China Open 2011 - Ziua 3 (partea I)

03:14:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Debut minunat pentru Judd Trump
Debut frumos pentru cea de-a treia zi, Capitanul Ali Carter demostrand ca a revenit in joc, acesta eliminandu-l pe Stuart Bingham, Judd Trump si-a impus punctul de vedere in fata lui Cue-Man Fu, Peter Ebdon si-a terminat meciul sustinut impotriva lui Gerard Greene, in mod suprinzator, foarte repede, in timp ce John Higgins si Nigel Bond au pastrat ce e mai bun pentru sfarsit.:-)


Capitanul Carter a dovedit ca este gata sa faca fata, din nou, competitiilor de puncte, dupa ce in ultima perioada nu prea a stralucit. Si cum ultimul titlu important il obtinea anul trecut in China, la Shanghai, ce motiv mai bun decat sa iti incepi cursa in forta, chiar aici?
Desi Bingham a deschis scorul cu un break de 76 de puncte, Carter s-a folosit de un set de 88, 46, 53 si 45 pentru a colectiona foarte frumos restul de frame-uri ramase pentru un loc caldutz in optimile de finala, unde il va intalnii pe scotianul Marcus Campbell.


John Higgins se califica in optimile de finala
La masa doi, Marcu Fu si Judd Trump, ambii jucatori tineri insa extrem de talentati isi disputau tot un loc in optimi, cel care insa avea sa il si obtina fiind Trump.
Ghinionul lui Fu a inceput sa-si arata "coltii" de tigru feroce inca la la inceput, rezidentul din Hong-Kong realizand in primul frame un break de 61 de puncte, intrerupt de ratarea bilei negre de pe punctul sau. O greseala ce il va costa frame-ul pe Marco, pentru ca Judd va veni la masa pentru a castiga la doar un punct diferenta (62).
Totusi Fu reusea sa acapareze urmatoarele doua frame-uri , insa Trump raspundea cu un set de trei pentru a seta scorul la 4-2. Doar un pas pana in runda urmatoare, dar Marco avea sa ne mai tina in suspans "olecutza" castigand frame-ul cu numarul 7 cu un break de 61 de puncte. Ultimul frame ar fi putut foarte bine sa fie castigat tot de acesta, insa Judd a fost mai constincios in a aduna mai multe puncte, gratie unui 19 si unui 47, "curatand" masa pentru o victorie totala.


Peter Ebdon si Gerard Greene au fost protagonistii unui meci destul de scurt, avand in vedere ca Ebbo a fost unul dintre purtatorii de tacuri in actiune. Si mai mult decat atat, Peter a si castigat cu scorul de 5-2. Nu a fost un meci care sa exceleze in materie de break-uri mari, insa s-a jucat bine.
Cel care a deschis scorul a fost Gerard, Peter adjudecandu-si urmatorele doua frame-uri, insa scorul devenea 2-2 datorita unui 65 inscis de Greene; restul de frame-uri ramase ii reveneau campionului mondial din 2002.


O zi nu foarte norocoasa pentru Nigel Bond
Cireasa de pe tort, dar fara Horica si PrimaTV implicati in vreun fel, a fost fara doar si poate meciul dintre Higgins si Bond; si mai precis ultimul frame ;-)
Higgins deschidea scorul castigand primul frame, insa urmatoarele doua aveau sa fie "prinse" de catre Nigel, acesta inscriind si cel mai mare break (de pana acum!) din China Open (2011), un frumos 138. Cu chiu, cu vai, scotianul reusea sa realizeze un 76 pentru a intra la pauza nefiind condus, insa primul frame de dupa aceasta avea sa fie incasat tot de Nigel. Era 3-2 si John nu prea parea in forma, si totusi a reusit sa gaseasca forta necesara pentru a egala si chiar a prelua conducerea cu 4-3.


Frame-ul urmator ar fi putut insemna victoria pentru scotian sau prelungirea meciului, clar in favoarea englezului. Din pacate, sau din fericire, prima varianta a fost cea "adoptata". Higgins inscria un break de 41 de puncte, pierzand insa pozitia de atact, Nigel realiza un 31, stopat datorita ratarii unei bile rosii, pentru ca "The Wizard of Wishaw" sa revina tot pentru un 31.
Era clar ca Bond avea nevoie de doua snookere, asa ca batalia a inceput. Se stie ca lui John ii reusesc loviturile de siguranta poate mai bine decat oricarui altui jucator, insa Nigel avea sa realizeze un snooker atat de perfect, incat John  l-a ratat pe al sau, adversarul sau prind "cadou" un free-ball. Pentru a castiga Nigel avea nevoie de toate bilele de pe masa, insa din pacate nu a reusit sa le "culeaga" si snookerele au inceput din nou sa curga, pana cand, Higgins a pus "piciorul in prag" si a inscris bilele albastra si roz pentru a-si castiga primul meci din China Open.


Ziua continua insa cu:

Incepand cu 14:30 (ora Romaniei)
Ronnie O'Sullivan vs. Ryan Day
Mark Selby vs. Tian Pengfei
Jamie Cope vs. Robert Milkins
Ricky Walden vs. Martin Gould


Program TV:
14:00 - 14:30 Eurosport
14:30 - 17:45 EuroSport (live)
17:45 - 18:45 EuroSport

0 comments: