Welsh Open 2011 - Ziua 6 (semifinalele)

06:09:00 Ramona Dragomir 0 Comments

John Higgins, primul jucator in finala
Am trecut si la ultima "statie" de dinaintea marii finale snooker-ul punandu-si la incercare jucatorii, din patru doar doi calificandu-se pentru "show-ul" ce incepe astazi. Ziua de ieri a fost una destul de grea avand in vedere ca toti cei ramasi in competitie isi doreau o sansa de a merge mai departe, in speranta de a ridica desupra capului acea tentativa de trofeu mai mult asemanator cu o bucata de stanca :-P Cei care si-au vazut visul indeplinit sunt John Higgins si Stephen Maguire, ambii scotieni, ambii jucatori talentati si unde mai pui ca cei doi se si antreneaza impreuna (asta ar putea fi o problema ;-) ).


Galezul Eirian Williams isi aranja tacticos bilele pe masa inainte ca Rob Walker sa ii prezinte pe cei doi "deschizatori" de semifinale, si anume John Higgins si Ali Carter.
Prima parte a meciului s-a dovedit a fi echilibrata, iar Carter parea sa fie mai in forma decat la meciurile precedente avand in vedere startul deosebit de bun, creat de un 118. Scotianul la datorie, Jonny-boy avea sa egaleze imediat si chiar sa preia conducerea meciului, prin intermediul unor break-uri de 71 si 76, insa "Capitanul" Carter pleca la pauza cu stabilizarea scorului la 2-2.

Figura lui Ali Carter spune tot...
Tooate bune si frumoase pana aici...si daca se continua asa, micutul Carter poate ca nu era eliminat, insa in sesiunea secunda Ali nu a totalizat decat 23 de puncte, adunate de prin frame-urile jucate exemplar de Higgins.


Break-uri de 69 si 55 ii garantau lui John primul punct peste adversarul sau, in timp de urmatorul 55 il distanta la doua puncte (4-2). Frame-ul cu numarul 7 a fost inceput extrem de slab de catre Ali, a carui lovitura de siguranta nereusita in totalitate l-a adus pe Higgins din nou la masa. Scotianul avea sa inscrie o serie de 23, 37, 27 si 28 pentru a castiga cele doua frame-uri ramase si a incheia scorul la 6-2. Prima jumatate a finalei era stabilia.


Maguire isi asigura un loc in finala
Pe seara, cea de-a doua semifinala avea sa aduca mai multa tensiune, Mark Selby si Stephen Maguire impartindu-si frame-uri pana atingerea celui decisiv. A fost o lupta crancena, stransa si extrem de dramatica!
Maguire a fost cel care a preluat frame-ul cu numarul 1, prin intermediul unui break de 70 de puncte, insa Selby a egalat numaidecat cu o serie formata din doua break-uri de 39, "The Jester from Leicester" aflandu-se in pozitia de a prelua conducerea cu 2-1, daca nu ar fi ratat cu putin ultima bila ramasa pe masa, in frame-ul cu numarul 3. Totusi, ambitios cum il stim, Mark a reusit sa egaleze pentru a seta scorul al 2-2 chiar inainte de pauza dintre sesiuni.


15 minute mai tarziu, cu forte proaspete, Selby ataca cu break-uri de 31 si 65 pentru a prelua conducerea, insa un 137 (break inceput prin inscrierea unei rosioare zglobii din pura intamplare) inscris de Maguire readuce egalitatea pe tabela. Inca o data Selby preia fraiele meciului cu un break de 88, insa la fel ca mai inainte Maguire il prinde din urma cu ajutorul break-urilor de 42 si 20. Insa de aceasta data interventia scotianului nu avea sa se rezume doar in a egala ci si in a prelua conducerea, acest profitand de ratarea unei bile rosii de catre Selby pentru a realiza un 109.


Mark Selby, dezamagit de rezultatul inregistrat
Stiind ca frame-ul urmator putea fi prea bine si ultimul (Selby era condus cu 5-4), Mark inscrie un 90 sigur pentru a duce meciul in frame decisiv si cu siguranta ca l-ar fi si castigat daca nu il incepea cu o lovitura gresita. Spargerea carambolului a lasat o bila "ratacita" usor de inscris, break-ul de 67 a lui Maguire stand drept marturie. Adevarul este ca Stephen a jucat extrem de bine pe parcurul ultimului frame, ramanand adesea fara pozitie de atac, dar supravietuind de fiecare data. Mark era lasat la masa avand nevoie de 2 snookere (mai tarziu numarul lor a sarit la trei), sarcina destul de dificila pe care englezul nu a mai putut sa o indeplineasca, cedand meciul lui Stephen.


Finala se disputa in baza regulii  "cel mai bun joc din 17", iar programul arata cam asa:


15:30 (ora Romaniei) - prima sesiune
John Higgins vs. Stephen Maguire
21:00 (ora Romaniei) - a doua sesiune
John Higgins vs. Stephen Maguire

Program TV:
16:00 - 18:30 (EuroSport)
21:00 - 00:00 (EuroSport)


Vizionare placuta dragii mei si sa tineti pumnii bine stransi favoritilor! :-)

0 comments: