Campionatul Mondial 2011 (etapele de calificare) - Ziua 6

15:44:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Lisowski il va intalni pe "The Nugget"
Inca o zi plina de evenimente snookeristice, avand in vedere ce batalii acerbe se dau pe terenul de la Sheffield ;-) Cu fiecare zi ce trece ne apropiem si mai mult de jucatorii clasati cat mai bine in topul general, asa ca si meciurile isi schimba putin "textura", acestea devenind mult mai dramatice.

Incepem cu seria de patru meciuri pentru care prima sesiune a fost incheiata inca de pa data de 7 martie, sesiunea finala neaducand insa prea multe surprize. Asadar daca Matthew Couch era condus cu 7-2 dupa prima intalnire cu Michael White, a si fost invins cu 10-3, iar daca Stuart Pettman isi seta conducerea la 6-3 dupa prima sesiune disputata cu Ben Woollaston, avea sa o si inchida tot in frunte cu scorul final de 10-5.


Tanarul Jack Lisowski se vedea insa in dezavantaj, ce-i drept nu foarte mare, fata de oponentul sau, Kuldesh Johal acesta din urma conducandu-l cu 5-4 dupa prima sesiune. Totusi, seara lucrurile aveau sa se inverseze, Jack pornind la atac si invingandu-l pe Kuldesh cu scorul de 10-7. Urmatorul meci pentru Lisowski va fi cel sustinut in fata "veteranului" Steve Davis. :-)
In ceea ce il priveste pe Simon Bedford, acesta s-a vazut eliminat din competitie, Jamie Jones reusind sa se impuna initial cu 6-3, pentru ca in final sa inchida "afacerea" cu 10-6.


Trecand in sectiunea meciurilor cu ambele sesiuni disputate in aceiasi zi, Andrew Pagett a reusit sa treaca cu 7-2 si sa-si definitiveze victoria cu scorul de 10-7 in fata belgianul Bjorn Haneever, in timp ce Patrick Wallace a mai rapus inca un jucator in drumul sau spre unul dintre cele 16 locuri in turneul oficial, invingandu-l cu 10-5 pe Rod Lawler.

Fara White la Crucible
Un meci cat se poate de "scotian" s-a tinut intre Anthony McGill si Paul Davison, cei doi roscovani ai competitiei (avand in vedere ca pe Steve Davis nu-l mai putem pune la socoteala :-P). Daca prima sesiune de joc se incheia in favoarea lui McGill, acesta resuind sa preia conducerea cu 5-4, seara avea sa i se arate mult mai prietenoasa lui Davison, care a incheiat meciul la diferenta de 3 puncte, si anume 10-7. De la a se confrunta cu co-nationalul sau, Paul Davison trece spre campurile inverzite ale Irlandei, urmatorul sau adversar fiind Fergal O`Brien.

Barry Pinches s-a dovedit a fi exrem de ghinionist, acesta fiind invins cu 10- 7 de David Gilbert, dupa ce aproape ca revenise in joc. Fiind condus cu 6-3 dupa finele primei intalniri, Barry a reusit sa isi adjudece doua frame-uri consecutive in cea de seara, insa David a raspuns la fel de promt (tot cu doua frame-uri la activ). Inca un efort din partea lui Pinches, care mai acapara doua frame-uri pentru a minimiza cat mai mult diferenta dintre el si adversar la 9-7, insa...la doar un pas de victoria finala, Gilbert a profitat de sansa si a inchis mecirul cu 10-7.


Cei doi Jimmy ai etapelor de calificare s-au razboit in parte, cu chinezii din dotare :-)) Asa ca Jimmy White s-a vazut nevoit sa-si re-intalneasca "vechea iubire" din etapa de calificare pentru China Open (atunci invingandu-l) pe Liu Chuang, in timp ce Jimmy Robertson se confrunta cu Xiao Guodong. Ambele meciuri si-au consumat toate cele 9 frame-uri disponibile si au fost adevarate infuntari de tacuri! Jos palaria!


Liu Chuang a fost cel care a preluat fraiele meciului, castigad primul frame cu un break de 56 de puncte, insa "The Whirlwind" a replicat in cauza ducand prima sesiune la 4-5. In sesiune de seara Jimmy s-a aratat plin de energie, reusind sa egaleze la 5-5, insa sa si preia conducerea cu o serie formata din 49 si 56. Vazut ca este condus cu 7-5, sentimentul de deja-vu a inceput sa incolteasca in mintea lui Liu, asa ca acesta s-a apucat tacticos de actiunea de revenire in meci, reusind sa egaleze. Pana la final s-au impartit frame-uri si de-o parte si de alta, insa Liu a reusit sa i-o "fure" pe ultima, Jimmy aflandu-se in imposibilitatea de a inscrie macar o mica bila (0-78). Scor final : 10-9.


J. Robertson elimina un chinezut
Pe plan secund Jimmy Robertson se vedea la fel de condus, cu 1-0 de Xiao Guodong, care tocmai ce inscrisese un 106 minunat. Totusi englezul nostru nu s-a panicat prea tare si a reusit sa isi adauge un frame in cont, iar folosindu-se de un break de 74 un al doilea. Totusi, pana cand prima sesiune s-a terminat Robertson se vedea condus cu 5-4 de chinezutului Guodong.
Cea de-a doua sesiune s-a limitat la "un frame mie, unul tie", inscriindu-se cateva break-uri frumoase de o parte de de alta, Xiao un 108, iar Robertson un 80 si un 92. Este insa de remarcat ca pe parcursul celei de-a doua sesiuni cel care a preluat mereu conducerea a fost englezul (chiar daca cei doi nu s-au distantat la mai mult de un frame), acesta fiind de altfel si invingatorul ce a stabilit scorul final al 10-9. Un Jimmy eliminat, unul calificat, un chiezut admis si unul respins - egalitate pe ambele fronturi :-))


Programul zilei de astazi:


De la ora 12:00 (prima sesiune) si de la ora 21:00 (ultima sesiune)
Jamie Burnett vs. James Wattana
Mike Dunn vs. Sam Baird
Michael Holt vs. James McBain
Robert Milkins vs. Joe Jogia
Tom Ford vs. Liu Chuang
Peter Lines vs. David Gilbert


16:30 (se joaca doar prima sesiune)
Rory McLeod vs. Kyren Wilson
Mark Joyce vs. Lui Song
Nigel Bond vs. Andrew Pagett
Tony Drago vs. Jimmy Robertson
*program actualizat pentru Romania


Multa bafta tuturor si nu uitati sa urmariti scorurile la minut, aici. :-)

0 comments: