China Open 2011 - Ziua 2 (partea II)

23:39:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ding Junhui, revenire spectaculoasa
O zi cat se poate de productiva pentru snooker, aproape toate cele patru meciuri ramase a fi disputate in etapa de dupa-amiaza vazandu-si toate frame-urile "consumate". Reveniri spectaculoase, tensiune si snooker de calitate, iata cateva dintre ingredientele ce au facut din Ding Junhui, Li Hang, Shaun Murphy si Marcus Campbell castigatori.


In prima parte a articolului dedicat zilei secunde de China Open, va spuneam ca meciul dintre Mark Williams si Stephen Lee a fost cu siguranta cel mai bun dintre cele jucate in acest an la Beijing, insa iata ca ziua ne mai pregatea inca o surpriza: meciul dintre Ding Junhui si Kurt Maflin. Un meci absolut extraodinar!
Englezul stabilit in Norvegia cea inghetata insa incantatoare, Kurt Maflin, a fost cel care deschidea scorul, insa Dingushor venea si el repede la inaintare pentru a egala la 1-1. Hm...dar Maflin avea ganduri mari, asa ca s-a avantat in lupta insciind break-uri de 43, 103 si 99 pentru a fi cu un picior in optimile de finaaaaalaaaa! Il conducea cu 4-1 pe nimeni altul decat campionul Masters-ului din acest an!

Shaun Murphy isi asigura un loc in optimi
Dar, pentru ca intotdeauna exista un dar, Ding nu s-a lasat pus la zid de Maflin, asa ca a pornit incet, dar sigur catre victorie. Break-urile de 133, 117, 52 si 51 au stabilit egalitatea pe tabla de marcaj la 4-4, meciul ajungand in frame decisiv. Cu siguranta ca Maflin era destul de descumpanit de cum a putut sa "arunce" meciul "pe fereastra", tocmai de aceea nu a putut face fata atacului strategic al chinezutului  ce isi rezerva un loc in runda urmatoare gratie unui 65.

Inca un chinez, de aceasta data Li Hang, avea sa scoata inca un fost campion mondial din joc, de aceasta data fiind vorba despre Graeme Dott.
Li a deschis meciul cu un break de 81 de puncte ce ii garanta primul frame, Dott a raspuns cu un 56, suficient pentru a egala, insa chinezul nostru avea sa isi mai adauge la "umila" colectie inca doua frame-uri pentru scorul de 3-1 (break de 117 puncte). Scotianul a realizat un 80 pentru a mai reduce din diferenta, insa Hang avea sa se pozitioneze din nou la doua puncte distanta prin intermediul unui break de 133 puncte, de aceasta data fiind foarte aproape de victorie (4-2).
Insa Graeme nu avea sa ii faciliteze prea mult drumul spre optimile de finala, astfel ca a egalat prin intermediul unei serii compuse din 64 si 35, insa break-ul de 71 a lui Li avea sa fie "fatal", acesta invingandu-l pe scotian cu 5-4.


Cursa pentru Joe Perry se incheie aici, dar reincepe la CM
Disputa dintre Shaun Murphy si Joe Perry avea sa fie pata de culoare a dupa-amiezii, acesta fiind singurul care a ocolit cu maiestrie sa ajunga in frame decisiv.
Prima parte a intalniri a fost dominata de Perry, fara doar si poate, acesta intrand la pauza cu trei frame-uri la activ, spre deosebire de Shaun care avea doar unul, insa partea secunda avea sa schimba foarte mult scorul. Break-uri de 71 si 56 il ajutau pe Murphy sa egaleze, in timp ce un 89 strategic il "punea" la conducere, iar seria de 33 si 34 il declara invingator. Scor final: 5-3.


Ultimul meci al zilei a fost cel dintre nord-irlandezul Mark Allen si scotianul Marcus Campbell, cei doi impartindu-si "frateste" frame-uri pana la scorul de 3-2, in favoarea lui Marcus. De aici insa, scotianul a luat-o la picior spre 4-2 cu ajutorul unui break de 74 de puncte.
Vazand Allen cum sta treaba, a inscris un 95 pentru 3-4, dar si-a asigurat si participarea in frame-ul cu numarul 9, castigand jocul imediat urmator. 4-4 si frame-ul decisiv incepe, Campbel insa dovedindu-se mai iute in colectionarea de puncte, chiar daca nu a realizat break-uri prea mari. Si iata cum, ziua se incheia cu o inca surpriza: Mark Allen fusese eliminat de un jucator nu la fel de bine cotat ca el. ;-)


Ziua de astazi ne va ajuta sa completam lista jucatorilor ce vor juca in optimile de finala, asa ca tineti pumnii bine stransi pentru:


Incepand cu 09:30 (ora Romaniei)
John Higgins vs. Nigel Bond
Marco Fu vs. Judd Trump
Ali Carter vs. Stuart Bingham
Peter Ebdon vs. Gerard Greene


Incepand cu 14:30 (ora Romaniei)
Ronnie O'Sullivan vs. Ryan Day
Mark Selby vs. Tian Pengfei
Jamie Cope vs. Robert Milkins
Ricky Walden vs. Martin Gould


Program TV:
09:30 - 12:30 EuroSport 2 (live)
09:45 - 12:45 EuroSport (live)
14:00 - 14:30 Eurosport
14:30 - 17:45 EuroSport (live)
17:45 - 18:45 British EuroSport

0 comments: