Welsh Open 2011 - intre ziua indragostitilor si snooker

15:44:00 Ramona Dragomir 0 Comments

In timp ce una dintre cele mai comerciale sarbatori ale planetei isi viruseaza adeptii sa cumpere in nestire animalutze de plus dubioase si bombonele roz, in orasul Newport din Tara Galilor are loc unul dintre cele mai importante turnee de snooker. Este in circuit de mai bine de 30 de ani si desi de-a lungul timpului s-a dovedit a nu fi tocmai cea mai "iubita" competitie de snooker, asta nu inseamna ca publicul nu a apreciat-o, iar jucatorii nu i-au pastrat un loc special in corazonul din dotare.


Luand din raft prafuita carte de istorie a snooker-ului, am aflat ca acest turneu a existat inca din anii `20, pe cand numai jucatorii galezi puteau participa, iar numele sau era "The Welsh Professional Snooker Championship". Poate ca unii dintre voi va amintiti sa fi auzit de finala dintre Ray Reardon si Doug Mountjoy, din 1977, cand "Dracula snooker-ului" l-a invins pe cel de-al doilea numit pentru a-si adjudeca trofeul. Totusi de abia in 1992, competitia a devenit una de puncte si si-a deschis portile si catre cei care nu aveau "buletin" de Tara Galilor, schimbandu-si totodata si numele in "Welsh Open Championship". Si cum vorbim de anii `90, oare cine sa fi fost acela care a deschis drumul? Hm... :-))) Stephen Hendry, cu siguranta! Scotianul avea sa il invinga cu scorul de 9-3 pe galezul Darren Morgan pentru a castiga prima editie "reformata" pentru jucatorii de snooker.


John Higgins - campion en-titre Welsh Open
Pana in monentul de fata, Hendry detine recordul de a fi castigat competitia de 3 ori, urmat indeaproape de Steve Davis, Ken Doherty, Mark Williams, John Higgins, Ronnie O`Sullivan si regretatul Paul Hunter, fiecare cu 2 trofee in buzunar. Anul trecut scotianul John Higgins il invingea cu scorul de 9-4 pe "Capitanul" Ali Carter, tocmai de aceea in momentul de fata John are o responsabilitate extrem de mare - aceea de a-si apara titlul ;-)


Odata cu venirea lui Barry Hearn la conducerea World Snooker, Welsh Open-ul a fost reformat si "redresat", catre zari mult mai albastre, acesta fiind primul an in care vom avea doua mese in arena, astfel incat publicul sa nu piarda nimic din ceea ce se petrece in materie de snooker. Formatul a fost putin schimbat, astfel incat pentru fiecare runda, inclusiv optimile de finala, avem "cel mai bun joc din 7", pentru sferturi "cel mai bun joc din 9", semifinalele se joaca la "cel mai bun joc din 11", pentru ca marea finala sa fie castigata ce cel ce va indeplini regula "cel mai bun joc din 17". In plus, avem si sponsor nou - Wyldcrest Park Homes, asa ca suntem gata de atac cu un turneu "refresh-uit"! :-))


Asa ca ce alegeti? O sarbatoare plina de dulcegarii ieftine, clisee total neprotrivite daca tot simti ceva pentru persoana de langa tine, ursuleti de plus care canta in chineza "I luv you", sau un turneu cu traditie in lume in materie de snooker, cu cei mai buni jucatori la bord si cu un format nou-nout? Fireste nu e nimic in neregula in a acorda atentia cuvenita persoanei dragi, dar va rog nu negrijati snooker-ul. Avem meciuri extrem de interesante astazi (dar si in zilele ce vor urma) asa ca va invit sa mai treceti si prin fata televizorului, "okeiu"? In calitate de Snooker Loopy trebuie sa promovez sportul pe care il ador, asa ca "hai la snooker neamule" si promit ca de Dragobete va dau liber :-)))))) Glumesc fireste! :-))


Programul de astazi:
13:00 (ora Romaniei)
Ding Junhui vs. Marcus Campbell
Ricky Walden vs. Dave Harold
15:00 (ora Romaniei)
Matthew Stevens vs. Anthony Hamilton
Ali Carter vs. Barry Hawkins
16:00 (ora Romaniei)
John Higgins vs. Jack Lisowski
Mark King vs. Michael Holt
21:00 (ora Romaniei)
Ryan Day vs. Jimmy White
Jamie Cope vs. Rory McLeod

Program TV:
13:00 - 14:45 (EuroSport)
16:00 - 19:00 (EuroSport)
23:15 - 00:00 (EuroSport 2)


Vizionare placuta dragii mei snookeristi! :-)

0 comments: