pentru a inscrie un frumos 72 si a reduce din deficit.


Insa stilul de joc a lui Maguire a fost net superior, acest lovind un 76 pentru a stabili distanta dintre el si adversar la doua puncte si un 22 si un 28 pentru avantajul de 5-2. In timpul acestui frame, John a avut foarte multe ocazii pentru a raspunde victoriei inregistrate de Stephen in jocul precedent, insa presiunea si mana cam tremurata l-au facut sa le rateze.
Totusi, norocul a parut sa ii suranda lui "The Wizard of Wishaw" care s-a folosit de kick-ul suferit de Stephen in frame-ul cu nuamrul 8, pentru a inscrie un 70 si sa mai reduca din diferenta la doar 2 puncte. Scor actual: 5-3.


John Higgins, putin ingrijorat de cum evolueaza acesta finala
Nu pot sa nu vad asemanarea dintre aceasta prima sesiune si cea pe care Williams si Higgins au experimentat-o in editia 2010 de UK Championship. Atunci Williams a fost jucatorul dominant conducand dupa finele primei sesiuni si mentinandu-si forma si pe durata celei ce a urmat. Insa revenirea spectaculoasa a lui Higgins avea sa uimeasca publicul prezent, telespectatorii si chiar pe Williams, care in final s-a vazut invins la mustata. Nu stiu daca John mai poare repeta performanta din decembrie anul trecut, insa ceea ce este clar este faptul ca trebuie sa revina in joc cat mai repede dupa debutul sesiunii secunde.
In ceea ce il priveste pe Maguire, el nu trebuie decat sa isi mentina stilul de joc agresiv insa extrem de bun si victoria poate fi a lui.


Snooker-ul revine incepand cu ora 21:00 (ora Romaniei) asa ca va invit sa vedem cine va fi campionul acestei seri ;-)

0 comments: