Welsh Open 2011 - Ziua 4

19:33:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Williams il scoate din ecuatie pe Jamie Cope
Imi cer mii de scuze pentru intarzierea articolului de fata, insa conexiunea mea la internet a murit de joi seara, iar ceata de incapabili de la RCS&RDS nu au reusit sa-i dea de cap decat cu cateva minute in urma!!! Sper sa-mi plateasca daune morale pentru toti nervii si tonele de minute pe care le-am pierdut la telefon, pe fundal auzindu-se o muzica de balet manelizata! Huaaaa!


Trecem insa la snooker. ;-)
Ziua de ieri (aka. joi) a fost una exceptionala pentru acest minunat sport, avand in vedere ca Williams iar a fost in “chef” de a-si castiga toate frame-urile disputate, am avut parte de un meci genial al carui protagonisti au fost galezii Stevens si Day, iar ziua am incheiat-o cu un fabulos break de 147 de puncte inscris de unul dintre cei mai faimosi jucatori de snooker – Stephen Hendry! :-) Dar sa vedem mai pe larg cum s-au descurcat baietii.


Dupa cum va spuneam, Mark Williams a fost un dispozitie de “whitewash” asa cum denumesc englezii actiunea de nimicire totala a adversarului :-)) , trecand cu scorul de 4-0 de Jamie Cope. Nu a fost un meci in care sa prevaleze break-urile de peste 100 de puncte, insa a fost un meci frumos.
Williams a preluat conducerea prin acapararea primelor doua frame-uri, cu break-uri de 23, 30 si 108 pentru ca in timpul celui de-al treilea frame sansa sa ii surada lui Jamie (sau mai bine zis, sanseLE). Williams a gresit lovitura de siguranta de la inceputul meciului, dandu-i lui Cope sansa de a reveni in meci, insa micutul jucator nu a profitat prea mult de ea, galezul vazandu-se din nou la masa. Inca o sansa pentru Jamie s-a cristalizat in urma unui fault comis de Willaims, insa din nou acesta nu a putut sa isi mentina “randul” la masa; ce-i drept de aceasta data a inscris un 30, insa nu a fost suficient, in final Mark castigand frame-ul respectiv, dar si pe urmatorul (break-uri de 40 si 20 fiind responsabile de victorie) si intregind astfel echipa de jucatori din sferturile de finala.


Stevens castiga "batalia galeza"
La masa alaturata Ali Carter si Peter Ebdon se tot chinuiau de zor sa mentina un ritm cat de cat constant al meciului. Si desi Ali a incasat primele trei frame-uri, pasenta de a juca fluent nu prea i-a iesit…nici lui, insa nici lui Ebbo. Totusi, break-urile de 32, 29, 38, 28 si 64 il plasau pe “The Captain” la doar un pas de runda urmatoare.
Peter a incercat sa revina in joc, adjudecandu-si frame-ul cu numarul 4, insa urmatorul a fost castigat tot de Ali, cu un break in valoare de 74 de puncte, break ce inchidea scorul la 4-1.


Intre timp, Matthew Stevens si Ryan Day incepeau o adevarata batalie a nervilor tari, in prezenta arbitrului Jan Verhaas.
Cel care a deschis scorul a fost Stevens, insa Day nu a intarziat sa egaleze prin atingerea unui frumos 89, totusi Matthew dovenind ca ataca mai vartos si ducandu-si “suprematia” cu doua frame-uri peste Ryan (break-uri de 21, 43, 34 si 24 incluse in oferta).
Si iata cum scorul devenea 3-1 in favoarea lui Stevens, insa zarurile nu fusesera inca aruncate…definitiv, intrucit Day a reusit sa recupereze terenul pierdut si sa egaleze la 3-3, ducand meciul in frame decisive. A fost o revenire spectaculoasa, ghidata de break-uri de 74 si 23, insa cel mai important, de o determinare extraordinar de mare! Aveam in fata noastra doi galezi, doi dragoni ai snooker-ului (referire la steagul Tarii Galilor), insa nici unul dintre ei nu vroia sa piarda. Putem sa ii invinovatim? Nu cred, miza este mare!
Ultimul frame a inceput cu 66 lui Stevens, urmat de 42 lui Day, in final ajungadu-se la snookere. S-a “pierdut” ceva timp, s-au snookerit cei doi galezi pe cat au putut, pana ce in final unul a gresit…si acel cineva a fost Ryan, Matthew profitand de sansa data de Fortuna si castigandu-si locul in sferturi. Un meci veritabil! Jos palaria!


Ding este in drum spre sferturi
Mark Allen si Ding Junhui si-au disputat meciul in fata galezului Eirian Williams (asta pe principiul, nici un meci fara un galez in poza :-) ), nord-irlandezul preluand conducerea prin castigarea primelor doua frame-uri (break-uri de 89 si 47). Ding parea destul de descupanit, insa in timpul frame-ului imediat urmator a reusit sa mai reduca din dezavantaj, doar pentru a-l vedea pe Mark “sarind” iarasi cu un pas inaintea lui, prin atingerea unui 42 si al unui 25.
Condus cu 3-1, chinezutul nostru s-a trezit la viata, s-a scuturat de praf si a pornit la atac. Si ce atac! Break-uri de 32, 38 si 81 il plasau la egalitate cu Allen, pe cand un ultim 79 il elimina pe nord-irlandez din competitie. Caz tipic pentru snooker! Revenire spectaculoasa si castigarea meciului. Ding totusi are nevoie de mai mult avant in momentul in care incepe meciului, pentru ca data viitoare s-ar putea sa nu mai fie atat de norocos (deja are 2 meciuri desfasurate pe acelasi tipar – cel cu Campbell si cel despre care v-am povestit mai sus).


Pe seara, Neil Robertson se intalnea (dar nu intr-o carciumioara la sosea) cu Graeme Dott pentru un loc in sferturile de finala, intr-un meci ce a fost cel putin bizar. Nu prea s-a excelat, nici de o parte nici de cealalata, insa pe final Graeme a dat semne de revenire la “sentimente” mai bune :-))
Primul frame a fost castigat de Robbo, insa Graeme s-a grabit sa egaleze situatiunea, dar sa si preia conducerea la 3-1 cu ajutorul unor break-uri de 53 si 60. Practic daca primele doua frame-uri au durat o eternitate (in principal datorita ploii de lovituri de siguranta), celalalte doua s-au situat la polul opus, Dott “alertand” jocul.
Stephen Hendry si break-ul maxim
Interventia australianului in ultimul frame aproape ca nici nu s-a simtit, seria de 22, 31 si 53 aducandu-i scotianului Graeme Dott victoria (4-1) si locul in sfeturile de finala. 

Ultimul meci al serii avea sa surprinda un moment de exceptie, si anume break-ul de 147 de puncte al lui Stephen Hendry. A fost inscris in primul frame jucat impotriva co-nationalului sau, Stephen Maguire, insa si ultimul de acest fel. Desi publicul a fost de-a dreptul fascinat de cel de-al 10 break maxim atins de Hendry in cariera sa de jucator profesionist iar Robertson devenise mult mai interesant de break-ul colegului de peste "drum" decat de ce inscria Dott, Hendry nu a mai putut sa tina pasul cu Maguire in urmatoarele frame-uri. A mai avut o sansa, ce-i drept, in frame-ul imediat urmator insa a rata-o (de fapt au fost mai multe sanse urmate de mai multe ratari), asa ca Maguire a egalat, dar a si incasat  urmatoarele doua jocuri (break de 129 realizat) pentru a duce scorul la 3-1.
Hendry a mai avut o zvacnire, castigand la mustata frame-ul urmator, insa Maguire a inchis cu 4-2 imediat ce a avut ocazia.


Ziua cu numarul 5, este totodata si cea care schimba regula de joc, in sferturi jucandu-se dupa “cel mai bun joc din 9”.


15:00 (ora Romaniei)
Mark Williams vs. Stephen Maguire
Mark Selby vs. Graeme Dott


21:00 (ora Romaniei)
John Higgins vs. Matthew Stevens
Ali Carter vs. Ding Junhui


Program TV:
15:30 – 18:00 (EuroSport)
15:30 - 18:00  (EuroSport 2)
20:55 – 00:00 (EuroSport)

0 comments: