China Open 2011 - avanpremiera

06:23:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ultima statie inainte de Campionatul Mondial este intodeuna China Open. O calatorie in orientul indepartat, unde jucatorii isi reintalnesc eternii rivali si se intrec cu acestia pentru a mai aduna cateva puncte valoroase si ceva banuti "de buzunar", turneul China Open incepe astazi si isi va alege campionul in data de 3 aprilie.

Vom avea din nou parte de snooker in direct, snooker de calitate jucat de nume grele din "industria" sportului cu tacul. Si nici bine ca a inceput competitie, ca hop! si prima surpriza, Jimmy White fiind nevoit sa se retraga din China Open datorita unor probleme de viza. Un eveniment ce intristreaza, fara doar si poate, lume a snooker-ului, insa "the show must go on" si avem o lista asa frumoasa de jucatori, incat zau! ca ar fi pacat sa nu o vedem adusa la viata ;-)


Mark Williams, campionul en-titre
China este indragostita de snooker, nu e nici o indoiala asupra acestui fapt. In 1997, China International, un turneu ce nu avea puncte in joc vedea lumina zilei in capitala Beijing, in finala ajungand doua vedete necontestate ale snooker-ului, Steve Davis si Jimmy White (invingator fiind "The Nugget"). Doi ani mai tarziu, in 1999, competitia revine pentru a doua oara (de aceasta data ca una de puncte), finala fiind una cum nu se poate mai scotiana, John Higgins intalnindu-l pe Billy Snaddon si invingandu-l cu 9-3.
Destul de straniu, anul in cauza, a vazut doua competitii, cea de-a doua fiind chiar China Open, eveniment ce s-a desfasurat pana in 2002 si avandu-i ca si campioni pe Ronnie O`Sullivan (cu doua titluri) si Mark Williams (cu unul singur). Din 2005 insa, China Open revine ferma pe pozitii si se decide sa nu mai paraseasca China mult iubita.


Anul trecut, Mark Williams isi incasa cel de-al doilea titlu de campion, dupa ce in 2006 il batea cu 9-8 pe John Higgins. Finala ce i-a mai adus o "farfurie aurita" (cam asa arata trofeul :-P) lui Williams, acum un an, a fost disputata intre galez si starul local, Ding Junhui si desi a pornit ca fiind o batalie destul de acerba, cand "The Welsh Potting Machine" s-a pus pe inscris, doar scorul de 10-6 l-a mai putut opri. :-P

Feng-shui pentru castigator :-
Anul acesta va face tot posibilul sa-si apere titlul, mai ales ca l-a castigat ca marturie a revenirii sale in lumea snooker-ului dupa o pauza destul de mare. Si cum s-a aratat in forma foarte buna, in ultima perioada, galezul merita sa fie tinut in vizor ;-)


Daca va reusi sa castige competitia din acest an, va fi un lucru extrem de bun pentru increderea in sine, mai ales tinand seama de Campionatul Mondial care se apropie extrem de repede, insa acest lucru este valabil pentru oricare dintre jucatori. Va dati seama cum se simte un jucator ce castiga o competitie importanta cu doar cateva saptamani inainte inceperii celui mai mare eveniment al anului? Cu ce incredere se poate duce sa-si joace sansa la The Crucible?


Prima zi de China Open inseamna, ca se obicei, ziua wildcard-urilor, programul de joc fiind urmatorul:


Incepand cu ora 09:30 (ora Romaniei)
Stephen Hendry vs. Matthew Stevens
Kurt Maflin vs. Cao Yupeng
Marcus Campbell vs. Mei Xiwen
Joe Perry vs. Li Yan


Incepand cu ora 14:30 (ora Romaniei)
Neil Robertson vs. Barry Hawkins
Jimmy White vs. Tian Pengfei (Tian primeste libera trecere in runda urmatoare)
Nigel Bond vs. Jin Long
Ken Doherty vs. Li Hang

Program TV:
09:30 - 12:30 Eurosport
09:30 - 12:30 EuroSport 2
14:30 - 17:50 EuroSport
14:30 - 17:30 EuroSport 2
21:00 - 22:45 EuroSport 2 (R)


Multa bafta baietilor, iar noi ne revedem maine pentru primele impresii si rezultate! :-)

0 comments: