Welsh Open 2011 - Ziua 3

06:09:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Matthew "The Welsh Dragon" Stevens
Inca o zi in care galezii au dovedit ca au venit in Newport pentru trofeu, insa nici scotienii nica ca s-au lasat mai prejos, jucand si castigand toate meciurile disputate. Am avut adevarate batalii de tacuri, scoruri stranse insa si scoruri ce au demonstrat faptul ca unul dintre cei doi jucatori a dominat de la bun inceput, public in extaz, snooker de calitate si cateva surprize placute ochiului iubitor de legende ale snooker-ului.


Ziua si-a facut debutul cu meciul disputat de Matthew Stevens si Shaun Murphy, meci atent supravegheat de Brendan Moore. S-a inceput incet, insa sigur...asa cat pentru incalzire, cel care insa a prins ritmul mai usor fiind galezul Stevens care si-a adjudecat primul frame. Nu a trecut insa mult timp si actiunea a devenit mai alerta, mai alerta cu un break de 133 de puncte ce ii aducea lui Stevens inca un punct si lasa audienta sa se intrebe daca cumva Shaun va fi eliminat din prima runda (din nou!). Raspunsul nu a intarziat sa apara, avand in vedere ca Matthew a inscris break-uri de 60 si 32 de puncte pentru a incheia meciul in glorie deplina (aka. 4-0). "The Welsh Dragon" scuipa flacari iar "The Magician" Murphy nu avea nici o vraja misterioasa care sa-l salveze!


Hendry se concentreaza asupra victoriei
Alternand putin peisajul acaparat de galez cu unul mai scotian, iata ca la masa alaturata Stephen Hendry il intalnea pe Joe Perry, intr-un meci arbitrat de Eirian Williams (na, ca tot aveam un galez in ecuatie! :-P) Si ce sa vezi? Hendry si-a facut de cap pe postavul verzui al mesei de snooker, realizand break-uri de 61, 57 si 48 pentru a castiga primele doua frame-uri si break-uri de 36 si 78 pentru urmatoarele doua. Da, da ati citit bine! Scotianul caruia multi ii vad cariera de jucator de snooker aproape incheiata, il invingea pe cel ce a facut furori in German Masters, un jucator extrem de periculos, Joe Perry. Trebuie precizat ca break-ul de inchidere, cel de 78 de puncte, a fost menit spre a "culege" mai multe bile de pe masa, insa rozalia nu a dorit sa colaboreze cu Stephen, dezamagirea acestuia fiind usor de citit.


Ramanand in aria scotiana, Stephen Maguire avea sa il intalneasca pe Gerard Greene, ambii fiind masurati din priviri de olandezul Jan Verhaas. S-a inceput de aceiasi maniera, unul dintre jucatori castigand primele doua frame-uri (a se citi Maguire), frame-uri castigate prin inscrierea unor break-uri de 57 si 76 de puncte. De aceasta data insa oponentul a contraatacat cu break-uri de 81 si 53 de puncte pentru a echilibra scorul la 2-2. Totusi Maguire mai avea un as in maneca, sau mai bine zis vreo doi, sub forma unor break-uri de 72 si 87 de puncte, break-uri ce ii garantau locul in optimi. Scor final 4-2.


Higgins primul jucator in sferturile de finala
La masa alaturata John Higgins si Dave Harold "puneau" de un meci extrem de interesant, in special pentru ca cei doi au stiluri de joc total diferite. In timp de John ataca si nu lasa nimic "inamicului", Dave joaca tacticos, incet si nu prea risca.
Conform "tiparului" John a preluat conducerea castigand primele doua frame-uri cu break-uri de 35 si 65, insa strategul de serviciu Harold a mai redus in handicap in frame-ul cu numarul 3, schimband scorul din 2-0 in 2-1. Insa Higgins tocmai ce incepuse sa intre in ritm, break-ul de 136 din frame-ul imediat urmator dovedind acest lucru. Condus cu 3-1, Dave a mai avut o sansa de a reveni in joc, John avand nevoie de un snooker in frame-ul cu numarul 5, insa din pacate strategul nostru a comis un fault ce i-a adus 6 puncte lui Higgins si sansa de a mai juca inca o data la masa - scotianul a profitat pentru a inchide cu un 35 meciul. Asadar actualul numar 1 mondial are un loc asigurat in sferturi ;-)


Ryan Day a deturnat "Racheta"
Seara avea sa ii aduca pe Ryan Day si Ronnie O`Sullivan insa si pe Mark Selby si Mark King impreuna. Primul meci a fost extrem de rapid si de clar, cel de-al doilea ceva mai lent si extrem de greu pentru cei doi jucatori implicati.
Ryan a pornit in forta inscriid break-uri de 109 si 113 pentru a incasa primele doua frame-uri, lasand audienta total uimita si pe Ronnie rozandu-si unghiile (ca de obicei!). Totusi "The Rocket" a raspuns cu un 100 in frame-ul urmator, insa nu a putut sa tina pasul cu stilul net superior de joc al galezului. Comitand 7 faulturi la rand, Ronnie i-a cedat lui Ryan nici mai mult nici mai putin de 18 puncte, puncte adaugate break-ului de 46 inscris de acesta, in final scorul ajungand la 3-1 pentru Day.
O`Sullivan a mai incercat o data sa revina in joc, insa nu a reusit sa isi adjudece decat un frame (break-uri de 56 si 25), umatorul revenindu-i lui Ryan Day. Imediat dupa meci Ronnie a recunoscut ca s-a antrenat extrem de putin si a laudat performanta galezului.


Selby isi castiga dreptul de a juca in sferturi
Meciul de final de zi avea sa ne tina pe jar cam multicel, cei doi Mark-i luptandu-se din rasputeri pentru fiecare frame. Deschiderea a fost facuta de King, insa Selby a egalat imediat si chiar a preluat conducerea prin intermediul unor break-uri in valoare de 67 si 50 de puncte. Frame-ul urmator l-a vazut egaland pe King, insa Selby nu avea sa lase victoria sa ii scape printre degete (stim ca a venit extrem de determinat sa castige competitia) asa ca "The Jester from Leicester" a inscris o serie de 20 si 33 pentru 3-2 si un frumos 102 pentru 4-2. Aceasta este cel de-al 38-lea break de peste 100 de puncte inscris de Selby in acest sezon, break ce totodata ii confera si un loc in sferturi. ;-)


Mai avem insa cateva meciuri de disputat pentru a intregii echipa din sferturile de finala, asa ca astazi lista arata cam asa:


15:00 (ora Romaniei)
Mark Williams vs. Jamie Cope
Peter Ebdon vs. Ali Carter


16:00 (ora Romaniei)
Ryan Day vs. Matthew Stevens
Mark Allen vs. Ding Junhui


21:00 (ora Romaniei)
Neil Robertson vs. Graeme Dott
Stephen Hendry vs. Stephen Maguire


Program TV:
15:30 - 19:00 (EuroSport)
16:00 - 19:00 (EuroSport 2)
20:55 - 00:00 (EuroSport)
21:00 - 00:00 (EuroSport 2)


Multa bafta baietilor, iar voua...vizionare placuta! :-)

0 comments: