Campionatul Mondial 2011 (etapele de calificare) - Ziua 4

05:48:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Break-urile lui Wattana=eliminarea lui Del
Cu nu mai putin de 10 meciuri pe ordinea de zi, dintre care sase cu ambele sesiuni disputate in aceiasi zi, nu incape indoiala ca jucatorii au fost prinsi in mrejele snooker-ului toata ziulica de ieri. Asadar am avut patru mecirui ce asteptau nerabdatoare sa-si aleaga castigatorii, prima sesiune fiind deja disputata, si inca 12 jucatori ce aveau in fata lor o zi cum nu se poate mai complicata.


Liu Chuang a trecut fara mari probleme de oponentul sau, David Gray conducandu-l dupa prima sesiune cu 7-2 si incheind-o pe cea de-a doua cu 10-3, asta in timp ce la o masa alaturata batalia "David-izilor" era in plina desfasurare. Daca prima zi s-a incheiat cu 5-4 in favoarea lui David Morris, ziua secunda avea sa nu i se mai arate la fel de prietenoasa, adversaul sau, David Gilbert castigand meciul cu scorul de 10-8.
Doi jucatori cu un start minunat, Stephen Rowlings si Del Smith, au fost eliminati dupa meciurile sustinute in fata lui Paul Davison 10-5, respectiv Patrick Wallace 10-2, cel din urma numit aducand in Sheffield o ploaie de break-uri frumoase, si anume un set format dintr-un 100, un 115 si un 119. Frumos jucat! :-)


Michael White - start victorios
Sezonul meciurilor "full-time" a fost deschis de tanarul Michael White ce a reusit sa il puna in dificultate pe Adam Wicheard dupa ce a terminat prima sesiune cu scorul de 7-2, si sa continue sa isi bulverseze adversarul si in cadrul sesiunii de seara incheind victorios cu 10-2. Cam pe acelasi tipar s-a desfasurat si meciul dintre Simon Bedford si thailandezul Noppon Saenghkam, prima intrevedere fiind stabilita la 7-2 in favoarea primului numit, iar cea de-a doua la 10-3 (de aceasta data), fireste tot in favoarea lui Simon.


Un set interesant de meciuri a fost cel in care Liam Highfield l-a intalnit pe Kuldesh Johal iar Ben Woollaston pe Jamie O`Neill. S-a inceput la fel de incordat, sesiunea de dupa-amiaza avand scorul de 5-4 scrisa in frunte si s-a pus punct intr-o maniera similara, adica cu 10-8 in ambele situatii. Runda 3 ii primeste cu bratele larg deschise pe Ben, insa si pe Kuldesh a carui intrare a fost facilitata de seria formata din 107, 112 si 113. ;-)
Ultimul meci al serii avea sa ne ofere o lupta cat se poate de veridica intre doi jucatori de marca: pe de o parte l-am avut pe chinezutul Xiao Guodong, in timp ce in coltul opus statea englezul, mai nou reprezentant al Norvegiei, Kurt Maflin.


Xiao Guodong
Cel care a preluat conducerea a fost Kurt, acesta reusind sa se situeze confortabil la 2-0, a urmat primul frame incasat de Xiao, insa Kurt avea sa lovesca un break de 70 de puncte rentru a readuce deferenta de 2 puncte. Totusi micul jucator chinez nu s-a lasat descurajat asa ca a mai castigat un frame, frame ce a primti drept raspuns un 94 strategic; acest moment trezind spiritul de dragon adormit, Xiao hotarandu-se sa nu mai umble cu doar un frame la purtator. Asa ca s-a avantat de-a dreptul in lupta pentru a acapara trei jocuri ce il situau pentru prima data la conducere cu 5-4. Maflin insa nu a intrat in panica, si-a castigat tacticos frame-ul de echilibrare a balantei cu ajutorul unui break de 91 de puncte, chinezul Guodong a raspuns cu o noua victorie, in continuare situatia luand o intorsatura dramatica pentru acesta - Maflin a inscris break-uri de 87,77 si 130 pentru a se situa la 8-6.


Replica lui Xiao nu a intarziat insa sa apara, acesta lovind un fabulos 135 si un 100 pentru a egaliza situatia, Kurt nereusind sa mai castige decat un singur frame, datorita unui break de 114, restul de doua fiind adjudecate de chinezut. Fara indoiala ca s-a jucat frumos si s-a jucat la foc continuu, break-urile stau drept marturie, fluenta jocului, scorul s.m.d. In astfel de cazuri parca iti vine greu sa vezi doar un invingator...insa asa-i in snooker, nu? :-P


Sper ca sunteti pregatiti pentru runda cu numarul trei, pentru ca ea este cu siguranta pregatita pentru voi, dupa cum se prea poate observa in cele ce urmeaza:


12:00 (prima sesiune) si 21:00 (ultima sesiune)
Joe Swail vs. Kyren Wilson
Adrian Gunnell vs. Liu Song
Andy Hicks vs. James Wattana
Alfie Burden vs. Sam Baird
Ian McCulloch vs. James McBain
Joe Jogia vs. Joe Delaney


16:30 (se joaca doar prima sesiune)
Matthew Couch vs. Michael White
Jack Lisowski vs. Kuldesh Johal
Jamie Jones vs. Simon Bedford
Stuart Pettman vs.Ben Woollaston
*program actualizat pentru Romania

Multa bafta baietilor, iar daca doriti sa fiti la curent cu tot ceea ce inscriu gladiatorii postavului verde, click aici. :-)

0 comments: