Campionatul Mondial 2011 (etapele de calificare) - ultima zi

02:24:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ryan Day si Matthew Stevens, gasca galeza pentru Campionatul Mondial
Dupa zece zile pline de snooker, de tensiune, de emotii, de bucurii dar si de lacrumi, iata ca am ajuns si la final. Ziua de duminica a marcat si ultimele meciuri ce au trebuit definitivate pentru ca cel mai important turneu de snooker sa isi intregeasca lista de participanti si sa fie pregatit de lansare in luna aprilie. 16 jucatori au norocul si privilegiul de a se alatura celor care formeaza deja celebrul si onorabilul Top 16, insa daca credeti cumva ca munca depusa in aceste 10 zile ii face acum sa stea linistiti, va inselati. Adevarata confruntare, adevaratele duelaje de tacuri, urmeaza sa aiba loc in cadrul evenimentului oficial. Trei saptamani de snooker intens, trei saptamani de snooker televizat, trei saptamani de snooker adevarat! Multi ii vor face fata, pentru ca nu sunt la prima "abatere", insa sarcina nu va fi deloc una usoara.
Totusi sa nu ne avantam in predictii deocamdata si sa vedem cum s-a desfasurat ultima zi a etapelor de calificare pentru Campionatul Mondial de Snooker 2011 :-)


Vom avea onoarea sa ii vedem preformand pe galezii Ryan Day si Matthew Stevens, intrucit ambii si-au invinsi adversarii, ce-i drept Ryan intr-o batalie "mai putin" complicata, trecand cu 10-7 de chinezutul Liu Chuang, in timp ce Stevens si oponentul sau irlandezul Fergal O`Brien aveau sa isi dispute toate cele 19 frame-uri. Desi galezul a fost cel care prelua conducerea in urma incheierii primei sesiuni, urmatoarea avea sa ii vada pe cei doi jucatori impartindu-si "frateste" frame-uri pana cand incepand cu cel de-al 15-lea, Fergal inscria o serie frumoasa de break-uri (85 si 82) pentru a se situa cu doar un pas langa victorie (9-8). Stevens mai avea insa un as in maneca, un as sub forma unui frumos 129 ce ii marca revenirea in joc insa ii si dadea increderea necesara pentru a castiga frame-ul urmator.

Stephen Lee ii neaga victoria lui Steve Davis
Tanarul Judd Trump i-a curmat visul de Crucible lui David Gilbert, invingandu-l cu scorul de 10-4, in timp ce scotianul Marcus Campbell il eminina pe Matthew Selt cu 10-6.


Din pacate nu vom putea sa il admiram pe "The Nugget"in aprilie si mai, Steve Davis fiind invins cu Stephen "The Bulldog" Lee cu scorul de 10-8. E adevarat ca il vom auzi comentand pentru BBC si intretinandu-ne cu povestioarele lui surprinzatoare despre snooker, insa nu ii vom putea urmarii evolutia ca jucator, ceea ce este realmente de regretat. Mai ales daca luam in considerare performanta fantastica pe care a inregistrat-o anul trecut in cadrul campionaului, cand a reusit sa il invinga pe John Higgins, atunci campion en-titre, intr-un meci ce ne-a tinut cu sufletul la gura.
Intregind parca "gasca" o alta legenda a snooker-ului, Ken Doherty a ratat calificarea, acesta fiind invins cu scorul de 10-6 de mult mai tanarul Jimmy Robertson, o aparitie ce a reusit sa ne uimeasca in ultima perioada.


Barry Hawkins a trecut cu 10-5 de Anthony Hamilton, Alan McManus s-a vazut pus la zid de Stuart Bingham cu 10-2, in timp ce Andrw Pagett pare sa fi renascut din propria-i cenusa, castigand cu 10-6 in fata lui Andrew Higginson.
Meciul care insa ne-a tinut treji pana in miez de noapte, pana luni dimineata practic, a fost cel dintre Gerard Greene si Dave Harold, cei doi "incapatanandu-se" parca sa joace toate frame-urile posibile. :-)) S-au lasat distantati de cel mult un frame cam pe tot parcursul meciului, asta pana cand incepand cu frame-ul nuamrul 12, Harold pornea la atac castigand nu mai putin de trei frame-uri la rand si propulsandu-se la doar un pas de victorie (9-7). Gerard insa a revenit in meci si i-a "marcat soarta" cu un frame decisiv pe care insa nu a reusit sa il castige, strategul Harold fiind ultimul nume ce completeaza lista celor 16 jucatori.


Si pentru ca tot suntem la acest subiect, iata (inca o data) numele celor care s-au calificat pentru Campionatul Mondial de Snooker 2011:


Rory McLeod
Joe Perry
Jamie Burnett
Mark King
Dominic Dale
Martin Gould
Ryan Day
Judd Trump
Matthew Stevens
Marcus Campbell
Barry Hawkins
Stephen Lee
Dave Harold
Stuart Bingham
Andrew Pagett
Jimmy Robertson

Felicitarile mele se intreapta catre toti cei care si-au petrecut ultimele 10 zile in academia de snooker din Sheffield, snookerind de zor, catre Matt de la ProSnookerBlog, cel care ne-a oferit informatii in timp real despre ce s-a petrecut la "locul faptei", iar voua, cititorilor mei fideli, va multumesc pentru ca ati fost alaturi de mine in incursiunea spre etapele de calificare a celui mai mare eveniment snookeristic al anului. :-)

0 comments: