China Open 2011 - Ziua 1 (partea I)

14:24:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Stephen Hendry, inca campion al snooker-ului
China Open a debutat cu o surpriza neasteptat de frumoasa, in special pentru fanii lui Stephen Hendry, scotianul nu numai ca a reusit sa isi castige primul meci sustinut in fata lui Matthew Stevens, insa sa o faca cu un scor uimitor de 5-0. Meciurile urmatoare si-au vazut eliminate toate cele trei wildcard-uri, victoriosi iesind pe rand, Joe Perry, Kurt Maflin si Marcus Campbell.


Stephen Hendry a reusit sa il puna la colt pe galezul Matthew Stevens, regula de baza fiind "cel mai bun joc din 9", asadar primul jucator care colectiona cinci frame-uri era declarat invingator, Hendry iesind victorios. Scotianul a spart gheata cu un break  minunat in valoare de 100 de puncte si s-a folosit de un frumos 93 pentru a stabili scorul la 3-0, in timp ce seria de 75 si 65 ii consolidau victoria la 5-0. 
Nu cred ca gresesc cand spun ca aceasta este una dintre cele mai importante victorii pe care Hendry le-a incasat in ultima perioada si tind sa cred ca va "produce" minuni pentru increderea in sine. Totodata, scotianul are nevoie de puncte, inainte de Crucible, si chiar si in timpul turneului, pentru ca incepe, incet dar sigur, sa "alunece" din Top 16 si cu totii stim ca sansele de a reveni in el sunt, din pacate, din ce in ce mai slabe.

Matthew Stevens, cuva uimit ce se se pertrece in arena
Urmatorul meci pe lista a fost cel dintre Joe Perry si Li Yan, ultimul numit fiind cel care a incasat frame-ul de deschidere pentru a-si impune ferm, punctul de vedere :-P Insa Joe avea alte planuri pe rol asa ca s-a folosit pe un break de 99 de punte pentru a egala la 1-1 si nici ca s-a mai oprit pana cand nu atins scorul de 4-1. Li a profitat de ocazie pentru a inscrie un 51 si a acapara cel de-al doilea frame al meciului, insa din pacate pentru el, avea sa fie si ultimul, englezul incheind victorios cu 5-2.


Cea de-a doua masa televizata de EuroSport, a fost ca in care Kurt Maflin si Cao Yupeng au fost protagonisti. Un meci care a debutat extrem de incet, incet de parca ii vedeam pe Peter Ebdon si Rory McLeod jucand :-))
Baietii si-au impartit frame-uri pana cand scorul a ajuns la 3-2 in favoarea chinezutului; era pentru prima oara la conducere, fapt ce a produs un click in capul lui Maflin care parca a zburat in meci! S-a folosit de un break de 60 de puncte pentru a egala la 3-3 si de o serie de 67, 52 si 28 pentru a prelua conducerea si a-si castiga primul meci cu scorul de 5-3. O victorie extrem de valoroasa pentru un jucator la fel de valoros.

Kurt Maflin, ocheste victoria
Joe Johnson, unul dintre comentatori si ilustru jucator de snooker, a declarat ca Maflin are pachetul complet pentru a castiga, doar ca ii mai lipseste putina incredere in sine si in joc. Nici ca putea grai mai adevarat! ;-)


Ultimul meci, din seria de patru, a fost cel dat intre Marcus Campbell si Mei Xi Wen si a fost o reala batalie de tacuri. Desi Marcus a inceput destul de bine, folosindu-se de break-uri de 42 si 85 pentru a castiga primele doua frame-uri, Mei nu a stat prea mult pe "bara" si a egalat la 2-2.
Scotianul nostru se avanta inca o data pentru a prelua conducerea, insa de aceasta data raspunsul chinezutului avea sa fie mult mai promt, egaland pentru 3-3.
Un break de 49 ii garanta lui Marcus suprematia in meci, insa Mei a incercat pe cat posibil sa forteze ca terminarea acestuia in frame decisiv. Cei doi s-au snookerit pe cat posibil, scorul ajungand sa fie destul de strans (57-52 in favoarea scotianului), insa in final Marcus a iesit invingator cu scorul de 5-3.


Ziua este insa departe de fi incheiata, pentru ca mai avem inca trei meciuri de disputat:


De la 14:30 (ora Romaniei)
Neil Robertson vs. Barry Hawkins
Jimmy White vs. Tian Pengfei (Tian a primit libera trecere catre runda urmatoare)
Nigel Bond vs. Jin Long
Ken Doherty vs. Li Hang

0 comments: