Welsh Open 2011 - Ziua 5 (sferturile de finala)

20:57:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Maguire il scoate din competitie pe Williams
Ei, si cum ne apropiem de fazele finale ale competitiei tensiunea creste si cei mai buni merg mai departe in detrimentul celor care nu au fost la fel de norocosi sau la fel de pregatiti pentru snooker la foc deschis. Ziua de vineri a fost impartita intre meciurile care ne-au tinut cu sufletul la gura, meciuri bine jucate, si meciurile care nu prea au impresionat audienta. Insa ce sa-i faci? Si jucatori sunt oameni si o zi mai proasta poate avea oricine.


Galezul Mark Williams si scotianul Stephen Maguire au dat startul zilei cu numarul cinci, in prezenta arbitrului Jan Verhaas si ma asteptam sa il vad pe Mark invingand, avand in vedere recenta-i evolutie, acest lucru nu s-a intamplat. 
Desi Maguire a fost cel care a deschis scorul, Williams nu a intarziat in a egala si chiar a preluat conducerea cu 2-1, inscriind un break de 54 de puncte. Insa nici scotianul nu s-a lasat mai prejos aducand din nou egalitatea pe tabla la marcaj, cu un break de 65.
Inca o data, Mark prelua conducerea lovind un break de 63 si inca unul de 25, insa mergand pe acelasi tipar, Stephen egala in frame-ul imadiat urmator cu un minunat 105. Deci baietii aveau sa isi imparta frame-uri pana cand vor duce meciul in joc decisiv? Nu, in nici un caz. 
Maguire a profitat de cateva greseli ale galezului pentru a prelua conducerea, pentru a doua ora de la castigarea frame-ului de deschidere, si chiar sa mai adauge inca unul la colectie pentru a inchide meciul cu scorul final de 5-3. Cursa se termina aici pentru Williams, care de altfel era si jucatorul favorit sa castige trofeului din acest an, insa Scotia jubila stiind ca are cel putin un jucator in semifinale.


Selby are locul asigurat in semifinala
Intre timp Mark Selby si Graeme Dott isi disputau meciul ce avea sa il califice doar pe unul dintre ei in semifinala, un meci in care, din pacate, nici unul dintre jucatori nu a excelat, cu precadere scotianul Dott, care imediat dupa terminare disputei a si afirmat ca mai rau de atat nici ca putea juca.
Selby a reusit sa acapareze primele trei frame-uri, cel mai mare break realizat fiind un 73, insa Graeme si le-a adjudecat pe urmatoarele doua, cu break-uri de 62 si 47 cat mai mai reduca din diferenta. Totusi "The Jester from Leicester" nu s-a simtit prea confortabil avandu-l pe scotian atat de aproape, asa ca a reusit sa se detaseze cu un 88 si sa duca scorul la 4-2. Graeme a mai incercat inca o data sa revina in joc, castigand frame-ul cu numarul sapte, insa Selby avea sa inchida socotelile imediat, cu ajutorul unei serii formate din break-uri de 43 si 25. Scor final: 5-3.


Zi castigatoare pentru "Capitanul" Carter
Pe seara, John Higgins avea sa il intalneasca pe Matthew Stevens, iar Ali Carter pe Ding Junhui pentru ca doi dintre ei sa intregeasca echipa ce deja avea un loc asigurat in semifinale.
Cam pe acelasi tipar ca si Selby si Dott, au pornit Carter si Ding intr-un meci in care ratarile au fost la ele acasa. "Capitanul" Ali a reusit sa se pozitioneze in fata chinezutului Ding, cu scorul de 2-0, insa acesta din urma avea sa atace in stilul propriu si personal pentru a egala la 2-2, prin break-uri de 71 si 66. 
Incepea sa semene putin cu meciurile precedente pe care "The Chinese Sensation" le-a disputat, meciuri in care a fost condus, insa din care a reusit sa iasa "bazma curata". Insa de aceasta data norocul nu i-a mai suras, pentru ca dupa intervalul dintre cele doua seisiuni, Carter a castigat frame dupa frame (break-uri de 59, 76 si 74) pentru a-si asigura un loc pe mai departe. Scor final: 5-2.


Ultimul meci al serii avea sa fie jumatate scotian, jumatate galez, la fel ca si cel a marcat debutul zilei de ieri, si ca sa vezi avea sa se termine cu acelasi rezultat 5-3.

Higgins elimina ultimul galez ramas in cursa
Stevens a avut un start bun castigand primul frame, insa Higgins si-a grabit sa egaleze dar sa se si detaseze la 3-1, prin intermediul unor break-uri de 43, 37 si 35 (frame-urile 2 si 3) si un strategic 132 (pentru frame-ul 4). 
Totusi lucrurile nu aveau sa fie chiar atat de usoare pentru scotian, avand in vedere ca avea de a face cu unul dintre cei mai buni jucatori galezi, care se mai si stia ca fiind singurul ramas in competitia ce poarta numele tarii sale natale. Asa ca Matthew a profitat de ratarea pe care John a suferit-o pe cand isi construia un break de 25 de puncte si a pornit la atac, castigand doua frame-uri la rand prin intermediul unor break-uri de 93 si 58. 
Insa la cam atat s-a rezumat asaltul galezului, Higgins preluand conducerea in frame-ul imediat urmator cu o serie de 44 si 20 si castigandu-l si pe cel cu numarul 8 (Stevens din pacate a ratat revenirea in joc in timpul acestui frame) pentru ultimul loc ramas in semifinala.
Si iata cum si ultimul steag galez cadea in arena din Newport, iar cel scotian flutura triumfator.


Insa nu va grabiti prea tare cu pronosticurile, pentru ca jucatorii mai au inca un hop de trecut pana in marea finala, iar regula pentru semifinale este de "cel mai bun joc din 11", deci mai multa munca ;-)


15:00 (ora Romaniei)
John Higgins vs. Ali Carter


21:00 (ora Romaniei)
Mark Selby vs. Stephen Maguire


Program TV:
17:14 - 18:30 (EuroSport)
20:59 - 00:00 (EuroSport)

0 comments: