Campionatul Mondial 2011 (etapele de calificare) - Zilele 7 si 8

02:16:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Pagett merge mai departe
Dupa sapte zile de snooker la foc deschis Academia din Sheffield isi inchide temporar portile pentru a acorda putina atentie meselor de snooker, intens utilizate in ultima perioada. Si ce modalitate mai buna de a incheia sapte zile de batalii snookerstice decat cu o serie de meciuri absolut geniale, cu reveniri spectaculoase, scoruri stranse si snooker de calitate? Cam asa as putea descrie ziua cu numarul sapte, una dintre cele mai "fierbinti" zile din etapele de calificare.


Inca de pe data de 9 martie ne ramasesera vreo 8 jucatori datori cu sesiunea finala de meci, asa ca ziua de 10 martie a inceput in plina forta, desi nu s-au inregistrat prea multe surprize, intrucit cei care s-au situat in frunte dupa prima sesiune au castigat si meciul dupa cea de-a doua intalnire.
Rory Mcleod a reusit sa il elimine din ecuatie pe mult mai tanarul Kyren Wilson, conducandu-l cu 5-2 dupa prima sesiune si incheind apoteotic cu 10-3, in timp ce chinezutul Liu Song mai scotea din competitie un englez, de aceasta data pe Mark Joyce, cu scorul de 7-2, respectiv 10-6.
Jimmy Robertson avea sa ne surprinda inca o data, in mod placut fireste, dupa ce a reusit sa il invinga pe "Tornada" Tony Drago impunandu-se initial cu 6-3 si terminand cu 10-8, pentru a-si seta o intalnire cu un irlandez de seama, castigatorul titlului de campion mondial din 1997, Ken Doherty. O sa fie un meci interesant! ;-)


Insa nu se putea sa incheiem grupa fara cel putin un meci terminat in frame decisiv, acesta fiind oferit de Nigel Bond si Andrew Pagett. Startul a fost dat de Nigel, acesta castigand primele trei frame-uri, raspunsul din partea adversarului neintarziind sa apara insa, acesta adjudecandu-si urmatoarele trei frame-uri, pentru ca restul sa si-l imparta cat de cat frateste, astfel incat Andrew se clasa cu 5-4.
Cea de-a doua sesiune incepea cu inca trei frame-uri castigate de Nigel, Andrew raspundea de aceasta data doar cu unul, astfel ca Nigel profita sa mai incaseze doua si sa seteze scorul la 8-6. Putin deranjat de turnura lucrurilor, Pagett egaleaza, insa il vede pe adversar cum isi mai adauga un frame la colectie pentru a se apropia amenintator de victorie. Un break de 88 de puncte il aduce insa pe Andrew la 9-9, dar ii da si increderea necesara pentru a captura si urmatorul frame. Scor final: 10-9.


Steve Davis, inca un invingator
Irlanda si Scotia isi disputau un meci cat se poate de interesant, Fergal O`Brien intalnindu-l pe Paul Davison. Interesant pentru ca Fergal a inceput cu 5-2 si a finalizat cu 10-4, eliminandu-l pe Paul si rezervandu-si un meci cu nimeni altul decat galezul Matthew Stevens.
Cel de-al doilea White al competitiei - Michael White - s-a vazut si el invins de adversatrul sau, terifiantul "Serif de Pottingham", acesta conducandu-l cu 6-3 in prima sesiune si concretizandu-si victoria cu scorul de 10-7.
 
In materie de meciuri ce ne-au tinut cu sufletul la gura am putea inscrie meciul dintre strategul Dave Harold si mult mai tanarul insa experimentatul Jamie Jones; un meci cum nu se poate mai palpitant!
Cel care a spart gheata a fost Jamie acesta incasand primul frame, insa raspunsul primit din partea lui Dave a fost unul mult mai elaborat, acesta lovind in break-uri de 98 si 76 pentru a seta scorul la 3-1. Tanarul Jones avea sa egaleze imediat si chiar sa preia conducerea pentru a doua oara in meci, insa sesiunea de deschidere avea sa fie trecuta in contul lui Harold, acesta impunandu-se cu 5-4.
Ceva mai pe inserat, cei doi s-au reunit in marea sesiune finala, unde si-au impartit frame-uri cu grija si devotament :-)) Asa se face ca am ajuns in frame decisiv, break-ul de 71 de puncte inscris de Jones fiind responsabil pentru acest fapt. Totusi, snooker-ul are o modalitate cel putin ciudata de a trata meciurile, asa ca in timpul ultimului frame Harold a realizat tot un 71, break ce ii aducea si victoria bine meritata. :-)


Matt Selt il elimina pe Patrick Wallace
Trecand in sectiunea de reveniri spectaculoase, avem meciul Steve Davis vs. Jack Lisowski; inca un meci dat intre o capacitate a snooker-ului si un aspirant la acest titlu. Daca prima sesiune il arunca pe Steve Davis in dezavantaj destul de mare, fiind condus cu 6-3, cea de-a doua se va arata mult mai ingaduitoare.
Jack avea sa castige primul frame din sesiunea secunda, insa seria de 94, 101 si 105 il aduceau pe Davis la doar un punct departare de micul jucator (8-7). Inca o zvacnire de-a lui Lisowski refacea putin din diferenta, insa 'The Nugget" a avut rabdare si nu s-a panicat, egaland cu ajutorul unui break de 80 de puncte. Inca o data aveam un meci ajuns in frame decisiv si inca o data experienta si ambitia caracteristica jucatorilor de snooker aveau sa il propulseze pe Steve Davis mai departe. Englezul se vede astfel pus in fata lui "The Bulldog" Stephen Lee, cu care va avea o confruntare deloc usoara, insa careia speram sa ii faca fata ;-)


Mergand cam pe acelasi tipar, Matthew Selt avea sa il invinga pe Patrick Wallace dupa ce in prealabil fusese "la fel de condus" cu 6-3.  Desi Matthew a reusit, relativ usor, sa stabileasca scorul la 3-1, setul-minune de break-uri format dintr-un 91, 57, 62 si un 93 il faceau pe Patrick sa atinga sesiune secunda in avantaj.
Selt a reusit sa castige primul frame al sesiunii de seara, insa Wallace a raspuns din nou, de aceasta data castigand doua frame-uri la rand si pozitionandu-se la 8-4. Era clar ca buna ziua ca Matt trebuia sa se regrupeze si sa porneasca la atac; ceea ce a si facut. Break-urile in valoare de 54, 100 si 60 il plasau pe acesta la doar un punct in spatele lui Patrick, iar cand adversarul sau a insris un 76 pentru a se distanta inca o data, Mattew a dat lovitura final, castigand toate frame-urile ramase si fixand scorul la 10-9. Un efort extraodinar de mare, ce a fost pe deplin rasplatit :-)


Iata insa si lista completa a rezultatelor:
Rory McLeod 10 - 3 Kyren Wilson
Mark Joyce 6 - 10 Lui Song
Nigel Bond 9 - 10 Andrew Pagett
Tony Drago 8 - 10 Jimmy Robertson
Fergal O'Brien 10 - 4 Paul Davison
Matthew Selt 10 - 9 Patrick Wallace
Anthony Hamilton 10 - 7 Michael White
Steve Davis 10 - 9 Jack Lisowski
Dave Harold 10 - 9 Jamie Jones
Alan McManus 10 - 8 Stuart Pettman


Programul zilei de azi:


Ora 12:00 (prima sesiune) si ora 21:00 (a doua sesiune)
Mark Davis vs. Rory McLeod
Joe Perry vs. Liu Song
Liang Wenbo vs. Jamie Burnett
Mark King vs. Mike Dunn
Dominic Dale vs. Michael Holt
Martin Gould vs. Robert Milkins


16:30 (se joaca doar o sesiune)
Ryan Day vs. Liu Chuang
Judd Trump vs. David Gilbert
Matthew Stevens vs. Fergal O'Brien
Marcus Campbell vs. Matthew Selt
*program actualizat pentru Romania


Va amintesc ca la sfarsitul zilei de astazi vom afla cine sunt primii 6 jucatori ce pasesc cu dreptul in Campionatul Mondial editia 2011, avand in vedere ca sase meciuri isi vor disputa ambele sesiuni. Asa ca tineti pumnii bine stransi pentru favoriti! :-)

0 comments: