Campionatul Mondial 2011 (etapele de calificare) - Ziua 3

07:16:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Start bun pentru tanarul Kyren
Ziua: 5 Martie - Locatia: orasul snooker-ului - Sheffield-  Situatia snookeristica: incepe batalia :-)) Este si normal ca deja din a treia zi, cum deja miza cea mare poate fi zarita mult mai bine de catre jucatorii ramasi in competitie, sa incepem sa vedem rasturnari de situatii, scoruri stranse si multi nervi intinsi la maximum. Nu stiu de ce, dar personal ador etapele de calificare pentru Campionatul Mondial de Snooker! Este o competitie pentru care se vede ca orice jucator intrat da totul, 100% ... si ar fi "nebun" sa nu o faca! In definitiv vorbim despre cel mai important turneu de snooker si toti si-ar dori un loc asigurat, nu credeti? :-)


Cu doar 19 primaveri timide la activ insa cu o ambitie demna  invidiat, Kyren Wilson a luat startul pentru etapele de calificare, trecand cu scorul de 10-5 de Dermot McGlinchey. O victorie extrem de frumoasa pentru jucatorul "marca" OnQ Promotion ce il va intalni in runda urmatoare pe Joe Swail, un jucator ce a facut intreaga lume sa-si plece capul in fata evolutiei sale de la German Masters.
Meciul dintre Kyren si Dermot a inceput cum nu se poate mai strans, prima sesiune incheindu-se la 5-4, in favoarea tanarului jucator, insa sesiunea de seara avea sa il gaseasca pe acesta din urma mult mai determinat sa castige, scorul final si break-ul de inchidere, un frumos 102, stand marturie.

Liu Song isi castiga primul meci
China a fost de-a dreptul in delir sa il vada pe Liu Song castigand batalia de tacuri, batalie sustinuta in fata lui Michael Judge. Mai ales ca sesiunea de dupa-amiaza il vedea pe micutul chinez condus cu 6-3; insa cum seara conturile trebuiau inchise iar Liu stia ca are nevoie de aceasta victorie, si-a luat inima in dinti, tacul la purtator si a dat frau liber talentului de mare snookerist. Rezultatul? 10-8.


Si acum dragii mei intrebarea de baraj? Stiti ce urmeaza? Nuuuu? Cateva stiri despre "gasca" thailandeza formata din James Wattana, the one and only Thanawat Thirapongpaiboon si Issara Kachaiwong :-))
James  a fost pe val, dar efectiv pe val! A incheiat prima sesiune conducandu-l pe Justin Astley cu 6-3, iar in secunda intalnire nu l-a lasat pe acesta sa mai faca nici o miscare amentintatoare, concluzionand meciul cu un 10-3 clar ca apa de izvor - victorie cum nu se poate mai pura! Aaa, era sa uit...in drum spre victorie a incasat si un  break de 141 de puncte...asa cat pentru colectie, stiti voi! :-))) Daca tinem cont de performantele lui recente si de startul de ieri, am putea sa ii vedem numele "scrijilit" pe lista celor 16 participanti si parol daca nu merita ;-)
Co-nationalul sau insa, "Double T" nu a fost la fel de norocos. Unde mai pui ca l-a avut drept adversar pe Sam Bairn. Va spuneam ieri ca va fi un meci interesant si chiar asa a si fost. S-a pornit asa cum multi dintre noi se asteptau, cu frame-uri impartite ce au setat scorul partial la 5-4 in favoarea lui Sam, insa ultima sesiune avea sa il vada pe acesta preluand conducerea, inscriind un minunat 133 in drum spre victorie si terminand intrevederea cu scorul de 10-8. Inca o reusita pentru Sam!


Wattana, bucuros de prima victorie
Issara Kachaiwong si James McBain ne-au oferit un meci cat se poate de antrenant, un meci ce si-a consumat tot combustibilul ( a se citi toate cele 9 frame-uri). Desi thailandezul s-a vazut in frunte cu 5-4 dupa finele primei "tratari" cu James, sesiunea de seara avea sa rastoarne situatia si sa incline balanta spre scotian care castiga cu 10-9.

Ramanand putin in sfera "strainatatilor", starul Braziliei in materie de snooker, jucatorul cu cel mai fermecator zambet - Igor Figueiredo, parea sa fie pe drumul cel bun reusind sa inchida prima sesiune de joc cu 4-5, ce-i drept in favoarea oponentul sau - Joe Daleney. Insa seara nu i-a prea fost sustinatoare fidela, brazilianul nostru nereusind sa castige decat un singrul frame, in timp ce Joe si le-a adjudecat pe toate cele ramase pentru scorul final de 10-5.


Pe langa aceste cinci meciuri, alte patru si-au disputat prima sesiune, rezultatele partiale fiind urmatoarele:
Liu Chuang 7-2 David Gray
David Morris 5-4 David Gilbert
Paul Davison 6-3 Stephen Rowlings
Patrick Wallace 7-2 Del Smith


Asadar astazi vom afla deznodamantul celor de mai sus (incepand cu ora 16:30), insa si pe cel al urmatoarelor:


De la ora 12:00 (prima sesiune) si de la ora 21:00 (cea de-a doua sesiune)
Michael White vs. Adam Wicheard
Liam Highfield vs. Kuldesh Johal
Simon Bedford vs. Noppon Saengkham
Ben Woollaston vs. Jamie O'Neill
Andrew Pagett vs. Zhang Anda
Xiao Guodong vs. Kurt Maflin
*program actualizat pentru Romania


Asa ca le urez baietilor muta bafta si va reamintesc ca puteti urmarii scorurile in direct, chiar aici. :-)

0 comments: