Welsh Open 2011 - Ziua 1

14:41:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Dave Harold, dupa un meci epuizant
Start bun pentru una dintre cele mai vechi competitii de snooker ce au loc in Marea Britanie, avand in vedere ca ziua de ieri a fost plina de meciuri jucate pana la ultimul frame, am avut parte de ceva surprize, snooker-ul a fost la inaltime si chiar daca audienta din arena nu prea a fost in numar mare, cel putin in fata televizoarelor publicul a aplaudat frenetic (imi place sa cred) performantele jucatorilor ce au deschis Welsh Open-ul (aka. Open-ul Galez).


Ziua a debutat cu meciurile disputate de Ding Junhui si Marcus Campbell la masa cu numarul 1 si de Ricky Walden si Dave Harold la masa cu numarul 2, insa haideti sa le luam pe rand, sa vedem ce s-a petrecut, ok?
Scoatianului Campbell nu i-a fost prea greu sa preia conducerea cu doua frame-uri aproape dintr-un foc cu break-uri de 41 si 63 de puncte, avand in vedere ca Dingusor nu prea intrase in "za" mood for snooker, insa situatia de fata nu a persistat prea mult, chinezutul nostru revenindu-si si nu numai ca a adus egalitatea pe tabela de marcaj, ci a si preluat conducerea cu un frumos break de 125 de puncte. "The Chinese Sensation" era acum cu un picior in optimile de finala, insa Marcus a mai prelungit suspansul, un break de 51 "aruncand" meciul in frame decisiv, frame decisiv de a fost castigat in cele de urma tot de Ding, cu un break de 103. Ia luat ceva timp chinezutzului sa intre in ritm, insa in final a facut-o ;-)


Matthew Stevens in actiune, la Newport
La masa alaturata Ricky Walden si Dave Harold isi "faceau de cap", mai precis, Dave preluase frame-ul de deschidere cu un frumos break de 80 de puncte, insa Ricky o "luase la picior" cu o serie de 78 si 58, cat sa duca scorul la 3-1 in favoarea sa. Insa la cum il stim de "plin de strategie si rabdare" pe Harold, acesta s-a concentrat cat a putut de tare si a inscris toate bilele posibile pentru a egala. In ultimul frame, cel cu numarul 7, Ricky ar fi putut prea bine sa invinga, insa a ratat o bila neagra pe cand era la conducere cu 55-2, ratare ce l-a adus pe Dave la masa, acesta ajungand sa castige cu ajutorul bilelor colorate la diferenta de doar 2 puncte. Diferenta mica, insa valoroasa in snooker, ca in orice sport de performanta, in definitiv. Bine jucat! :-)


Final de competitie pentru "The Sheriff of Pottingham"
Galezul Matthew Stevens avea sa il intalneasca pe Anthony Hamilton, in primul meci de calificare setat pentru Newport (va amintiti ca avem doua), meci arbitrat de Paul Collier.
"The Sheriff of Pottingham" a preluat conducerea, adjudecandu-si primul frame, insa Stevens a egalat imediat, din acest moment baietii impartindu-si frame-uri pana la atingerea scorului de 3-2 in favoarea galezului. Un ultim frame extrem de fragmentat si nu prea stralucit, in care Stevens a inscris doar un break de 22 si inca unul de 32, avea insa sa ii aduca victoria de 4-2 si locul in competitia proproiu-zisa. Matthew il va intalni in urmatorul meci pe Shaun Murphy.
Intre timp, Ali Carter si Barry Hawkins se razboiau in tacuri, atent supravegheati de Jan Verhaas. A fost un meci in care Ali nu prea a excelat, ca drept dovada Barry pornind cu un avantaj de 2-1 fara sa inscrie vreun break minune, insa in final se pare ca minunatul nostru "Capitan de aeronava" a fost suficient de determinat cat sa duca meciul in frame decisiv, pe care sa il si castige cu un break de 47 de puncte :-)


John Higgins are un loc asigurat in optimi
Ceva mai pe inserat, actualul ocupant al locului fruntas in clasamentul general mondial, John Higgins il intalnea pe tanarul Jack Lisowski, intr-un meci plin de emotii. Jack a fost cel care a preluat conducerea, castigand primul frame, insa John a egalat imediat pornind chiar intr-un atac strategic prin break-uri de 58 si 50, break-uri de au transformat scorul in 3-1, in favoarea sa. Totusi tanarul de doar 19 ani nu avea sa se lase invins atat de usor, egaland prin intermediul unei serii de 47 si 43 si condamnand mediul la frame decisiv. Higgins a inceput extaordinar de bine ultimul frame, avand in vedere ca a inscris o bila albastra din pura intamplare :-)) scotianul vizand initial buzunarul strang de mijloc, care se pare ca nu prea a agreat bila, asa ca a respins-o catre buzunarul inferior drept care a primit-o cu bucurie :-)) Ei, asa ceva mai rar! :-)) Break-ul de 21 de puncte a lui Higgins nu ar fi contat, daca Jack nu rata o bila rosie pe cand scorul ajunsese la 21-19 in favorea scotianului, ratare ce l-a adus pe John din nou la masa, acesta incheind magistral cu un 59 ce ii asigura un loc in optimi. Urmatorul meci il va juca impotriva lui Dave Harold. ;-)


Mark King a trecut fara mari probleme mai departe, invingandu-l cu 4-1 pe Michael Holt, in timp de Ryan Day si Jimmy White se pregateau de cel de-al doilea meci de calificare.

Michael Holt se indreapta spre casa
Pregatiri intense pentru un rendez-vous ce nu a durat mai mult de 52 de minute, intrucat Ryan a avut grija de asta :-)) Galezul a lovit in break-uri de 40, 125, 68 si 102 pentru a il elimina cu 4-0 pe mult prea iubitul publicului, Jimmy White. Insa nici ca am avea ce sa ii reprosam lui "The Whirlwind", intrucit acesta a fost tinut la colt pe durata intregului joc, neavand prea multe sanse de contracarare a atacului galez. E adevarat ca doua lovituri de siguranta slabe  l-au adus pe Ryan la masa, insa nici Jimmy nu a avut prea mult timp la dispozitie pentru a vedea ce se petrece. Cred ca a fost destul de bulversat. Am ajuns in arena, am inscris cateva bile...hop s-a terminat! Huh? Insa Ryan a jucat magistral si oricat de rau imi pare ca Jimmy nu s-a calificat, nu pot sa nu aplaud seriozitatea si evolutia exemplara pe care Ryan le-a dovedit aseara. Foarte bine jucat!


Ultimul meci al serii, si unul dintre cele mai lungi (ca sa nu spun plictisitoare), a fost dat intre Jamie Cope si Rory McLeod. Desi Jamie a pornit in tromba cu un 120 ce ii garanta primul frame, Rory a egalat o ora jumatate mai tarziu si din acel moment totul a mers in reluare....Ca sa rezum orele petrecute de cei doi in fata mesei de joc, acestia si-au impartit frame-uri pana cand au dus meciul in frame decisiv, incasat de Jamie cu o "curatare" de masa stabilita la 85 de puncte.


Turneul insa continua si astazi cu alte meciuri de seama, dupa cum urmeaza:
15:00 (ora Romaniei)
Mark Williams vs. Marco Fu
Mark Allen vs. Rod Lawler


16:00 (ora Romaniei)
Mark Selby vs. Stuart Bingham
Peter Ebdon vs. Dominic Dale


21:00 (ora Romaniei)
Graeme Dott vs. Jamie Burnett
Neil Robertson vs. Nigel Bond


Program TV:
15:45 - 20:00 (EuroSport)
21:00 - 00:00 (EuroSport)
22:15 - 00:00 (EuroSport 2)


Vizionare placuta si nos "vedemos"  manana! :-)))

0 comments: