Campionatul Mondial 2011 (etapele de calificare) - Ziua 5

06:57:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Joe Jorgia il elimina pe Joe Delaney
Jumatate de drum a fost deja parcurs, insa totusi mai este ceva de mers pana cand sa vedem toate cele 16 locuri ocupate. Tocmai de aceea, jucatorii nostrii si-au "ascutit" si mai bine tacurile si au pornit adevarate atacuri strategice pentru a prinde un loc pe mai departe. Cine i-ar putea invinovatii? Avem in fata o sansa uriasa pentru cei ce s-au antrenat asiduu, joaca cu pasiune si sunt destul de siguri pe ei incat sa treaca peste eventualele mici esecuri.


Primul frame si primul break de 95 de puncte inscris de Kyren Wilson in meciul jucat impotriva lui Joe Swail, meci ce avea sa vada un rezultat partial strans, de 5-4, insa unul final cat se poate de edificator: 10-8. Posesorul acestuia? Tanarul Kyren Wilson. ;-)
James McBain nu a stat prea mult in dubii daca sa isi impuna "punctul de vedere" inca de la prima intalnire cu Ian McCulloch, tocmai de aceea a incheiat sesiunea de dimineata cu scorul de 6-3, iar pe cea de seara a definitivat-o cu 10-5. Nici macar break-rul de 122 inscris de Ian in timpul frame-ului cu numarul 12, nu a mai contat, James era calificat pentru urmatoarea batalie.
Si cam tot pe acelasi principiu s-au desfasurat lucrurile intre cei doi Joe ai zilei cu numarul 5: Joe Jogia si Joe Delaney. Primul dintre ei, un britanic cu radacini hinduse, a pornit la atac extrem de determinat, impunandu-se cu 7-2 si terminand cu 10-4. Nimic mai simplu, nu? :-))


Wattana incaseaza inca o victorie
Thailandezul ce a facut ravagii pana acum, James Wattana, nu s-a dezis nici ieri trecand cu scorul de 10-2 de Andy Hicks, dupa ce in prealabil preluase conducerea dupa prima sesiune cu scorul de 8-1. James joaca regeste si chiar daca nu a mai plouat cu break-uri de peste 100 de puncte, asta nu inseamna ca nu s-a jucat frumos. Urmatorul pe lista adversarilor lui Wattana este Mike Dunn, iar daca englezul nostru vine destul de hotarit sa castige, cu siguranta vom avea un meci interesant. Va amintesc ca in cadrul evenimentului Shoot-Out, Mike a jucat magistral, si chiar daca competitia respectiva avea alte reguli si era vorba despre un timp limita per lovitura, nu ii putem nega performanta absolut geniala.

Tanarul Sam Baird si-a facut de cap, incheind cu 7-2 prima disputa cu Alfie Burden, disputa ce a vazut un 103 si un 120 inscrise de micutul jucator. Insa Alfie nu avea sa ii faciliteze prea mult victoria, revenind cu forte proaspete in sesiunea de seara si castigand nu mai putin de cinci frame-uri: si-a adjudecat primele doua, apoi a venit randul lui Sam sa mai adauge doua jocuri la colectie si sa priveasca aproape trimfator spre Alfie (scorul era 9-5 in acel moment), insa Burden mai avea doi asi in maneca, pe care nu s-a sfiit sa ii foloseasca. La 9-7, sanse de revenire completa existau, insa break-ul de 69 de puncte a lui Sam a retezat orice speranta de victorie a lui Aflie.


Liu Song il invinge pe Adrian Gunnell
Daca s-ar oferi un premiu pentru cel mai intens meci, intrevederea dintre Adrian Gunnell si Liu Song ar constitui candidatul ideal. S-a jucat extrem de bine si s-a jucat "pana la capat", adica toate cele 9 frame-uri.
Un break de 73 de puncte ii aducea lui Adrian primul frame, insa raspunsul chinezutului avea sa fie unul mult mai complex, acesta castigand trei frame-uri la rand pentru a seta scorul al 3-1. Totusi pana la finele primei sesiuni, situatia s-a echilibrat cat de cat, Gunnell conducand cu doar un frame, si anume cu 5-4.
Seara parea sa-i fie aliat de incredere lui Liu, acesta pornind cu elan si acaparand cinci frame-uri cu ajutorul unei serii de 52, 85 si inca un 52. Revenire absolut fabuloasa ce il aseza frumos pe Song la doar un pas departare de intalnirea cu Mark Joyce (9-5). Dar cum in snooker nimic nu este sigur pana cand ultima bila nu a fost inscrisa, Gunnell a profitat din plin de euforia lui Song pentru a porni strategic la atact si a castiga frame, dupa frame (break-uri de 74 si 59) pentru a duce meciul in frame decisiv.
S-a jucat sigur si incet, asa cum era de asteptat, in final insa invingatorul fiind Liu Song. Inca un chinezut ambitios, merge mai departe...sa vedem daca tizul lui, Liu Chuang o sa ii urmeze exemplul, intrucit are un meci greu de disputat astazi. ;-)


Pe langa cele sase meciuri prezentate mai sus, inca patru si-au vazut finalizata prima sesiune (cea de-a doua incepe astazi de la ora 16:30), scorurile inregistrate fiind urmatoarele:
Matthew Couch 2 - 7 Michael White
Jack Lisowski 4 - 5 Kuldesh Johal
Jamie Jones 3 - 6 Simon Bedford
Stuart Pettman 6 - 3 Ben Woollaston


Insa avem si meciuri noi-noute, gata de start si gata sa ne arate ce minunatii mai pot crea pe masa verde jucatorii lor:


Ora 12:00 (prima sesiune) si ora 21:00 (ultima sesiune)
Jimmy White vs. Liu Chuang
Barry Pinches vs. David Gilbert
Anthony McGill vs. Paul Davison
Rod Lawler vs. Patrick Wallace
Bjorn Haneveer vs. Andrew Pagett
Jimmy Robertson vs. Xiao Guodong
*program actualizat pentru Romania


Nu uitati de sistemul de scoruri la minut, pus la dispozitie de World Snooker, sistem ce va permite sa urmariti evolutia jucatorilor favoriti. ;-)

0 comments: