China Open 2011 - Ziua 3 (partea II)

05:11:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Robert Milkins in optimi
In timp ce fanii lui O`Sullivan sunt total dezamagiti sau cel putin suparati de infrangerea suferita de acesta in fata lui Ryan Day, sustinatorii lui Mark Selby, Robert Milkins si Ricky Walden nu au decat motive de bucurie, toti cei trei jucatori obtinand un loc in optimile de finala.
Cam asa arata, pe scurt, ultimele patru meciuri ale zilei de ieri. Detaliind insa fiecare meci...


Un meci foarte interesant si care ar fi fost de preferat sa fie televizat, a fost cel dintre Jamie Cope si Robert Milkins.
Desi Robert a preluat primul frame, urmatoarele trei aveau sa fie acaparate de Jamie, care desi nu a inscris break-uri foarte mari, a jucat bine. Intra la cabine cu un avantaj de doua puncte si destul de multumit de performanta sa. Totusi, zarurile nu fusesera aruncate, iar dupa intervalul de 15 minute Milkins avea sa inscrie o serie formata din break-uri de 50, 56 si un magnific 142!!! Cel mai mare break de pana acum, depasindu-l pe cel inscris de Nigel Bond in prima parte a zilei de ieri. Scor final: 5-3


Ryan Day il elimina pe O`Sullivan din competitie
Disputa ca la carte intre Mark Selby si chinezutul Tian Pengfei, chiar daca rezultatul final a fost de 5-3. Primul care spargea gheata era Pengfei, acest preluand conducerea cu ajutorul a 49 de puncte,  Selby incasa doua jocuri la rand cu o serie de 38 si 34, insa se intra la pauza cu scorul de 2-2, datorita break-ului de 101 puncte al chinezului Tian.
Frame-ul nu numarul cinci ii revenea lui Mark, gratie unui 45, in timp ce Tian restabilea egalitatea cu ajutorul unui break de 55 de puncte. Si totusi "The Jester from Leicester" nu mai avea rabdare, asa ca a lovit un 56 pentru a prelua din nou conducerea, un 39 si din nou un 56 pentru a-si incheia meciul victorios! Optimile de finala il asteapta pe Selby!


Dezamagire totala in randul fanilor lui Ronnie O`Sullivan, care a devenit destul de "scump la vedere" in ultima perioada. Totusi trebuie remercat sa si-a inceput disputa alaturi de galezul Ryan Day, destul de binisor, castigand primul si cel de-al treilea frame, ultimul cu un break de 123 de puncte. Insa, cam atat!

Ricky Walden
S-au comis foarte multe greseli ce au fost atent "depozitate" in contul lui "The Rocket", galezul Day nefiind nici el in forma de zile mari, insa jucand mai bine decat O`Sullivan.
Cu inca o eliminare timpurie, setata de scorul de 5-2, Ronnie nu va intra in Campionatul Mondial ca mare favorit, insa cu totii stim ca triplul campion mondial isi poare "revizui" atitudinea in orice moment. 
Pana una alta, insa, Day merge mai departe.


Inca un meci netelevizat, inca un meci extrem de frumos. De aceasta data batalia de tacuri s-a dat intre Ricky Walden si Martin Gould, ambii jucatori cu un potential urias, insa cu o perioada prea putin favorabila castigurilor. A fost primul si singurul meci al zilei terminat in frame decisiv.
Break-uri de 33 si 71din partea lui Martin si setul de 70 si 67 realizat de Ricky, ii clasau pe cei doi la egalitate 2-2, chiar inainte de pauza de ceai. Dupa insa, lucrurile vor lua o alta turnura.
Un 71 strategic si un 37 simplu dar eficient, ii vor netezii calea lui Gouldie spre victorie, acesta conducand meciul cu 4-2, dar din pacate pentru el, Walden avea sa-si insuseasca restul de trei frame-uri ramase pentru a ocupa ultimul loc liber din optimile de finala.


Optimile de finala, ca tot v-am batut la cap cu ele, incep chiar astazi, programul fiind urmatorul:


Incepand cu ora 09:30 (ora Romaniei)
Stephen Lee vs. Ryan Day
Peter Ebdon vs. Neil Robertson
Mark Davis vs. Judd Trump
Li Hang vs. Shaun Murphy


Incepand cu ora 14:30 (ora Romaniei)
Stephen Hendry vs. Ding Junhui
John Higgins vs. Ricky Walden
Robert Milkins vs. Mark Selby
Ali Carter vs. Marcus Campbell


Program TV:
09:30 - 12:30 EuroSport (live)
09:30 - 12:30 EuroSport 2 (live)
14:00 - 14:30 EuroSport
14:30 - 17:45 EuroSport (live)

0 comments: