Campionatul Mondial 2011 (etapele de calificare) - Ziua 6

04:54:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Jamie Burnett inregistreaza prima victorie
O noua zi, noi meciuri si...noi surprize. Daca pana acum l-am vazut pe thailandezul James Wattana castigand toate meciurile posibile si devenind astfel unul dintre candidatii favoriti pentru unul dintre cele 16 locuri din turneul oficial, ziua de ieri avea sa schimbe toate acestea. Ce s-a intamplat? Jamie Burnett s-a intamplat :-)) Sper ca vi-l mai amintiti pe Burnett, scotianul cu nervi de otel fiind cel cu care Ali Carter s-a razboit in finala de Shaunghai Masters de anul trecut.
Avand in vedere ca atat Wattana cat si Burnett sunt doi jucatori foarte buni, era de asteptat sa avem in fata un meci strans, insa daca thailadezul a reusit sa preia conducerea cu 5-4 dupa finele primei intalniri, la finalul celei de-a doua, scotianul purta laurii victoriei. Chiar daca James il conducea pe Jamie cu 8-5, acesta din urma s-a ambitionat cat sa egaleze insa sa si inchida meciului cu 10-8, inscriind un minunat 115 in ultimul frame. Frumos jucat Burnett! :-)


Cam pe acelasi tipar s-a desfasurat si meciul dintre Mike Dun si Sam Baird, avand in vedere ca numele jucatorului ce conducea la sfarsitul primei sesiuni, nu a coincis cu numele celui care a castigat-o pe cea secunda, cu singura diferenta ca in cazul de afata s-au disputat toate cele 19 frame-uri.
Desi micutul Sam castiga frame-ul de deschidere, Mike avea sa raspunda cu trei jocuri la schimb, sustinute de break-uri in valoare de 45 si 29 de puncte. Vazandu-se condus cu 3-1 Sam a reusit sa isi mai adauge un frame la colectie, insa urmatorul a fost castigat de adversarul sau, diferenta de doua frame-uri fiind restabilita. Dar nimeni nu se pune cu Sam, chiar daca este un jucator tanar, asa ca micutul nostru s-a apucat sa castige frame dupa frame si sa inchida prima sesiune cu 5-4 in favoarea sa (plus un break de 125, asa ca bonus :-P).


Dunn il elimina pe Baird
Ceva mai pe inserat Dunn si-a luat revansa castigand primele trei frame-uri ale sesiunii ultime, inscriind un 88 si un frumos 101, insa micutul Baird avea sa egaleze la 7-7, din acest punct pe cei doi nedespartindu-i mai mult de un frame. Cel care a dus meciul in frame decisiv a fost Mike, acesta realizand un 87 pentru a egala la 9-9, totodata fiind si cel care a facut mai bine fata unui frame decisiv extrem de tensionat si astfel invingandu-l pe Sam cu 10-9.
Cursa spre campionatul mondial se incheie aici pentru Sam, insa evolutia pe care a avut-o de-a lungul primelor runde din etapa de calificare ii garanteaza un viitor stralucit in snooker. Nu cred ca va mai dura mult si il vom vedea calificat intr-o competitie de puncte de calibru ;-)


Michael Holt ne-a surprins in mod placut, dupa ce a incheiat prima sesiune fiind condus cu 6-3 de James McBain, acest resuind sa revina in meci, insa sa il si castige cu scorul final de 10-8. Un start cat se poate de incurajator pentru castigatorul EPTC 6. Din pacate nu pot afirma acelasi lucru si despre colegul sau, castigator de PTC 3, Tom Ford fiind infrant cu 10-8 de chinezutul Liu Chuang.
Robert Milkins a reusit sa treaca cu un lejer 10-4 de Joe Jogia, in timp ce David Gilbert si-a continuat cursa spre o noua runda, invingandu-l cu 10-6 pe Peter Lines.


Dupa cum bine stiti, am avut si patru meciuri pentru care s-a jucat numai prima sesiune, rezultatele fiind urmatoarele:
Rory McLeod 5 - 2 Kyren Wilson
Mark Joyce 2 - 7 Liu Song
Nigel Bond 4 - 5 Andrew Pagett
Tony Drago 3 - 6 Jimmy Robertson


Ziua cu numarul sapte aduce insa si meciuri noi, dupa cum urmaza:


De la ora 12:00 (prima sesiune), iar de la ora 21:00 (ultima sesiune)
Fergal O'Brien vs. Paul Davison
Matthew Selt vs. Patrick Wallace
Anthony Hamilton vs. Michael White
Steve Davis vs. Jack Lisowski
Dave Harold vs. Jamie Jones
Alan McManus vs. Stuart Pettman
*program actualizat pentru Romania

0 comments: