Campionatul Mondial 2011(etapele de calificare) - Ziua 1

17:57:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Sam Baird in actiune
In timp ce ochii nostrii erau atintiti spre Essex si ce mai fac baietii din Championship League, in vechiul oras frate cu snooker-ul  - Sheffield - se dadea startul etapei de calificare pentru Campionatul Mondial de Snooker 2011. Nu o sa va tin o prelegere despre cat de importanta este aceasta etapa, chiar si pentru cei care nu reusesc sa o duca pana la capat, insa pot sa va spun ca lupta pentru unul dintre cele 16 locuri garantate pentru Aprilie, este apriga. ;-)
Deci fara prea multe "bla, bla-uri" inutile, iata ce s-a petrecut ieri, in prima zi a bataliei de tacuri.


Nici ca se putea sa aiba un start mai bun, Sam Baird, una dintre sperantele snooker-ului mondial in varsta de doar 23 de ani trecand cu 5-1 de Colin Mictchell si cu 5-3 de Neil Selman pentru ca acum (chiar in timp ce eu tastez obsesiv aceste cuvinte) sa se intalneasca cu Doamna Snooker-ului, Reanne Evans intr-o lupta cu mult mai dificila, avand in vedere ca pentru "Etapa 2 si 3" nu se mai aplica "cel mai bun joc din 9", ci "cel mai bun joc din 19" !!!!


Rowlings ia startul
David Gray avea sa isi inceapa ziua disputandu-si primul meci tot in fata unui David, David Singh, cei doi oferindu-ne prima batalie veridica din etapele de calificare, avand in vedere ca s-au jucat toate cele noua frame-uri, ultima fiind adjudecata de Gray, care parea sa-si fi recuperat increderea in sine dupa aceasta victorie; asa se face ca urmatorul meci a fost castigat de acesta cu scorul de 5-0 in fata lui Ali Bassiri. Urmand acelasi model Del Smith a castigat meciul sustinut in fata veteranului Tony Knowles cu 5-4 pentru ca mai pe seara sa il puna la colt pe Stephen Ormerod cu gloriosul scor de 5-0.
Insa nimeni nu a reusit sa evolueze mai bine decat Stephen Rowlings, englezul trecand atat de Philip Minchin, cat si de Ian Stark cu scorul de 5-0, pentru a se califica in Etapa 2, unde se lupta, chiar in aceste momente, cu un adversar cat se poate de puternic, si anume Jak Jones.


Lista complete a rezultatelor inregistrate in prima zi:
Sam Baird 5 - 1 Colin Mitchell
Tony Brown 2 - 5 Ali Bassiri
David Singh 4 - 5 David Gray
Ian Stark 5 - 2 Paul Canvey
Philip Minchin 0 - 5 Stephen Rowlings
Tony Knowles 4 - 5 Del Smith
Les Dodd 4 - 5 Stephen Ormerod
Neil Selman 3 - 5 Sam Baird
Ali Bassiri 0 - 5 David Gray
Ian Stark 0 - 5 Stephen Rowlings
Del Smith 5 - 0 Stephen Ormerod


Programul zilei de astazi pare scurticel la prima vedere, insa daca luam in considerare faptul ca se joaca in doua sesiuni datorita regulii de "primul la 10" , parca nu mai este la fel de simplu, nu? :-P


De la ora 12:00 (prima sesiune) si de la ora 18:00 (a doua sesiune)
Reanne Evans vs. Sam Baird
Jak Jones vs. Stephen Rowlings

0 comments: