Welsh Open 2011 - Ziua 2 (partea I)

20:49:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Inca o victorie pentru galezul Williams
Daca ziua de ieri a inceput foarte bine pentru jucatorii galezi, ziua de astazi nu putea sa ii fie nefavorabila celui care tocmai ce a castigat trofeul de German Masters, saptamana trecuta. :-P Fireste ca vorbesc despre Mark Williams, galezul nostru punandu-l la colt pe Marco Fu si astfel croindu-si drum spre optimile de finala.
Insa nu prea am ce povesti despre meciul Williams vs. Fu, pentru ca totul s-a petrecut extrem de repede si ca la carte; Williams s-a folosit de o serie compusa din break-uri de 45 si 51 pentru a acapara primele doua frame-uri si a inscris doua minunate! break-uri de 100, respectiv 115 puncte pentru a incheia meciul. Asa de "usor" ! :-)) Insa daca vreti detalii "picante" despre meci, iata unul: in timp ce tot inscris bile de zor pentru break-ul de 100 de puncte, Williams s-a poticnit la bila maro, micutza fiind lovita cu atata forta, incat a zburat de pe masa si a aterizat pe covorul hipnotizator albastru. Mark s-a dus tacticos, a luat-o si i-a aruncat-o foarte lejer lui Jan Verhaas (arbitrul de serviciu) :-)) Ca si cum nu era de ajuns cand i-a ascuns bila alba in timpul finalei de German Masters :-))) Copii astia! :-)) Oricum a fost placut sa il vad atat de relaxat pe Williams si facand onoare poreclei pe care o poarta (The Welsh Potting Machine).


Mark Allen si-a croit drum spre optimi
La o masa alaturata Mark Allen si Rod Lawler isi disputau si ei locul din optimi, nord-irlandezul pornind la drum prin castigarea primelor trei frame-uri (break-uri de 57, 84 si 59 fiind responsabile). In timpul celui de-al patrulea frame Rod a avut o tentativa de a reveni in meci, incasand in cele din urma batalia insa razboiul avea sa fie castigat tot de Allen, care devenea cel de-al doilea Mark din optimi. :-P

Si ca tot suntem la subiectul "Mark", iata-l si pe cel de-al treilea, Mark Selby care s-a razboit cu Stuart Bingham, intr-un meci arbitrat de Eiriam Williams.
Mark a reusit sa preia primele doua frame-uri, insa Stuart nu avea de gand sa stea la colt si sa il urmareasca prea mult timp pe oponentul sau in actiune, asa ca si-a adjudecat urmatoarele frame-uri pentru 2-2. Vazand cum victoria aproape ca ii scapa printre degete, Selby loveste un 100 pentru a prelua conducerea, insa Bingham raspunde cu un 77 din frame-ul urmator. Ultima sansa a celor doi de a-si castiga locul in runda urmatoare incepea cu break-ul de 52 a lui Stuart, oprit mult prea din timp de ratarea neasteptata a unei bile rosii, moment in care Selby a avut "mana libera" pentru a reveni in joc, asa ca "The Jester from Leicester" a inscris un 52 si un 14 pentru a semna linistit victoria.


Peter Ebdon intr-o evolutie fluenta si destul de rapida ;-)
Intre timp, Peter Ebdon isi "dadea intalnire" cu Dominic Dale la masa 2, in prezenta lui Paul Collier. Si ghici ce? Nici nu a durat mult! :-)) Ebbo avea sa deschida meciul, insa Dale raspundea cu un uimitor 139 in frame-ul secund si cu un 65 in cel de-al treilea, pentru a prelua conducerea la 2-1. Ebbo insa s-a dovedit a fi in forma de zile mari, asa ca "vitaminizat" la maximum a inscris break-uri de 63, 115 si 95 cat sa incheie meciul la 4-2 in favoarea sa. Evolutie perfecta!

Dar va rog, unde plecati?! Mai aveam doua meciuri pe ziua de astazi, asa ca va rog sa ma reasezati la locurile dvs. pentru portia nocturna de snooker :-))) Programul il puteti gasi in articolul precedent.

0 comments: