Campionatul Mondial 2011 (etapele de calificare) - Ziua 9

14:13:00 Ramona Dragomir 0 Comments

"Mrrrr!", spuse Rory si victoria se supuse lui.
Penultima zi a etapelor de calificare pentru Campionatul Mondial de Snooker 2011 si deja avem primii sase jucatori care merg mai departe. In mod paradoxal ziua de ieri nu a cunoscut meciuri la limita, scoruri mult prea stranse sau meciuri ale caror scoruri finale sa fie decise de un frame decisiv, insa nu inseamna ca nu jucatorii nu au avut emotii sau ca nu au simtit presiunea unui meci ce il califica sau descalifica pentru evenimentul anului in materie de snooker. Asezati in mod organizat in separeuri destinate unei privatiuni de "ce face vecinu`", 12 jucatori au dat tot ce-au avut mai bun pentru a prinde primele 6 locuri din totalul de 16. :-)


Rory McLeod a reusit sa porneasca in mare stil, mare, mare stil, incheind prima sesiune cu 7-2 in fata lui Mark Davis, pe cea de seara definitivand-o cu scorul de 10-5. Poate va mai aduceti aminte ca Rory este cel caruia i-a reusit acel fluke minunat ,din meciul cu Tony Drago, in ultimele minute din meciul jucat in cadrul evenimentului Shoot-Out. Daca atunci puneam reusita pe seama norocului, realizarea de ieri nu poate fi pusa decat pe seama unui antrenament zilnic si a unei prestatii grozave :-)
Liu Song, chinezutul care pana acum a avut o evolutie exemplara, trecand de jucatori ca Michael Judge, Adrian Gunnell si Mark Joyce, a fost eliminat de Joe Perry care prelua conducerea cu 5-4 dupa prima parte a meciului si avea sa il inchida cu 10-6. Asadar inca un an in care Perry isi va lua "o vacanta" de trei saptamani (speram) la the Crucible. :-))


Dominic Dale obtine un loc in campionat
Inca un chinez a fost sters de pe lista, de aceasta data fiind vorba despre Liang Wenbo. Adversarul sau de temut a fost nimeni altul decat scotianul Jamie Burnett, care cu rabdare si tactica a setat initial scorul al 5-4, pentru ca mai apoi sa il fixeze la 10-7. Sa mai adaug ca Jamie a inscris o serie frumoasa de break-uri? In valoare de 129, 118 si 132? Da, cam asa! Omul e de neoprit atunci cand este in forma! :-P
Mark King declara in urma cu cateva minute pe Twitter: "Am incheiat si etapa de calificare pentru campionatul mondial. E placut sa pot fi acasa cu familia stiind ca mi-am facut datoria aseara." Ei, cam asa sta treaba. Jucator extrem de talentat si ambitios, King a reusit sa se impuna cu scorul de 6-3 in fata lui Mike Dunn pentru ca mai pe inserat sa ii dea lovitura de gratie. Scor final: 10-5


De departe cea mai spectaculoasa revenire a zilei a fost inregistrata de Dominic Dale, rezidentul vienez jucand impotriva lui Michael Holt. Desi initial s-a vazut a fi condus cu 6-3, pauza dintre sesiuni pare-se ca i-a priit, pentru ca dupa ea a pornit ca un glontz spre victorie. Si ce victorie! Nu l-a mai lasat pe Michael sa castige absolut nimic, adjudecandu-si nu mai putin de sapte frame-uri la rand, lovind in break-uri de 65, 108 si 101 pentru a purta laurii victoriei la final. Fenomenala revenire! Intr-adevar, un jucator determinat! :-)
Martin Gould pare sa fi revenit la forma buna ce l-a clasat ca un jucator profesionist, acesta invingandu-l pe Robert Milkins cu 10-6, dupa ce in prealabil setase scorul intermediar la 5-4.


Pe langa aceste meciuri, am avut inca patru dispute cu doar o sesiune incheiata (cea de-a doua se desfasoara azi cu incepere de la ora 16:30), rezultatele fiind urmatoarele:
Ryan Day 6-3 Liu Chuang
Judd Trump 6-3 David Gilbert
Matthew Stevens 5-4 Fergal O’Brien
Marcus Campbell 6-3 Matthew Selt


Asadar ne aflam in fata ultimei zile, zi ce ne va oferi si restul de 10 nume castigatoare. Pumnii bine stransi pentru favoritii ce vor aparea la TV luna viitoare si sa jucam snooker! :-))


De la ora 12:00 (prima sesiune) si de la ora 21:00 (ultima sesiune)
Barry Hawkins vs. Anthony Hamilton
Stephen Lee vs. Steve Davis
Gerard Greene vs. Dave Harold
Stuart Bingham vs. Alan McManus
Andrew Higginson vs. Andrew Pagett
Ken Doherty vs. Jimmy Robertson
*program actualizat pentru Romania


Multa bafta tuturor jucatorilor! :-)

0 comments: